Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Teava sparta

bassbox

Postări Recomandate

Cam asa se intampla,tot fara sa inchid apa, in vara aceasta am schimbat un robinet de 1/2 de gradina care era plasat in exteriorul imobilului printr-o strapungere in zid.In timp ce desfaceam robinetul ma gandeam ca doar ce mare lucru se poate intampla,il desfac pe cel vechi si il montez pe cel nou(il pregatisem in prealabil),dar surpriza, dupa ce robinetul a iesit de pe filet, jetul de apa era atat de puternic ca a ajuns in curtea alaturata si a intrat prin geamul deschis de la pivnita vecinului.Ca si cum nu era de ajuns cand am incercat sa infiletez robinetul cel nou, teava a intrat cu totul in zid,am bagat coda de la mocs in teava , am tras-o afara si am tinut-o fix cu mocs-ul pana am infiletat robinetul.Oricum a iesit un circ(sa ai apa in pivnita de la vecini si sa nu locuiesti la bloc :ras: ),eu eram ud leoarca, vecinul cu pivnita zicea ca daca se mai repeta...oricum trebuie avut grija, cuie sunt peste tot iar Murphy nu doarme :da

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 20
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• bassbox

6

• avolocaru

5

• maverik_ro

2

• Ion_Bumbu

2

Top autori în acest subiect

:freaza: "de vanzare un apartament ultracentral cu trei camere.Aspect estetic 9-10,tehnic 9-10 :ras: (un singur teu de 3/8" care picura un pic)" : pret pe privat(nu stiu sa pun poze,aparatul meu de fotografiat s-a udat)
Link spre comentariu

"Bassbox" ai dreptate nu fac o astfel de reparatie acasa pentru ca nu este nevoie. Mi-am schimbat tevile de la subsol, si mi-am pus robinet general doar pentru mine, ca asta e sunt instalator. In acelasi timp te anunt ca eu am un subsol curat si in care accesul este relativ lejer. Dar hai sa te vad eu pe mataluta cum opresti un robinet general intr-un bloc in care subsolul este plin de r...t, apa are 30-50 cm si sobolanii alearga zglobii pe tevile de termoficare! sau in cazul in care trebuie sa opresti un robinet general, in nu stiu ce canal la un bloc distanta si in care pot aparea multe alte probleme pe care te asigur ca nu vrei sa ti le asumi.Robinetul se poate schimba foarte usor sub presiune, folosind o mufa rapida pt cei mai putin experimentati. In mod normal daca spui ca schimbi un teu inseamna ca teava are filet exterior. Dupa scoaterea teului defect se poate pune canepa sau teflon fara ca acestea sa fie spalate de apa. Evident trebuie sa te misti repede. Important este ca atunci cand faci infiletarea sa tii robinetul deschis pana la finalizarea infileterii pt ca presiunea apei sa nu-ti arunce sistemul de etansare, canepa/teflonul sau garniturile.Se face putina apa, asta e. Mai bine acum decat sa te sune vcinu' ca face dus in bucatarie. In general cand incepe sa sara apa in casa lumea intra in panica, si in loc sa termine treaba intr-un minut, pana la urma baga un cep in teava :rade:

O fi si asta o metoda in ultima instanta,dar de cand cu contorizarile de scara,cam toate blocurile au fost echipate inainte de punctul de masura si dupa ...cu robineti,chiar daca nu tin f bine,macar nu bagi jetul de apa in casa(in acel punct e obligatoriu sa fie acces pt citire)...nu am lucrat f mult la instalatii in diverse blocuri,dar am mai vazut si eu cate ceva,e imposibil sa nu se poata intrerupe apa la o scara de bloc,pana la urma mai sunt si vane stradale,inainte de bloc...solutii sunt,si sincer,nu am fost pus in situatia de a baga jetul de apa in casa doar pt ca am fost comod si nu am vrut sa intrerup pt cateva minute alimentarea cu apa...ma intreb daca plesneste de fericire o magistrala verticala din plastic(fie el si de tip greu) ...atunci nu esti nevoit sa opresti apa?cu tot rahatul din subsol sau ce crezi ca mai poate fi pe acolo...sau schimbi un tronson de instalatie sub presiune folosind piese zero sau mufe rapide... :rade: E prea mare deranjul,mai ales in perioada asta,cand pt un por mic trebuie sa te apuci sa usuci lucruri prin casa,sau mai rau,sa stai cu umezeala sub parchet...oricat de rapid te-ai misca,tot iti trebuie macar 30 secunde incepand cu demontatul,pus material de etansare,infiletat la loc(asta daca filetul gasit nu necesita o mica rectificare...sau nu-si baga dracu' coada si mai apare cine stie ce alta situatie neprevazuta).Nu contest ca nu se poate,dar nu as recomanda nici la dusmani o asemenea interventie :rade:
Link spre comentariu

Oricum eu zic sa nu subestimati solutiile de lipit din ziua de azi.In genere tin mai mult decit teava. Eu am lipit si teava de calorifer in acest moddar si o cuva de masina automata . Teava am rezolvat`o vara cind nu mai era apa`n instalatie iar masina dupa 3 ani am casat`o , nu din cauza ca ar fi curs cuva ci din cauza programatorului.Am facut si eu o lucrare pe viu in curte dar la mine am avut teava fixa si a fost destul de usor de fixat robinetul . Ca idee trabuie lasata apa sa curga prin toate robinetele din casa iar robinetul pe care`l schimbi sa fie deschis , abia dupa ce prinde 2-3 filete il inchizi si incepi sa pui cinepa sau banda pe filet.In baie poti risca o lucrare pe viu dar in bucatarie eu nu as incerca .Ca masura de precautie e bun un dop de lemn la indemina daca se rupe filetul sau ai alta problema. Grig

Link spre comentariu

off topic , totusi , zic ca inainte de a te apuca de treaba :freaza: , daca te apuci ( si ti sa il schimbi fara a opri apa ) pune frate niste camere de filmat si pune dupa aia filmuletul sa vedem si noi ce ai facut . :da poate fi un exemplu ceva de genul ASA DA , ASA NU :da

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări