Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cine se pricepe la motoare?

one

Postări Recomandate

Am un motor asincron, cu rotor in scurt-circuit (cred ca nu gresesc).Motorul are 3 fire, se conecteaza la reteaua monofazata cu 2, al treilea se leaga printr-un condensator de o valoare recomandata, inscriptionata pe motor.Specificul acestui motor consta in faptul ca are rotorul in exterior, astfel ca statorul are "polii magnetici" spre exterior, iar rotorul are forma unui pahar asezat cu gura in jos, care "imbraca" statorul.Rotorul este din aluminiu, sau un aliaj care contine in mare parte aluminiu.Pe axul acestui motor vreau sa fixez o placa cu un circuit care se roteste impreuna cu axul, evident.As vrea sa alimentez acest circuit, altfel decat confectionand un colector cu perii, varianta pe care am incercat-o si merge, dar nu prea imi place.Ideea, de fapt dorinta mea, este sa montez o bobina undeva pe rotor, unde ar capta campul magnetic al statorului si tensiunea indusa sa o redresez si sa alimentez montajul. Imi trebuie 5V la 200mA.Nu sunt prea optimist in privinta aceasta dar, cine stie, poate vine cineva cu o idee.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 1
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Kytan666

1

• one

1

Top autori în acest subiect

sa captezi campu mag al statorului slabe sanse, adik nush nu prea ma pricep, dar parerea mea e ca sa mearga asa ceva generatorul de camp sa fie separat adica alta bobina in jurul statorului, n-am mai auzit de asa ceva , teoretic mi se pare realizabil... spor la treaba :weedman:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări