Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

ajutor

IMPERIAL70

Postări Recomandate

Salut. La sugestia d-lui ing Mateescu, lansez un apel userilor cu experienta, pentru construirea filtrelor necesare unei perechi de vtp-uri ce va fi echipata cu Pa 800K de la PAUDIO si dt-300 de la Monacor. Multumesc anticipat aceluia ce ma va ajuta ( contracost binenteles) si astept un mesaj pe pm. La multi ani tuturor si un an 2011 plin de tot ce va doriti.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 24
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• IMPERIAL70

10

• Shambala

4

• CBI

4

• sandugeorge316

4

Top autori în acest subiect

Ai o schema pe care vrei sa o realizeze cineva sau vrei sa o si proiecteze cineva ?Sa stii ca au fost incercate mai multe variante de filtrare, cu rezultate diferite in sunet, treaba care pana la urma tine [cel mai mult] de preferintele [sau asteptarile] fiecaruia.

Link spre comentariu

NU, nu am o schema anume. Nu ma pricep prea bine in domeniul asta. Se poate lua ca reper cea din proiectul d-lui Mateescu, insa las la apreciarea celui ce o va realiza, sa pot scoate totul din acele traductoare. Profesia mea este de timplar cu putine cunostinte in ale electronicii. Cit priveste asteptarile mele sunt acelea ca sunetul obtinut sa depaseasca niste br-uri de 300 euro ascultate la un prieten.

Link spre comentariu

Asa cum am scris, va suna diferit - nu mai bine sau mai rau ci doar diferit - in functie de filtrare.Chiar daca se poate exprima cat de cat in cuvinte cam cum suna fiecare varianta (macar grosier), se vor gasi f multi care sa spuna ca ei au perceput sunetul altfel pt fiecare caz in parte.Eu cred ca este bine sa citesti cat mai mult din ce s-a scris pe forum despre acest [mid]woofer.Dupa aceea, intrebi .Ideea este ca nu poate sti nimeni in afara de tine cum o sa iti placa [tie] cel mai mult sunetul (repartitia frecventelor pe cele 2 difuzoare, nivelul anumitor frecvente, etc). Depinde f mult si de ce muzica asculti, si de asteptarile asupra sunetului (cum iti place sa sune).

Link spre comentariu

Avand in vedere ca piesele filtrului nu sunt scumpe, poti cumpara mai multi conzi, bobine cu prize la diverse valori, rezistente si incerci mai multe variante.Nu te limita doar la ce e recomandat, alege ce iti place, experimenteaza.Chiar daca esti incepator in ale electronicii, niste fire si componente tot poti sa legi dupa o schema.Difuzoarele sunt bune, sunetul nu are cum sa fie mai prejos.Mult succes!Ce incinte de 300E ai ascultat?

Link spre comentariu

Ok multumesc pentru atentia acordata. In primul rind mi-ar placea ca aceste 800K, sa-si arate valoarea mai ales in zona de joase, unde producatorul i-i accentueaza calitatile, respectiv ca basul este profund si bine conturat. In rest medii si inalte echilibrate,naturale accent pe intrumente si bineinteles voci. Ascult aproape orice muzica indeosebi electronica. Sigur ma ve-ti intreba la ce le voi lega. Pai la transport, laptopul de pe hard cu fisiere flac, un dac Carat HD1V, iar pe amplificare ceva intre un Nad 325BEE si Sony TA-F 570ES. Cit priveste constructia filtrelor, de unul singur nu ma incumet, decit daca alt user cu experienta la va face, iar eu eventual la sugestiile acestuia sa fac mici ajustari. Multumesc oricarui user ce are rabdare cu mine.

Link spre comentariu

Ok, o sa incerc sa schitez un filtru pe care am sa il postez aici - si o sa il rog si pe Sharky si pe VTP si pe CBI si pe Ahegyes si pe orice alt user compentent sa aduca sugestii pt posibila imbunatatire - sau tunare pe/inspre diverse tipuri de sunet.O poza cu incintele si 2 randuri despre dimensiuni vor ajuta in proiectarea cat mai reusita a filtrelor.

Link spre comentariu

pt a realiza un filtru optim si tehnic si acustic trebuie neaparat si obligatoriu incintele cu difurile montate supuse testelor tehnice cat si sonice,cel putin macar pt a avea un punct de plecarealtfel o sa iasa iar jumatatiin basreflex au mai apucat altii sa probeze cate ceva,daca vor sa posteze rezultatele e alegerea lordar nu e sigur ca vor fi optime si pt vtpultimele mele boxe cu aceasta combinatie a fost facuta de mai bine de 2 ani si la vremea respectiva nu am acordat asa atentie detalilor care conteaza :jytuiyu din motive diverse,deci eu nu am cu ce sa ajut nici daca as vrea(si cred ca o sa fie optiunea si celorlati colegi decat sa vorbim vorbe... )sunt prea multe variabile de luat in calcul asa pe orbeste ca sa nimereasca cineva chiar si cu datele de catalog extrase cu diverse programele am pierdut si eu timpul si nu se poate...chestiile astea cu tatonarile sunt povesti pt credulifacutul filtrelor in prima faza dupa ureche e ca incercatul marii cu degetul...nu se va obtine altceva decat confirmarea vorbei 'filtre dupa ureche',azi suna bine pana oboseste urechea,maine o luam de capat...nici cu programe specifice nu se poate aproxima bine cum va arata efectul difractiei sau faza acustica la taiere ,cand diferente de 1-1,5db intinse pe cateva octave schimba dramatic echilibrul tonal,daramite sa 'proiectam filtre' dupa grafice din cataloage pt difuri relativ complicate si in mai multe variante de productiesunt deja cateva variante de filtre pt cei incepatori care doresc sa lucreze la plecare,nu cred ca mai are rost sa insiram iar alte variante la fel de 'nimerite',mai ales cand mai apar si fel si fel de specimene cu urechi de tabla care nu cauta calitate sau nu stiu cum o diferentieze

Link spre comentariu

CBi, iarasi esti "extremist" :nebunrau: :rade:

Omul are nevoie de ajutor - cat de cat, oricum va fi [mult] mai bine decat deloc.

Eu zic ca Sharky are dreptate, se pot face tatonari si se poate obtine un sunet acceptabil.

Nu a pretins nimeni corectii de faza si precizia unor incinte de mii sau zeci de mii de euro.

Si apropo - daca ai pune la masurat unele din alea te-ar apuca groaza de ce-ai vedea. :rade:

Link spre comentariu

sincer nu cred ca sunt extremist.Nu ma refer la chestii extrem de complicate sau ceasuri elvetine,ci la minimul minimului decenteidaca o sa scrie si alti colegi o sa confirme ca nu se pot face boxe fara sa treci prin partea tehnica.Un difuzor oricat de bun ar fi nu canta singur povestile cum ca altii baga difuri de radio gloria in cutii de pantofi si iese muzica sunt pt adormit prunci.Si la tv ascult muzica,dar nu se poate vorbi de un sistem de inalta fidelitate!ia sa ne zica ahegyes sau sharky cum se pot face boxe fara pic de masuratori in timp cat mai scurt :nebun: pt ca si ei s-au lovit de multe boxe facute de amatori tot dupa ureche si grafice si au tras niste concluzii(si unii chiar scot bani din asa ceva fara jena).Cam care e procentul de reusita?ajutor cat de cat exista deja si inca destulori se ocupa cineva cu interes de problema ori o lasam cum pica ca nu vad ce am putea aduce nou fata de ce existaparerea mea

Link spre comentariu

In primul rind multumesc lui CBI, si i-i doresc un an nou 2011 plin de satisfactii . Poate ca are dreptate ca urechile unor incepatori sa fie de tabla, dar trebuie sa fie da acord, ca si tablele sunt din diferite metale cu calitatati si defecte. Sunt de acord cu urechile educate ale userilor cu experienta, tocmai de aceea am facut acest umil apel catre ei. Foarte probabil ca si complexitatea construirii acestor filtre, precum si munca sustinuta si prelungita in acordarea lor ma v-a determina sa renunt la constructia acestor incinte. Cit priveste calitatea din nou CBI are destula dreptate, aceasta este apanajul profesionistilor, ramanind ca incepatorii si neinitiati cu urechi de tabla sa inoate in mediocritate, deoarece nestapinind atitia termeni de specialitate, nu pot percepe sunetele asa cum sunt reproduse, ci doar li se par ca aud ceva.Nu am vrut sa jicnesc pe nimeni si ma inclin in fata userilor care si-au spus parerile si au impartasit din experienta lor. In continuare sunt deschis oricaror sugestii. Vo doresc LA MULTI ANI tuturor si indiferent ce se v-a scrie pe acest forum voi continua sa citesc cu interes.

Link spre comentariu

Bai trancotarule, eu am oferit o solutie, dar n-am zis ca iese hi-end-u din ea.Eu alta alternativa nu stiu. Propuneri de filtre sunt destule pe forum. Iei punga de piese si le incerci pe toate, inclusiv pe alea cu multa vitata. Care iti plac alea raman.Sau ce, ai vrea sa cumpere un filtru extrem? :freaza:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări