costy35 Postat Decembrie 28, 2010 Partajează Postat Decembrie 28, 2010 Se poate alimenta un avr direct de la 220 printr-o simpla rezistenta.EVENTUAL SE ADAUGA UN ZENER PTR SIGURANTA! Am atacat prin intermediul lui attiny2313 trei triace care comanda 3 becuri. Bineinteles ca in locul becurilor se pot pune motoare,iar programarea avr-ului o poate face fiecare cu ce-l duce imaginatia.... Alimentarea avr-ului doar printr-o rezistenta,dioda si un condensator electrolitic...credeati ca e cu putinta asa ceva? Majoritatea dintre noi ...nu! Iata ca se poate! Bineinteles ca jocul cu tensiunea de la retea se poate sfarsi rau!!! Atentie... puteti fi electrocutati! ASA ca amatorii sa gandeasca de multe ori inainte de a se apuca sa experimenteze cu tensiunea de 220V! NU E JOACA!!! Link spre comentariu
Spitfire Postat Decembrie 28, 2010 Partajează Postat Decembrie 28, 2010 Asa cum ati desenat schema(fara dioda zenner), condensatorul electrolitic se va incarca cu 320V, fireste cu microcontrollerul scos din soclu.Horror! ...macar inlocuiti rezistorul ala de 5kohmi cu un 470nf/400V serie cu 100 ohmi, si puneti obligatoriu Zenner!!! Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 29, 2010 Partajează Postat Decembrie 29, 2010 Rezistenta aia disipa vreo 5W, e numai buna de tinut cafeaua calda. Condensatorul trebuie sa fie la vreo 400 V, altfel risti sa ai si popcorn la micul dejun. Nu uita ca intre 2 aprinderi sa treci MCU-ul in standby ca sa reduci consumul... Daca tot se restructureaza elforum sa-i zici lui Vasile sa faca si o rubrica numita 'Cascadorii electronice'. In rest numai bine, imi place ca ai curaj si vreau sa iti urez La multi ani si MULT NOROC! P.S. Propun sa se infiinteze si la noi 'Politia Microcontrollerelor' Link spre comentariu
Stefan Postat Decembrie 29, 2010 Partajează Postat Decembrie 29, 2010 alimentarea microcontrolerelo fara separare galvanina ne este cunoascuta inca din vremea IR Light Dimmer-ului download/file.php?id=56675&mode=view insa tot mai bine e sa folosesti un mic trafo pana in 10 lei sau un incarcator de telefon la 4 lei (trebuie adaugate cateva piese) Link spre comentariu
danzup Postat Decembrie 29, 2010 Partajează Postat Decembrie 29, 2010 Se poate alimenta un avr direct de la 220 printr-o simpla rezistenta.EVENTUAL SE ADAUGA UN ZENER PTR SIGURANTA! Am atacat prin intermediul lui attiny2313 trei triace care comanda 3 becuri. Bineinteles ca in locul becurilor se pot pune motoare,iar programarea avr-ului o poate face fiecare cu ce-l duce imaginatia.... Alimentarea avr-ului doar printr-o rezistenta,dioda si un condensator electrolitic...credeati ca e cu putinta asa ceva? Majoritatea dintre noi ...nu! Iata ca se poate! Bineinteles ca jocul cu tensiunea de la retea se poate sfarsi rau!!! Atentie... puteti fi electrocutati! ASA ca amatorii sa gandeasca de multe ori inainte de a se apuca sa experimenteze cu tensiunea de 220V! NU E JOACA!!! Chiar daca te superi nu pot spune decat : inca unul care a descoperit mersul pe jos si apa calda .Mai folositor e alimentarea prin condensator direct de la 220 V : mai studiaza un pic si descoperi si alte posibilitati ...... (off topic : Oricum nu cred ca mai exista lucruri pe care sa nu le stim deja unii dintre noi . .... cel putin eu de 30 de ani nu vad nimic nou in electronica .... totul a fost descoperit de circa 100 de ani deja . ) Link spre comentariu
costy35 Postat Decembrie 29, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 29, 2010 faptul ca exista foarte putina documentatie pe net in acest sens ma facut sa ma insel! Abia acum am strans niste informatii dupa atata amar de cautari fara rezultate.Nu stiu de ce ...aproape nimeni nu discuta de asta! Link spre comentariu
Stefan Postat Decembrie 30, 2010 Partajează Postat Decembrie 30, 2010 nu ai de unde sa stii daca se discuta sau nu pe net, sunt mii de forumuri in zeci de limbi.exista astfel de alimentari in automatizari,masini de spalat,laminatoare etc .... cel putin eu de 30 de ani nu vad nimic nou in electronica ....totul a fost descoperit de circa 100 de ani deja .nou nu, insa performantele cresc iar pretul scade. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum