Sharky Postat Octombrie 22, 2005 Partajează Postat Octombrie 22, 2005 Membrana aia nu gandeste. Daca ii aplici o forta F=Fmax*sin(wt) o sa se miste. Efort tot se depunde, dar mai putin eficient de la o anumita fr in sus. Efort adica putere disipata de bobina.Si cum forta aia e generata de curent dupa impedanta in functie de frecventa iit poti da seama unde o sa se traga curent is unde nu. Link spre comentariu
radue Postat Octombrie 22, 2005 Partajează Postat Octombrie 22, 2005 Eu mi-am amintit ceea ce am citit ( cea de genul ) deci nu mai stiu cum e corect si cum nu.Merci de corectari. Link spre comentariu
Sharky Postat Octombrie 22, 2005 Partajează Postat Octombrie 22, 2005 stai ca poate corectarile nu-s corecte... )E doar parerea mea, poate am scapat unele aspecte esentiale din vedere si atunci :toimonster: Link spre comentariu
radue Postat Octombrie 22, 2005 Partajează Postat Octombrie 22, 2005 poate ai dreptate, poate nu, dar tu macar ai argumente, eu am doar:parca asa scria acolo.Inca ceva ( off-topic ): ce carti despre cum functioneaza un difuzor imi recomandati?Vreau sa aflu tot ce se poate despre difuzoare si incinte acustice. Link spre comentariu
ICEMAN Postat Octombrie 22, 2005 Partajează Postat Octombrie 22, 2005 exact asa se cheama cartea pe care am dat-o la unu s-o citeasca si a pierdut-osi era asa buna :((oricum... nu tre sa intre pe nici un difuzor, frecventze pe care nu le poate reda asta e clar si mi s-a intiparit bine in minte pt ca era foarte argumentata chestia... imi pare rau ca nu mai am carteadaca diful ala duce pana la 3,5KHz nu tre sa intre mai mult de4-5 KHz pe elevident ca de revers nu mai vb... de ce pe un dif de medii nu tre sa intre bass... :partyman: Link spre comentariu
Shambala Postat Octombrie 22, 2005 Partajează Postat Octombrie 22, 2005 bun, cu asta ne-am lamurit, cum ramane cu filtrul acela propus de Dan - gresesc sau am dreptate ? Ce va zic voua simularile ? ma gandesc ca eu vorbesc din teorie iar el din experienta, poate are dreptate si pot face ceva pe teorie :smt014 , :smt021 Link spre comentariu
Vizitator DJ DNA Postat Octombrie 22, 2005 Partajează Postat Octombrie 22, 2005 bun, cu asta ne-am lamurit, cum ramane cu filtrul acela propus de Dan - gresesc sau am dreptate ? Ce va zic voua simularile ? ma gandesc ca eu vorbesc din teorie iar el din experienta, poate are dreptate si pot face ceva pe teorie :smt014 , :smt021Shmabala , shambala ....Ma faci tu sa ma duc pina in atelier si sa check again .Acu venii ( pun si poze ) . Link spre comentariu
Bogdi16 Postat Octombrie 22, 2005 Partajează Postat Octombrie 22, 2005 Uitativa acolo la atelierul acela ce curat ee. Cum sunt puse sculele una dupa alta. Felicitari Dane. :goodman: Sper ca nu ai facut curat numai pt poze :finga: Salut Link spre comentariu
Vizitator DJ DNA Postat Octombrie 22, 2005 Partajează Postat Octombrie 22, 2005 Am o nevastica amabila care stringe dupa mine :supz: Link spre comentariu
Bogdi16 Postat Octombrie 22, 2005 Partajează Postat Octombrie 22, 2005 Cunosc vreo 2-3 de aici de pe forum carora nu le-ar strica o nevasta asa harnica ca si a ta! :prayer: Link spre comentariu
ICEMAN Postat Octombrie 23, 2005 Partajează Postat Octombrie 23, 2005 din fericire sunt la fel de norocos ca DNA :partyman: da intradevar nici eu nu imi dau seama cum functioneaza filtrul acela... totusi condensatorul este in paralel pe iesire si in mod normal ar atenua din inalte :smt102 dar omu stie ce zice... daca a ascultat si functioneaza ce mai conteaza teoria Link spre comentariu
Shambala Postat Octombrie 23, 2005 Partajează Postat Octombrie 23, 2005 Domnu' Dan, pai tocmai pe dvs. nu v-am intrebat a doua oara. Nu m-am indoit de ceea ce ati auzit, caci evident sunteti un om cinstit . Eu i-am intrebat pe ceilalti forumisti mai 'aplecati' spre teorie ... Si tocmai pt. ca ma simteam cu constiinta neimpacata :smt017 ps - subscriu la cele scrise de baieti despre cum arata atelierul. Mamaaaaaa! Link spre comentariu
Vizitator DJ DNA Postat Octombrie 23, 2005 Partajează Postat Octombrie 23, 2005 Adevarul este ca si mie mi-a trebui ceva timp ca sa inteleg ce sa intimpla . Experimentez acest gen de corectoare pasive cam de vreo jumatate de an . Am descoperit lucruri minunate despre cum poti jongla raspunsul unei incinte acustice ( pro sau hifi )D.p.d.v. teoretic este asa cum ai spus . Acel condensator va da cu o banda de frecvente la masa ( in jurul cele de 2Khz ) . Atenuarea va fi de tip trece banda .Daca privim graficul cu raspunsul difuzorului HP-15W , observam ca la 1,8Khz avem un peak de +5~6dB fata de medie ( ajunge la 100dB/1w/1m ).Una din regulile psihoacusticii spune ca daca un sunet este mai puternic cu 3dB fata de altul , urechea in colaborare cu creierul se va focaliza pe sunetul mai puternic .Asadar ,Daca o boxa nu are suficient bass , trebuie reduse mediile pina la nivelul cind acestea devin perceptibile ca avind acelasi nivel cu joasele .Rolul acelui condensator este sa atenueze acel virf de la 1,8Khz . Condensatorul de 10uF ( valoare standard ) s-a potrivit perfect si a dat cele mai bune rezultate .Odata atenuarea facuta ( la modul foarte finut - efectul este audibil doar pentru initiati ) sunetul boxei devine foarte liniar si boxa poate fi acordata chiar mai jos ( pe la 40Hz ) .Reversul medaliei este dat de pierderea de SPL ( cam 2dB ) . Shambala ,Sa nu iti faci vreo problema . Nu am luat in nume de rau interventia ta .Prefer de 100 de ori sa am de a face cu oameni care spun ce gindesc , la modul liber si deschis . In fond , vorbim despre chestii tehnice . Link spre comentariu
Vizitator DJ DNA Postat Octombrie 23, 2005 Partajează Postat Octombrie 23, 2005 Apropo ,La fel se jongleaza si cablurile audiofile sau boxele audiofile .Acesta este motivul pentru care unii aud inalte mai infundate sau mediile mai proeminente ( you know all bulshit & stuff ) . Link spre comentariu
Shambala Postat Octombrie 23, 2005 Partajează Postat Octombrie 23, 2005 Hm, ceea ce am vrut eu sa spun este ca dupa teorie, nu doar la 2KHz intevine acel condensator - acolo taierea este de 6dB/oct, ci ca toate frecventele mai mari de 2KHz vor fi afectate, cele mai mari cu atat mai mult (-6dB la fiecare octava). Adica, adio inalte.Tu spui ca nu e asa, eu te cred, si nu prea inteleg. Am sa mai studiez circuitul. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum