Vizitator SIG Postat Decembrie 3, 2005 Partajează Postat Decembrie 3, 2005 O mica scapare poate naste o multime de presupuneri.Daca nu sunt legate in faza boxele adio bas .Se poate intampla la oricine din neatentie. Link spre comentariu
expert Postat Decembrie 3, 2005 Partajează Postat Decembrie 3, 2005 O mica scapare poate naste o multime de presupuneri.Daca nu sunt legate in faza boxele adio bas .Se poate intampla la oricine din neatentie.ce inseamna aceasta legare in faza a boxelor, mai exact? Link spre comentariu
Vizitator SIG Postat Decembrie 3, 2005 Partajează Postat Decembrie 3, 2005 "In faza" ma refeream la faptul ca daca o boxa este legata bine, + la + si - la - cu iesirea amplifului, iar celalta, legata + la - si - la + cu iesirea amplifului,adica invers decat prima boxa, duce la "anularea basului".Nu ma deranjeaza daca cineva aduce completari sau corectari. Link spre comentariu
cburlea Postat Decembrie 3, 2005 Partajează Postat Decembrie 3, 2005 "In faza" ma refeream la faptul ca daca o boxa este legata bine, + la + si - la - cu iesirea amplifului, iar celalta, legata + la - si - la + cu iesirea amplifului,adica invers decat prima boxa, duce la "anularea basului".Nu ma deranjeaza daca cineva aduce completari sau corectari.de cate ori mi s-a-ntamplat shi mie asta...tre sa verifici de la ieshirea din amplif shi pana la boxe in interior...poate dif-urile nu au marcat semnul +; poate ai legat dif-ul de inalte cu cel de bass in serie shi nu in paralel; poate fi greseala la filtre...you name it! Link spre comentariu
Bogdi16 Postat Decembrie 3, 2005 Partajează Postat Decembrie 3, 2005 Dak nu au marcate polaritatile pe dif, atunci iei frumos o baterie de 9 V. si o pui pe borne,Dak membrana iese in afara atunci inseamna ca plusul de la baterie este plusul la borna pe care e pusa, Iar dak membrana intra in interior atunci e acelasi lucru numa e minus.... Link spre comentariu
Dj_Dog Postat Decembrie 3, 2005 Partajează Postat Decembrie 3, 2005 Dak nu au marcate polaritatile pe dif, atunci iei frumos o baterie de 9 V. si o pui pe borne,Dak membrana iese in afara atunci inseamna ca plusul de la baterie este plusul la borna pe care e pusa, Iar dak membrana intra in interior atunci e acelasi lucru numa e minus....shi la tweetere tot la fel se face? :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: Link spre comentariu
Bogdi16 Postat Decembrie 3, 2005 Partajează Postat Decembrie 3, 2005 Dj_dog....poate unii nu inteleg de gluma :D Link spre comentariu
Vizitator SIG Postat Decembrie 4, 2005 Partajează Postat Decembrie 4, 2005 9 V, curent continuu,nu e cam mult ? Poate 1,5 V ,tot o baterie,ar fi de ajuns ptr. a verifica polaritatea. Link spre comentariu
Sharky Postat Decembrie 4, 2005 Partajează Postat Decembrie 4, 2005 N-are nimic ca oricum ti tensiunea pt o secunda, doua, nu toata ziua.Poti sa incerci cu orice sursa de curent continuu ai prin casa\, in limite rezonabile. Link spre comentariu
expert Postat Decembrie 4, 2005 Partajează Postat Decembrie 4, 2005 "In faza" ma refeream la faptul ca daca o boxa este legata bine, + la + si - la - cu iesirea amplifului, iar celalta, legata + la - si - la + cu iesirea amplifului,adica invers decat prima boxa, duce la "anularea basului".Nu ma deranjeaza daca cineva aduce completari sau corectari.in mod normal la legare plus la plus minus la minus basul este atat cat poate difuzorul; mie mi s-a intamplat exact pe dos in momentul cand am inversat firele la unul din difuzoare basul se auzea mult amplificat!!! acelasi test l-am facut si cu incinte pentru apartament si cu difuzoare de masina montate in spate, sub luneta la o batrana dacie!:rolleyes: rezultatele mele si concluziile tale sunt la o oarecare distanta! cum e totusi? Link spre comentariu
Vizitator SIG Postat Decembrie 4, 2005 Partajează Postat Decembrie 4, 2005 Daca o boxa "expira" si alta "inspira" in acelasi timp am vazut diferenta fata de situatia cand ambele "expira" simultan.Imi pare rau ca nu intervine cineva mai citit decat mine sa explice si tehnic fenomenul dar efectul ce l-am explicat l-am si simtit.Tu vrei sa zici ca daca legi boxele in"antifaza" ai mai mult bas decat daca le legi in"faza"?,poate intr-un anume loc,langa o boxa sau in spatele ei apare ceva fenomen asemanator dar pozitionat in fata ptr. o auditie stereo nu prea cred. Link spre comentariu
expert Postat Decembrie 4, 2005 Partajează Postat Decembrie 4, 2005 Daca o boxa "expira" si alta "inspira" in acelasi timp am vazut diferenta fata de situatia cand ambele "expira" simultan.Imi pare rau ca nu intervine cineva mai citit decat mine sa explice si tehnic fenomenul dar efectul ce l-am explicat l-am si simtit.Tu vrei sa zici ca daca legi boxele in"antifaza" ai mai mult bas decat daca le legi in"faza"?,poate intr-un anume loc,langa o boxa sau in spatele ei apare ceva fenomen asemanator dar pozitionat in fata ptr. o auditie stereo nu prea cred.deci stau pe bancheta din spate a daciei, am mp3 player cu telecomanda si dau drumul la muzica! diferentele intre cele doau tipuri de conectare au fost remarcate de mai multi amici pe care i-am rugat sa vina sa asculte tocmai din acest motiv ca pare ilogic la prima vedere!!!in casa am 2 incinte floorstander cu polaritatea cunoscuta, am un amplif technics la care am marcata polaritatea la iesire,am verificat si la filtre sa nu fie vreo greseala si se intampla acelasi lucru!in mod normal legatura plus la plus si minus la minus trebuie sa fie cea corecta, cu bas corespunzator, nu in plus sau in minus! Link spre comentariu
Vizitator SIG Postat Decembrie 4, 2005 Partajează Postat Decembrie 4, 2005 ... diferentele intre cele doau tipuri de conectare au fost remarcate de mai multi amici pe care i-am rugat sa vina sa asculte tocmai din acest motiv ca pare ilogic la prima vedere!!!in casa am 2 incinte floorstander cu polaritatea cunoscuta, am un amplif technics la care am marcata polaritatea la iesire,am verificat si la filtre sa nu fie vreo greseala si se intampla acelasi lucru!in mod normal legatura plus la plus si minus la minus trebuie sa fie cea corecta, cu bas corespunzator, nu in plus sau in minus! Pai daca la legarea corecta ai bas corespunzator,nici in minus nici in plus cum zici tu,atunci diferenta ce o asculti tu la bas, legand invers boxele, ce este "mai corespunzator"? Vezi de ex.si aici http://forum.softpedia.com/lofiversion/ ... t9842.htmlP.S.Daca esti mai multumit asa atunci lasa-le in antifaza. Link spre comentariu
expert Postat Decembrie 4, 2005 Partajează Postat Decembrie 4, 2005 pai tocmai asta e, ca nu stiu cum e corect, le leg plus la plus si se aude intr-un anume fel, ambele difuzoare "imping " cand le pun in antifaza senzatia este de amplificare a basului! le-am lasat asa, in antifaza si se aud destul de bine! Link spre comentariu
Vizitator DJ DNA Postat Decembrie 4, 2005 Partajează Postat Decembrie 4, 2005 le-am lasat asa, in antifaza si se aud destul de bine!Anunta repede pe cei care ii gasesti la adresa asta :The Nobel Foundation, P.O. Box 5232, SE-102 45 Stockholm, SwedenStreet address: Sturegatan 14, StockholmTel. +46 (0)8 663 09 20Fax +46 (0)8 660 38 47 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum