Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

modificare sateliti logitech z5500

Vizitator tybylyca2001

Postări Recomandate

Vizitator tybylyca2001

as dori sa imi modific satelitii de la un logitech z5500 si anume sa fac unii in care sa am niste difuzoare mai serioase si pe care sa am si tweetere pt ca inaltele la acest sistem lasa de dorit.problema se pune in felul urmator.am 6 difuzoare sony de 60w pe 4 ohmi care vreau sa le folosesc pt joase.difuzoarele standard din satelitii logitech care sunt de 70w 8 ohmi vreau sa le folosesc pt medii, si pt inalte o sa folosesc niste twetere de 8 ohmi.cum v-ati dat seama vreau sa fac o configuratie 3way.

dilema mea este ce fel de filtru trebuie sa folosesc in condtiile in care am un dif de 4 ohmi pt woofer, dif de 8 de ohmi pt medii si dif de 8 ohmi pt inalte asa incat la final incinta sa aiba 8 ohmi, pt ca nu vreau sa fortez amplificatorul de la z5500, vreau sa fie in specificatii(adik 8 ohmi).pt central as dori sa folosesc 2 difuzoare sony pt joase , dif original de la logitech pt medii si un tweeter pt inalte.sper ca m-am facut inteles

link cu specificatiile sistemului

http://www.logitech.com/en-us/speakers- ... tion=specs

mai jos este o poza cu difuzoarele sony

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 47
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• costy

6

• Dj_Dog

5

• [i_unit]

3

• CBI

3

Top autori în acest subiect

n-are rost sa te complici cu 3 cai; e mult prea complicat dpdv al realizarii filtrului daca vrei sa iasa ceva calumea.ce te face sa crezi ca difuzoarele sony ar fi mai bune?Ps , nu se poate sa iasa impedanta 8 ohm cand wooferul tau e de 4 ohm

Link spre comentariu

daca vrei imbunatatire a sunetului fa urmatoarele lucruri:* pune transformator de 800-1000VA in locul celui de 250VA care are lojitecu , daca faci modificarea asta vei avea cu adevarat puterea declarata de producator* la sateliti (daca sunt ok) eu le-as pune un tw piezzo d-ala care se folosesc la auto pt a ajuta la redarea inaltelor

Link spre comentariu
Vizitator tybylyca2001

ideea e ca vreau sa modific mai ales sbarnaiciurile alea de plastic, sa le fac o cutie de lemn si, da, poate ca e mai simplu sa le pun decat tweeter.cat despre traful logitech-ului, sa sti ca este f puternic, pt ca dak stai sa te gandesti numai subwooferul consuma cu adevarat curent, pliciurile alea de sateliti aproape ca nu consuma nimic, sunt pt medii si inalte, oricum nu l-am dat decat odata la maxim sa vad cum se aude, in rest aproape tot timpul il tin la volum minim.tocmai de aia am nevoie de tweetere ca sa nu se auda decat bass-ul acela infundat si inalte deloc.

atunci ma gandesc sa fac cutii de lemn pt sateliti si sa pun difozorul original si un tweeter

in cazul acesta, ce tweetere si ce filtre imi recomandati.dak se poate un link ar fi foarte bine, oricum investitia sa nu fie mai mare de 250 de ron(5 filtre+5 tweetere)

ca si filtre ma gandeam la asa ceva

http://www.m.i.v.a.r.o.m.ro/catalog/pro ... ts_id=3570

ca si tweetere ma gandeam la asa ceva

http://www.m.i.v.a.r.o.m.ro/catalog/pro ... ts_id=3614

sau asa ceva

http://www.m.i.v.a.r.o.m.ro/catalog/pro ... ts_id=5431

ce parerea aveti?

Link spre comentariu

icat despre traful logitech-ului, sa sti ca este f puternic,

poate tu te pricepi mai bine sau cei de la lojitec au rescris fizica care o invatam /invatat-o pe la scoalaputerea lui z5500 per canal este reala numai daca functioneaza NUMAI CATE UN CANAL INDIVIDUALtransformatorul lui are doar 250VA iar puterea care ajunge pe boxa cu toate canalele conectate este undeva pe la 25W/ satelit + 80W pe bass (aproximativ)legat de filtrele alea sunt cam modeste
Link spre comentariu

daca vrei imbunatatire a sunetului fa urmatoarele lucruri:* pune transformator de 800-1000VA in locul celui de 250VA care are lojitecu , daca faci modificarea asta vei avea cu adevarat puterea declarata de producator* la sateliti (daca sunt ok) eu le-as pune un tw piezzo d-ala care se folosesc la auto pt a ajuta la redarea inaltelor

Uneori stau si ma gandesc daca unii dintre voi chiar realizeaza ce vorbesc. Transformator de 1000va??? Pentru ce? Piezo din alea cu rezonante pe la 6-8khz? Toate astea pentru "imbunatatirea" sunetului?Parerea mea, lasati z5500 asa cum este, nu prea e loc de imbunatatiri. Este bun pentru scopul sau. Pentru muzica, oricum nu se foloseste multicanal. Ma refer pentru hi-fi, unde notiunea de subwoofer plus sateliti oricum nu este acceptata.
Link spre comentariu

Uneori stau si ma gandesc daca unii dintre voi chiar realizeaza ce vorbesc. Transformator de 1000va??? Pentru ce? Piezo din alea cu rezonante pe la 6-8khz? Toate astea pentru "imbunatatirea" sunetului?Parerea mea, lasati z5500 asa cum este, nu prea e loc de imbunatatiri. Este bun pentru scopul sau. Pentru muzica, oricum nu se foloseste multicanal. Ma refer pentru hi-fi, unde notiunea de subwoofer plus sateliti oricum nu este acceptata.
amice o luam logic: tu ai un final capabil (toate tda-urile) de 505W la iesire si dupa cum tda7294 este un final care lucreaza in clasa AB cu un randament de aprox 70% (specific clasei) deci rezulta un consum aprox de 860VAlegat de partea cu piezo: aia este parerea mea subiectiva despre toate 5500-le care le-am ascultatsi cand vb de piezo auto nu ma refer la alea la 5 lei setul......
Link spre comentariu

In primul rand nu-mi place adresarea ta, amice poti sa spui cuiva pe care-l cunosti.In al doilea rand, cat costa un transformator de 1000va pe care-l comercializezi?

daca nu iti place imi pare rau , asa ma adresez eu prietenilorun traf de 1000VA este pe undeva la 250 lei dar din pacate am doar pe tole si nu cred ca incape intr-un subwoofer de z5500
Link spre comentariu

Discutiile gen puterea trafului comparativ cu puterea care se doreste a fi la bornele sarcinii, combinata cu eficienta clasei de amplificare nu-si au rostul, pentru ca se umplu repede de balarii. Parerea mea si a altora este ca traful din z5500 este absolut suficient, ca doar sunt facute pentru muzica nu pentru a alimenta resouri sau rezistente pe bancul de masuratori.

Link spre comentariu

parerea mea e ca cei de la loghitech sunt mult mai profesionisti decat cei ce se cred cai destepti si vor sa-l modifice. e un sistem f bun si nu cred ca a fost creat asa la misto. au fost facute calcule si teste multe inainte.nu incercati sa reinventati roata ca poate faceti una patrata :rade:

Link spre comentariu
Vizitator tybylyca2001

tipic romanesc, un om pune o intrebare si majoritatea in loc sa vina cu solutii, se apuca la cearta ca unu e mai destept ca altul.cat despre calitatea logitech, nu pun la indoiala, numai ca ti-am zis, nu exceleaza la capitolul fregventelor inalte.daca te documentezi orice difuzor full range de la 10 de khz in sus urmeaza o panta descendenta. poate sa fie el cu con, cu membrana de nustiu de care, tot nu poate sa urce prea mult in frecventa.intradevar z5500 are un transformator mic in momentul in care ti sistemul peste 70% din volum.nu spun ca nu i-ar fi trebuit unul mai mare, dar isi face treaba f bine cel care e acum pt ceea ce vreau eu.

va spun din experienta ca satelitii nu isi fac treaba cum trebuie pt ca am luat de la un prieten o boxa sony(ssb-1000) cu tweeter si am conectat-o pe canalul left, iar pe right aveam satelitul normal.toate celelalte boxe le-am oprit si ma jucam cu balansul de la stanga la dreapta.singura diferenta notabila pe care ar fi putut auzio si "florin salam":) erau inaltele, care la sony chiar se auzeau.o alta diferenta dar care nu sarea foarte tare in ochi era zbarnaitul ushor al satelitului logitech in caderi de fregventa, pe care am rezolvato cu o surubelnita(cel putin momentan).

atasez o review ca sa vedeti pe grafic cam cum exceleaza

http://www.a.u.d.i.o.h.o.l.i.c.s.com/re ... conclusion

acestea fiind spuse, un destept ca mine vrea sa se apuce sa modifice satelitii de la logitech, credeti ca pe aici pe forumul asta e cineva care poate da niste sfaturi bune in privinta asta, sau ma apuc de capul meu si va comunic rezultatul meu subiectiv la final?

Link spre comentariu

eu pot sa spun ca am modificat mai de mult un sistem pt un prieten care si-a luat asa ceva si a ramas dezamagit de sunetam modificat transformatorul cu unu de 630VA (atat am avut la indemana atunci) + tw aferente si sunetul s-a imbunatatit substantialcu acestea fiind spuse eu ma retrag din discutie

Link spre comentariu

parerea mea e ca cei de la loghitech sunt mult mai profesionisti decat cei ce se cred cai destepti si vor sa-l modifice. e un sistem f bun si nu cred ca a fost creat asa la misto. au fost facute calcule si teste multe inainte.nu incercati sa reinventati roata ca poate faceti una patrata :rade:

profesionisti or fi , dar din cacat nu poti sa faci bici oricat de profesionist ai fi.Tu ai impresia ca din banii aia se pot pune difuzoare decente in sistem??Vrei sa facem un test sa masuram raspunsul in frecventa al satelitilor ?

tipic romanesc, un om pune o intrebare si majoritatea in loc sa vina cu solutii, se apuca la cearta ca unu e mai destept ca altul.cat despre calitatea logitech, nu pun la indoiala, numai ca ti-am zis, nu exceleaza la capitolul fregventelor inalte.daca te documentezi orice difuzor full range de la 10 de khz in sus urmeaza o panta descendenta. poate sa fie el cu con, cu membrana de nustiu de care, tot nu poate sa urce prea mult in frecventa.intradevar z5500 are un transformator mic in momentul in care ti sistemul peste 70% din volum.nu spun ca nu i-ar fi trebuit unul mai mare, dar isi face treaba f bine cel care e acum pt ceea ce vreau eu.va spun din experienta ca satelitii nu isi fac treaba cum trebuie pt ca am luat de la un prieten o boxa sony(ssb-1000) cu tweeter si am conectat-o pe canalul left, iar pe right aveam satelitul normal.toate celelalte boxe le-am oprit si ma jucam cu balansul de la stanga la dreapta.singura diferenta notabila pe care ar fi putut auzio si "florin salam":) erau inaltele, care la sony chiar se auzeau.o alta diferenta dar care nu sarea foarte tare in ochi era zbarnaitul ushor al satelitului logitech in caderi de fregventa, pe care am rezolvato cu o surubelnita(cel putin momentan).acestea fiind spuse, un destept ca mine vrea sa se apuce sa modifice satelitii de la logitech, credeti ca pe aici pe forumul asta e cineva care poate da niste sfaturi bune in privinta asta, sau ma apuc de capul meu si va comunic rezultatul meu subiectiv la final?

ideea este urmatoarea tu la inceput ai vrut sateliti pe 3 cai ceea ce este o prostie la un sistem x.1 din moment ce subwooferul se ocupa de partea de bas.Cel mai simplu este sa mai pui un tweeter pe fiecare satelit; dar te avertizez ca nu vei putea pune orice filtre si va trebui sa croiesti filtrul in functie de tweeterul ales: mai pui o atenuare, vezi unde ar trebui sa taie filtrul .Daca tot faci o treaba o faci calumea n-are rost sa te apuci daca doar trantesti un piezo si un condensator serie cu el.In concluzie: va trebui sa vezi de la ce frecventa satelitii tai incep sa dea kix , apoi sa alegi un tweeter si in functie de caracteristicile tweeterului si frecventa de taiere aleasa vei construi filtrul.E un proiect destul de dificil pt un necunoscator si pot spune destul de costisitor :filtrele sunt 5 bucati in varianta minimala ai nevoie de condensatori rezistente bobine; si in functie de cum te descurci cu procurarea componentelor pot costa de la 20 lei pana la peste 50 lei bucatatweeterelecele mai ieftine sunt de la tonsil, iar cel mai ieftin de la ei sunt 15 euro bucataaici poti gasi si chinezarii mai ieftine, dar nu stiu cum suna.Daca te descurajeaza toate astea , ramai la sugestia lui dj dog cu tweeterele auto , bataie de cap si investitie minima insa nu stiu cum s-ar compara cu ce am descris eu, cel mai simplu e sa testezi varianta lui dj dog pe un satelit comparativ cu boxa aia sony, daca esti multumit ai scapat ieftin.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări