Vizitator fretzko Postat Decembrie 27, 2010 Partajează Postat Decembrie 27, 2010 Salutare,vreau sa imi construiesc un subwoofer dar nu am idee ce difuzor as putea sa ii pun...puteti sa imi dati cateva difuzoare?sa fie un dif peste 20cm,bugetul e cam redus (200lei),amplificarea subwooferului o voi face cu 2xTDA7294 in punte...Multumesc mult. Link spre comentariu
LUCI Postat Decembrie 27, 2010 Partajează Postat Decembrie 27, 2010 magnat expres 12 e in buget. jbl g5-10 in bugetjbl g5-12 depaseste cu vreo 30 lei bugetulAstea miau venit acum in minte,Exemplele mele sunt subwoofere auto.Daca vrei bubuiala fa basreflex,pt mai mult control si mai putina bubuiala cutie inchisa.Daca te intereseaza calitate sporita trebuie sa alegi alte difuzoare. Link spre comentariu
iulianpry Postat Decembrie 27, 2010 Partajează Postat Decembrie 27, 2010 magnat expres 12 e in buget. jbl g5-10 in bugetjbl g5-12 depaseste cu vreo 30 lei bugetulAstea miau venit acum in minte,Exemplele mele sunt subwoofere auto.Daca vrei bubuiala fa basreflex,pt mai mult control si mai putina bubuiala cutie inchisa.Daca te intereseaza calitate sporita trebuie sa alegi alte difuzoare.problema e ca nici unul din ce ai enumerat tu acolo nu este pe 8 ohm pentru a se potrivii cu amplificatorul lui.difuzoarele recomandate de LUCI merg in cazul in care le vei amplifica cu ceva de genul FET200 AV200 sau altceva ,capabil sa mearga in 4ohmi.pentru tda 7294 in punte ,ideal ar fi sa gasesti un difuzor de LOGITECH z5500 (se subintelege ca este vb de cel de la sub),sau pentru bugetul tau incearca un SAL sau un MNC de 30 cm pe 8 ohmi(sub 30 cm nu va cobora cine stie ce...si asa nu o sa fie mare lucru) Link spre comentariu
radu8982 Postat Decembrie 27, 2010 Partajează Postat Decembrie 27, 2010 Ai aici niste difuzoare pt bugetul tau http://iup.ro/1254 pe primul il am eu si pot sa spun ca se aude destul de bine, intro camera mai goala iti bate n piept (daca vrei iti dau si dimensiunile incintei),cele cu g15.. nu ti le recomand sunt proaste Link spre comentariu
LUCI Postat Decembrie 27, 2010 Partajează Postat Decembrie 27, 2010 problema e ca nici unul din ce ai enumerat tu acolo nu este pe 8 ohm pentru a se potrivii cu amplificatorul lui.difuzoarele recomandate de LUCI merg in cazul in care le vei amplifica cu ceva de genul FET200 AV200 sau altceva ,capabil sa mearga in 4 ohmDa asa este am uitat aspectul asta.Eventoal tot ceva auto cu 2 bobine 4 ohm legate in serie si atunci merge si cu tda in punte.Da mai bine face cu un fet200 nu e mare diferenta de pret dar la calitate va fi. Link spre comentariu
ari_panterra Postat Decembrie 27, 2010 Partajează Postat Decembrie 27, 2010 terminati cu ideile astea preconcepute "sub 30cm nu coboara suficient in frecventa",asta denota ca voi nu a-ti ascultat in viata voastra un difuzor de subwoofer veritabil montat intr-o incinta calculata si realizata pt el,a-ti dat doar de "lazi cu difuzoare"spune la ce vei folosi respectivul subwoofer ,si in combinatie cu ce,asa va fi mai usor de facut o alegere. Link spre comentariu
Vizitator fretzko Postat Decembrie 27, 2010 Partajează Postat Decembrie 27, 2010 Deci ca sa ma fac inteles...voi folosi subwooferul in casa,am un genius sw-hf 5000 bulit(doar etajul de la subwoofer)din care voi folosi etajul de la sateliti,voi face un 5.1..vreau ceva care sa sune calumea dar calumea intro camera de 4x4..cam asta am in plan,intrun cuvant subwooferul sa sune calumea...totusi ar suna bine un dif auto in casa? Link spre comentariu
iulianpry Postat Decembrie 27, 2010 Partajează Postat Decembrie 27, 2010 terminati cu ideile astea preconcepute "sub 30cm nu coboara suficient in frecventa",asta denota ca voi nu a-ti ascultat in viata voastra un difuzor de subwoofer veritabil montat intr-o incinta calculata si realizata pt el,a-ti dat doar de "lazi cu difuzoare"spune la ce vei folosi respectivul subwoofer ,si in combinatie cu ce,asa va fi mai usor de facut o alegere.A zis buget 200 lei pt difuzor. daca imi aduci ceva performant la banii astaia care sa coboare in frecventa eu il cumpar si dau si o bere. Link spre comentariu
Putz Postat Decembrie 27, 2010 Partajează Postat Decembrie 27, 2010 Io am avut BM1206 (de la boschmann de 12" ) luat de la Dj dog si imi placea cum suna cu 7294 punte.Parerea mea e ca duce mai mult decat scoate amplifu' ala. Nu-s io pretentios pt. ca nu am avut ocazia sa ascult ceva "scule" faine asa ca m-am multumit cu el .Are 2 bobine de 4 ohmi fiecare si le poti inseria sa faci 8 ohmi.Nu pun aici site-ul fiinca o sa se considere reclama; cauta pe google si o sa-l vezi.P.s.:Io l-am gasit la 235 lei dar intr-o vreme era mai ieftin (cand nu era faza cu TVA-u ) Link spre comentariu
Vizitator fretzko Postat Decembrie 28, 2010 Partajează Postat Decembrie 28, 2010 Cred ca o sa raman la un magnat xpress 12..acum rog pe cineva daca are timp..poate sa imi calculeze si mie incinta?nu prea ma pricep...parametrii ar fi : * Re 3,3 * Fs 27 * Vas 106 * Qts 0,6 * Qes 0,66 * Qms 6,1 * Xmax 10Multumesc mult. Link spre comentariu
CBI Postat Decembrie 28, 2010 Partajează Postat Decembrie 28, 2010 uite ceva f bun pt casa in buget dayton SD270-88 - 2x8 OHM 55e are 2 bobine de 8 ohmi,este numai bun pt asa ceva.Amplfiici fiecare bobina cu 2 amplificatoare mai mici.Asa procedeaza si creative si multi altii in sistemele lor de varf,fac2-3 bobine si le amplifica cu kituri de puteri mai mici ar mai fi ceva in buget,tot de la dayton DC300-8 - 8 OHM 50e problema e ca e de 12" si cere o cutie ceva mai maricica pt o camera normala,fiind si mai potrivit in incinta inchisa ambele au un spl mai mare ca cele auto nefiind necesare ampuri mamut pt a obtine presuni mari intr-o camera,si calitatea sonica e sigur mult peste(privit strict din perspectiva folosirii lui pt muzica ca completare a unor boxe mici care nu pot reproduce suficient ultimele 2 octave din spectrul audibil si nu care bubuie mai tare si 'scoate' mai multi w),avand in primul rand un alt control al calitatii si proiectarii si fiind special pt asa ceva gandite Eu personal as merge pe cel de 10".Cu o cutie pe masura si procesare la fel,va fi altceva comparativ cu multe suburi comerciale in acesta gama de pret (ma refer la cele pt casa dedicate,3-500E,nu auto) Link spre comentariu
ari_panterra Postat Decembrie 28, 2010 Partajează Postat Decembrie 28, 2010 eu as merge pe asa ceva: http://www.okazii.ro/catalog/51584089/d ... -kef-.html ,legate in serie(12 ohmi),intr-o incinta inchisa,...ar fi alegerea optima la banii si asteptarile tale.succes! Link spre comentariu
Vizitator fretzko Postat Decembrie 28, 2010 Partajează Postat Decembrie 28, 2010 Raman la Magnat Xpress 12...chiar nu vreau o incinta inchisa..acel magnat lam gasit cu 200 lei,e perfect..mai ramane sa rog pe cineva sa imi calculeze incinta,as fi foarte recunoscator.. Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 29, 2010 Partajează Postat Decembrie 29, 2010 TDA 7294 in configuratie punte vrea la +35V (170w) o sarcina de 16Ω si la +25V (150w) o sarcina de 8Ω... Daca eu am testat configuratia asta, in +35V, cu sarcina de 16Ω, la 75-80% din putere si incalzea destul de tare un radiator de 300mm x 120mm x 40mm, tu cum vrei sa faci cu sarcina aia de 4Ω? Link spre comentariu
Vizitator fretzko Postat Decembrie 29, 2010 Partajează Postat Decembrie 29, 2010 Eu am 2 radiatoare,fiecare pe un integrat+cooler pe fiecare radiator...deci no chance sa se incalzeasca,statia e facuta..momentan ascult la ea cu 2 RFT'uri Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum