Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Care este durata de viata a acestor 2 lucruri? Ms

Vizitator olivix

Postări Recomandate

Periodic, cel putin trimestrial, trebuie derulata complet de 2-3 ori de la un capat la celalalt.

O data la 3 luni se deruleaza de la un capat la celalat si inapoi.

Nu am spus ca s-ar derula de 3 ori trimestrial, adica lunar !

Scopul este minimizarea efectului de copiere.

Este o masura recomandata, insa nu obligatorie.

La multi ani !

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 21
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• avolocaru

8

• cristian_draghiescu

5

• Dr.L

1

• c_anicai

1

"cristian_draghinescu" ai spus "Periodic, cel putin trimestrial, trebuie derulata complet de 2-3 ori de la un capat la celalalt." chiar daca derulezi caseta de 3 ori intr-o secunda sau de 3 ori in trei luni tot de trei ori pe trimestru se chiama.Nu va cotrazic, dar am sa va accept ideea numai dupa o explicatie foarte clara. Sa presupunem ca un anume segment de banda, A, se suprapune peste un segment de banda al spirei urmatoare, B. Daca avem un casetofon cu pretentii si o caseta pe masura acest segmente sa vor gasi in aceeasi pozitie dupa o derulare tur/retur.

Link spre comentariu

Ati spus ca nu este fezabila derularea unei arhive vaste de inregistrari pe banda magnetica; deci nu este totuna daca acest lucru s-ar face o data pe luna sau o data la 3 luni, din acest motiv am adusacea precizare. Sigur ca in acest caz nimeni nu se complica cu derularea, desi ea se practica in cazulunor inregistrari valoroase sau rare. Desigur ca exista copii ale acelor inregistrari, insa originalul este supus acestui procedeu.In 1991 am avut sansa de a vizita o sucursala a prestigioasei firme AGFA din Munchen.Faptul ca am auzit acelasi lucru din gura unui batran tehnician aflat in pragul pensionarii la acea vreme nu a facut decat sa-mi intareasca respectiva convingere. Nici-un mecanism, oricat ar fi el de "cu pretentii" nu poate asigura suprapunerea perfecta a acelorasidoua portiuni de banda. Este suficienta o deviere de cateva sutimi de mm pentru ca cele douaportiuni sa nu se mai intalneasca. Si, dupa cum probabil ca stiti, intensitatea campului magneticeste invers proportionala cu patratul distantei. Adica la dublarea distantei, intensitatea scade de4 ori ! In mod sigur ca nu ati uitat efectul unui strat de murdarie de doar cativa microni depus pecapul de redare : scaderea drastica a tensiunii induse in bobina acestuia.

Link spre comentariu

Daca spuneti ca ati auzit acest sfat chiar din gura unui lucrator din fabrica de casete, am sa va dau crezare asa cum nu v-am contrazis nici pana acum.Eu doar aduc niste argumente, zic eu destul de clare, care nu sustin derularea benzilor atat de des. Repet, o data la 3 luni nu este tot una cu de 2-3 ori trimestrial, sa-si mai dea cu parerea altii poate imi scapa mie ceva.Sunt in continuare de parere ca o arhiva pe banda magnetica nu se deruleaza trimestrial, indiferent cat de valoroasa ar fi aceasta. In acest proces de derulare, de cateva ori pe an, apar riscuri mult mai mari decat eventualele deprecieri prin neutilizare.Cand vorbim de suprapunerea a doua segmente de banda nu vorbim de segmente micrometrice, vb de segmente milimetrice sre centimetrice. Taiati 1 cm din orice banda si mai mult ca sigur nici nu veti realiza diferenta, viteza de deplasare a benzii, relativ la capul magnetic este de aprox 5 cm/s.

Link spre comentariu

Avolocaru, o mica precizare. Tuburile fluorescente, mai precis descarcarea din ele, emit lumina UV (sau lumina neagra, cum mai spun unii). Transformarea in lumina vizibila se face prin fluorecenta in stratul de luminofor depus pe interiorul tubului.

Link spre comentariu

Stiu! vb de cele din discoteci care au o componenta UV, adica nu este radiatie ultravioleta dar lungimea de unda este apropiata ceea ce duce la fluorescenta cernelurilor din stampilele de la intrare si dau albului o "stralucire" neobisnuita.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări