Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Prea putin bass sau nu sunt eu normal ?

Nemesis

Postări Recomandate

• Răspunsuri 90
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Nemesis

12

• Mircea Bartic

9

• Sharky

8

• radue

7

Top autori în acest subiect

Anunta repede pe cei care ii gasesti la adresa asta :The Nobel Foundation, P.O. Box 5232, SE-102 45 Stockholm, SwedenStreet address: Sturegatan 14, StockholmTel. +46 (0)8 663 09 20Fax +46 (0)8 660 38 47

ai mai, tu vb serios? chiar ai dat adresa exacta?!===========lasand gluma la o parte, spune-mi shi mie, expert, ce dif-uri ai la mashina.sunt cu doua sau trei cai? sunt specializate pt mashina? sau ai avut tu nishte dif-uri? poti sa-mi spui shi mie firma lor?shi inca ceva ce fel de cabluri ai folosit la mashina, daca sunt de acelashi fel pt stanga shi dreapta, daca au aceeashi lungime shi aceeashi sectiune, shi mai spune-mi ce putere are mp3 player-ul shi ce putere suporta dif-urile conectate la el?
Link spre comentariu

le-am lasat asa, in antifaza si se aud destul de bine!

Anunta repede pe cei care ii gasesti la adresa asta :The Nobel Foundation, P.O. Box 5232, SE-102 45 Stockholm, SwedenStreet address: Sturegatan 14, StockholmTel. +46 (0)8 663 09 20Fax +46 (0)8 660 38 47
:smt003 :smt003 :smt003 asta a fost cea mai buna gluma de pe forum!dati-va cu parerea, domnule DJ DNA, ca doar de asta este forum, scopul lui este de a expune idei si de a invata cate ceva! nu mai radeti pe la colturi de nepriceperea unora ca si dumneavoastra a-ti fost odata in aceeasi situati :supz: si cred ca la fel a-ti intrebat si vi s-a raspuns!poate acea conexiune in "antifaza" este de fapt conexiunea corecta dar pe undeva( in interiorul lantului audio) unul din semnale sa fie inversat ca faza! asta era de fapt intrebarea si nelamurirea mea si a lui SIG , iar daca a-ti fi citit mai bine postul poate ca nu a-ti mai fi tratat asa superficial si "superior" problema!multumesc inca o data pentru intelegerea si larga colaborare de care se da dovada pe acest forum!
Link spre comentariu

ai mai, tu vb serios? chiar ai dat adresa exacta?!===========lasand gluma la o parte, spune-mi shi mie, expert, ce dif-uri ai la mashina.sunt cu doua sau trei cai? sunt specializate pt mashina? sau ai avut tu nishte dif-uri? poti sa-mi spui shi mie firma lor?shi inca ceva ce fel de cabluri ai folosit la mashina, daca sunt de acelashi fel pt stanga shi dreapta, daca au aceeashi lungime shi aceeashi sectiune, shi mai spune-mi ce putere are mp3 player-ul shi ce putere suporta dif-urile conectate la el?
difuri blaupunkt/mp3 blaupunkt, cabluri rosu/negru, de sectiuni egale si suficiente, de lungimi egale!cred ca daca as fi folosit si eurotech si difuri de la kon sau orice alte chinezarie problema exista pentru ca nu tine de difuzor!
Link spre comentariu
Vizitator SIG

Asa e stilul romanului, mai bascalios,haide Expert nu te supara .Asa e pe la noi parca se invata mai bine glumind,de aia e si vorba romaneasca:"Mai in gluma,mai in serios". In schimb ma uit la alte forumuri din alte tari si vad o seriozitate cu care nu sunt obisnuit,si care poate m-ar plictisi la un moment dat.Toata chestia este sa invatam cat mai multe de la cei care stiu mai multe.Ptr.asta insa cei care stiu sunt cam scumpi la vorba si trebuie sa te gandesti cum sa-i provoci la a incepe sa-ti spuna cat mai multe lucruri interesante ,dar sa nu perseveram in gafe caci ii desensibilizam.Ramanem prieteni cu totii ca tot e Mos Nicolae.

Link spre comentariu

difuri blaupunkt/mp3 blaupunkt, cabluri rosu/negru, de sectiuni egale si suficiente, de lungimi egale!cred ca daca as fi folosit si eurotech si difuri de la kon sau orice alte chinezarie problema exista pentru ca nu tine de difuzor!

imi pare rau dar problema ma depaseste... poate ca trebuie verificata integritatea difurilor sau chiar a amplificatorului!nu shtiu ce sa zic...
Link spre comentariu

am mai patit si io odata asa:aveam vreo 4 boxe imprastiate in camera .. nau fost pozitionate f corect .. din lipsa de spatiu lam pus aiurea , si la una dintre boxe (care era in spatele meu) cand schimbam polaritatea se auzea basul un pic mai accentuat . am verificat de zeci de ori sa nu fii gresit eu la conectarea boxelor dar degeaba boxa aia suna mai bine daca era legat in antifaza. apoi la driverele vechi de soundstorm aveai posibilitatea inversarii fazei la canalele de rear. E adevarat ca aveam un sistem 5.1 atunci (in concluzie sateliti fara bas) dar cand bifai sati inverseze faza la boxele din spate aveai o senzatie de spatialitate si nu simteai deloc ca pierzi din bas :smt001

Link spre comentariu

difuzoarele din spate bat in sens opus fata de cele din fata din cauza amplasamentului.Mi se pare normal daca bagi acelasi semnal in toate boxele sa inversezi rear fata de left.Practic ai o dubla inversare, una data de amplasament si una din schimbare polaritatii semnalului

Link spre comentariu
Vizitator SIG

Dar la basi puternici difurile din spate in loc sa se umfle la semnal ele trag inapoi si se forteaza suportul care tine membrana(Am citit asta pe alt form),existand astfel riscul sa se strice difuzorele din spate.

Link spre comentariu

Pai ai citit o prostie. :toimonster: In difuzoare se baga curent alternativ care arata ca si o sinusoida.Ala iti impinge diful la fel de mult si in fata si in spate. Daca legi firele invers va bate in contratimp..atata tot.

Link spre comentariu

Mi se pare normal daca bagi acelasi semnal in toate boxele sa inversezi rear fata de left.

asta numa in practica ..2 boxe erau puse pe partea stanga si 2 boxe in spate stanga si dreaptasi numa cand schimbam la aia din spate stanga polaritatea se auzea un pic mai bine basulteoretic toate boxele ar trebui legate in faza .. dar trebuie luat in considerare si geometria camerei in care sunt puse
Link spre comentariu

Faza asta cum ca ''bate difuzorul in fatza sau in spate'' am observat-o si eu la primele mele amplificatoare cand nu prea le aveam deloc cu cablajele (bucle de masa etc). Pur si simplu dif-ul ''batea inauntru'' iar daca schimbam polaritatea ''bateau afara''. M-am uitat ulterior la dif-urile unei combine si fenomenul parca tot era prezent da mai putin.Mit-ul acesta (cu batutul in fatza sau in spate) este cauzat ori de realizarea incorecta a cablajului ( trasee subtiri duse pe unde nu trebuie, conectari la masa iar unde nu trebuie , etc) ori de o mica iluzie optica pe care nu prea am chef momentan sa ma gandesc de ce are loc. Oricum amp-urile cere le-am facut au trecut cam toate prin ochiul osciloscopului deci as tinde sa cred ca ese doar o simpla iluzie optica faptul ca dif-ul pare ca bate intr-o parte sau alta (sau lateral :weedman: ).

Link spre comentariu

Faza asta cum ca ''bate difuzorul in fatza sau in spate'' am observat-o si eu la primele mele amplificatoare cand nu prea le aveam deloc cu cablajele (bucle de masa etc). Pur si simplu dif-ul ''batea inauntru'' iar daca schimbam polaritatea ''bateau afara''. M-am uitat ulterior la dif-urile unei combine si fenomenul parca tot era prezent da mai putin.Mit-ul acesta (cu batutul in fatza sau in spate) este cauzat ori de realizarea incorecta a cablajului ( trasee subtiri duse pe unde nu trebuie, conectari la masa iar unde nu trebuie , etc) ori de o mica iluzie optica pe care nu prea am chef momentan sa ma gandesc de ce are loc. Oricum amp-urile cere le-am facut au trecut cam toate prin ochiul osciloscopului si sinusoidele erau cel putin ochiometric egale , deci as tinde sa cred ca este doar o simpla iluzie optica faptul ca dif-ul pare ca bate intr-o parte sau alta (sau lateral :weedman: ).

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări