Vizitator tybylyca2001 Postat Decembrie 27, 2010 Partajează Postat Decembrie 27, 2010 cea mai simpla solutie ar fi sa le iau gata facute.o sa vedem ce gasesc, si revin Link spre comentariu
Vizitator nimrod00 Postat Decembrie 27, 2010 Partajează Postat Decembrie 27, 2010 Am incercat si eu smecheria asta si pe z2300 si pe z5500 nu e chip sa faci "ceva mai bun".Satelitii lor sunt ai lor daca ii inlocuiesti la un anumit volum incepe sa sune aiurea.Singura varianta ar fi "introducerea" unui tweeter dar pentru asta trebuie stiut parametrii difurilor din sateliti si calculat tot cap coada.(Timp plus munca iar ca rezultat nu cred ca e cine stie ce).Am citit cateva forumuri din afara si am vazut incinte din mdf facute pentru tot sistemul si recalculate.Tot ce a reusit persoana respectiva a fost sa ii dea un nou look nimic mai mult. Link spre comentariu
paul14 Postat Decembrie 27, 2010 Partajează Postat Decembrie 27, 2010 Mai e si varianta sa`l vinzi si sa-ti iei 2 boxe pe placul tau plus o statie. Link spre comentariu
iulianpry Postat Decembrie 27, 2010 Partajează Postat Decembrie 27, 2010 Daca tot ai cele 6 difuzoare de la sony de ce nu incerci sa faci doar 2 sateliti(tip coloana) si un centru la care folosesti cate 2 dif sony in serie(si hop ai 8 ohmi) si cate un tweeter.Faci incinte inchise ,le umplii cu vatelina ,iar ca filtre poti face niste filtre simple cu o bobina si 2 conzi(la 3kHz).Eu asa as face,daca as avea cele 6 dif ,pe care altfel s-ar pune prafu.Cei doi sateliti ramasi ,originali ii lasi pentru spate(surround).Parerea mea. Link spre comentariu
Vizitator tybylyca2001 Postat Decembrie 27, 2010 Partajează Postat Decembrie 27, 2010 as putea reface cutiile la acelasi volum, ca si cele originale si in plus sa adaug niste tweetere.nu, de vandut nu vreau sa il vand pt ca am zis ca nu sunt audiofil, si mai ales ca ma joc f mult pe calc si jocurile actuale au sunet 5.1 nativ hardware(EAX) si pt asta nu m-ar ajuta un sistem stereo.singurul lucru ce ma deranjeaza la el este ca nu are inalte si vocea se aude infundat.difuzoarele sony de care pomeneam in primul post, au si caracteristicile fizice, deci as putea sa le fac incinta dupa calcule, numai ca singura solutie sa le aduc la 8 ohmi ar fi sa inseriez pur si simplu un tweeter, care in prealabil sa fie prevazut cu un condensator trece sus.problema e asta, ca nu prea gasesc tweetere pe 4 ohm. Link spre comentariu
iulianpry Postat Decembrie 27, 2010 Partajează Postat Decembrie 27, 2010 nu merge asa cum ai spus tu.nu poti inseria un tweeter su un difuzor din cele pe care le ai(ai abtine o varza acolo in termeni neacademici),tweeterrul s-ar arde in timp iar condensatorul inseriat si el p acolo aiurea nu aduce un plus.Singura sansa sa faci din difuzoarele tale unele pe 8 ohmi este sa le inseriezi cate 2,la care adaugi un tweeter [pe 8 ohmi ,inseriat cu un filtru(chiar si un simplu condensator pentru inceput)],in paralel. Link spre comentariu
Vizitator tybylyca2001 Postat Decembrie 27, 2010 Partajează Postat Decembrie 27, 2010 as mai putea sa mai fac rost de ink 4 difuzoare dinacelea sa fac sistemul complet pt ca tipul de la care le-am luat mai are pe stock.numai ca deja dau prea mult pe ele.adik toate 10 ma duc la suma de 300 de ron.plus tweetere pe fiecare canal, plus filtre ma duc la o gramada de bani, dar oricum, asa ar fi cea mai simpla solutie.o sa ma gandesc la asta, pare o idee buna Link spre comentariu
Vizitator tybylyca2001 Postat Decembrie 27, 2010 Partajează Postat Decembrie 27, 2010 uitati aici unu care se vaieta ca dupa ce a schimbat satelitii s-a cunoscut o diferenta majora de sunet http://techreport.com/forums/viewtopic.php?f=28&t=71966 oricum dak imi modific satelitii urmatoare investitie este sa imi iau un traf de putere mai mare, undeva la vreo 600 de w Link spre comentariu
radue Postat Decembrie 28, 2010 Partajează Postat Decembrie 28, 2010 Normal ca s-a cunoscut o diferenta substantiala la ce "opgrade" a facut.Parerea mea: bani aruncati pe fereastra. Poate pt filme o fi ceva de capu lui, dar saracu woofer nu face fata la ceea ce-i trebuie. Link spre comentariu
Vizitator tybylyca2001 Postat Decembrie 28, 2010 Partajează Postat Decembrie 28, 2010 cred ca ma las de meserie.il vand si imi iau un amplituner 5.1 cu niste boxe,ca mai am sun subwoofer sony de 100w activ care sta pe bara Link spre comentariu
Vizitator tybylyca2001 Postat Decembrie 29, 2010 Partajează Postat Decembrie 29, 2010 am rezolvat problema destul de simplu :)mi-am cumparat un Receiver Sony STR-DE375 5*50 de wati4 boxe heco sat 202 bass reflex, putere 60/90W, impedanta 4 ohmi, cu wooferul de 16 cmsi pt central am luat un canton, nu mai stiu exact de caremaine o sa vina aparatura si in curand o sa vin cu un post sa va spun ce parere amcred ca am ales cea mai simpla solutie.acum caut sa vand lojitecu Link spre comentariu
Vizitator nimrod00 Postat Decembrie 29, 2010 Partajează Postat Decembrie 29, 2010 Nu il vinde inca, e posibil sa vinzi reciverul si boxele. Link spre comentariu
Vizitator tybylyca2001 Postat Decembrie 29, 2010 Partajează Postat Decembrie 29, 2010 de ce spui asta? Link spre comentariu
Vizitator nimrod00 Postat Decembrie 29, 2010 Partajează Postat Decembrie 29, 2010 O sa te lamuresti cand o sa asculti ceea ce ti-ai luat si o sa vezi ca iti lipseste ceva.Eu personal asa am patit m-am hazardat cu alte sculte si boxe.Pana la urma am realizat ca upgrade-ul ce vroiam sa il fac costa in jur de 3500 ron ca sa simt o diferenta considerabila.Mi-am dat seama tarziu cand deja vandusem sistemul si ramasesem cu toata harmalaia de boxe pe cap.Am vandut tot si mi-am luat acelasi sistem.( In cazul meu e vorba de muzica electronica mai mult, precum si metale mai grele sau mai usoare).Sa nu mai zic sunet la filme si jocuri.In fine asta e parerea mea si ceea ce am realizat eu din atata frecus gandindu-ma la ce sa folosesc ca sa imi fie pe plac. Link spre comentariu
ionescu liviu Postat Decembrie 29, 2010 Partajează Postat Decembrie 29, 2010 Si bas de unde? Mai ia-ti un mixer si leaga si subwooferul de la z-5500, care cat de cat se aude chiar ok. Dar sincer cu sony-ul ala ai dat din lac in put, bate vantul prin el... Depinde cat ai dat pe el ca sa merite. Dar macar o sa ai medii si inalte. Acum nu ai bas. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum