Sharky Postat Octombrie 19, 2005 Partajează Postat Octombrie 19, 2005 Sau foloseste un egalizator daca nu iti place sa disipi putere degeaba :drinkers: Link spre comentariu
Nemesis Postat Octombrie 19, 2005 Autor Partajează Postat Octombrie 19, 2005 desenul lui DNA se vede f. bine, da click pe elbanuiala mea a fost corecta :tonqe: oricum, fa montajul lui DNA si o sa sune mult mai bine.Despre ce banuiala e vorba :weedman: Am vazut si eu acum ca se vede bine desenul cu filtrul Link spre comentariu
Mircea Bartic Postat Octombrie 19, 2005 Partajează Postat Octombrie 19, 2005 poate folosi in caz extrem chiar si unul software il poti downloada de aici este un eq pe 32 de benzi, pe care l-am folosit si la sonorizari cu rezultate bune. (il folosesc si acum pe post de filtru subsonic) :rolleyes: Link spre comentariu
Vizitator DJ DNA Postat Octombrie 19, 2005 Partajează Postat Octombrie 19, 2005 Nu se pierde mai mult de 5 ~ 10% din putere . Link spre comentariu
Nemesis Postat Octombrie 19, 2005 Autor Partajează Postat Octombrie 19, 2005 poate folosi in caz extrem chiar si unul software il poti downloada de aici De unde de ''aici'' ca am dat click-uri pe toata suprafata post-ului tau :smt003 si nu s-a deschis nimic altceva care sa ma conduca la acel egalizor ? Sau cel putin zii cum se numeste acel program ca sa stiu ce sa caut? Link spre comentariu
Mircea Bartic Postat Octombrie 19, 2005 Partajează Postat Octombrie 19, 2005 http://www.winamp.com/skins/details.php ... alizer.exe scuze , am uitat sa dau paste :rolleyes: Link spre comentariu
Shambala Postat Octombrie 20, 2005 Partajează Postat Octombrie 20, 2005 imi pare rau, dar in desenul lui DNA este o greseala. condensatoriul C2 trebuie pus dupa componentele serie. desi chiar si asa inaltele vor fi puternic atenuate. Link spre comentariu
Vizitator DJ DNA Postat Octombrie 21, 2005 Partajează Postat Octombrie 21, 2005 imi pare rau, dar in desenul lui DNA este o greseala. condensatoriul C2 trebuie pus dupa componentele serie. desi chiar si asa inaltele vor fi puternic atenuate. Nu este nici o greseala . Montajul este corect . Daca pui condensatorul dupa , o sa ai acea reducere de inalte . Rolul acelui condensator este de a da o stralucire inaltelor ( Atenueaza cam 3dB in zona mediilor , avind ca punct central de taiere frecventa de 2Khz ) . Shambala , Incearca sa faci montajul , apoi sa pui si sa scoti acel condensator . O sa observi ca inaltele se vor auzi mai bine cu condensatorul pus . As mai vrea sa specific ca aceasta corectie pasiva este conceput STRICT pentru boxele facute cu HP-15W si PHT-408 si cu filtru doar pentru inalte . Nu am testat cum suna pe alte boxe . Link spre comentariu
ICEMAN Postat Octombrie 21, 2005 Partajează Postat Octombrie 21, 2005 oricum... din cate stiu eu nu este binje sa lasi filtru doar pe inalte chiar daca diful nu urca pana acolo, pe el vor intra totusi inalte care nu vor da bine :partyman: poate stiu gresit dar asa stiu din ce am mai citit si eu pe ici pe colo Link spre comentariu
Mircea Bartic Postat Octombrie 21, 2005 Partajează Postat Octombrie 21, 2005 depinde de difuzor.la HP-15W, la un moment dat, raspunsul in frecventa al difuzorului "cade" natural la fel de abrupt ca un filtru de ordinul 3, asa ca difuzorul ajunge sa faca treaba filtrului :finga: asta e un caz fericit. Link spre comentariu
radue Postat Octombrie 21, 2005 Partajează Postat Octombrie 21, 2005 <>Shi eu am citit la fel.Din ce mai tin minte unde am citit eu mai argumenta lucrul de mai sus pri ceva de genul: in difuzorul respectiv intra si inalte si atunci membrana difuzorului se misca de mai multe ori si scade eficienta.scuzati daca m-am exprimat nestiintific dar nu mai tin exact minte cum era plus ca daca am scris vre-o perla nu-mi sariti in cap. Link spre comentariu
Shambala Postat Octombrie 21, 2005 Partajează Postat Octombrie 21, 2005 Nexus, imi pare rau, dar (cel putin teoretic :rolleyes: ) gresesti.inaltele laste pe bobina unui dif. de bass nu vor fi reproduse, desigur, dar ele se vor induce curenti care vor consuma din energia magnetica a difuzorului si vor participa la reducerea si spl-uli, il mai si incalzesc inutil.probabil ca pt. manele sau lautari merge :smt003 , dar daca e sa fim exacti ... Link spre comentariu
Sharky Postat Octombrie 22, 2005 Partajează Postat Octombrie 22, 2005 Cel mai bine trasezi o curba a impedantei vs frecventa.Asa vezi clar ce o sa intre si ce nu.Ca scade eficienta e clar, doar e cam greu sa convingi ditamai membrana sa se miste la 6kHz. Si cred ca mai apar pierderi datorita undelor stationare ce se formeaza pe membrana, ca nu e infinit de rigida.Banuiesc ca incalzirea e neglijabila, ca de la 4kHz in sus e putina energie in comparatie cu cata e sub 1kHz.(hAc..parerea mea ...daca ceva e gresit sa imi spuneti :toimonster: ) Link spre comentariu
radue Postat Octombrie 22, 2005 Partajează Postat Octombrie 22, 2005 Pai nu cred ca o sa mai incerce membrana sa se miste peste 6 kHz si astfel se depune un efort mai mic si difuzorul de concentreaza pe reproducerea frecventelor sub 6 kHz de exemplu. ( daca gresesc corectati-ma ) Link spre comentariu
Shambala Postat Octombrie 22, 2005 Partajează Postat Octombrie 22, 2005 Sharky, sigur ca da, tocmai de aia spuneam ca teoretic ... Si nici macar nu e vorba de 6kHz, ca peste 3,5KHz HP-15W intradevar 'cade' abrupt tare. Snake, vreau sa cred ca n-am inteles ce ai scris :rolleyes: Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum