Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

boiler legat la 2 calorifere


Vizitator MOCANU VALENTIN

Postări Recomandate

  • Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

  • vincze_szilard

    3

  • gica70

    2

  • H Robert

    2

  • vfp_marius

    1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

a spus boiler nu centrala , cred ca se intelege ca e electric pai depinde de boiler daca ai unul de 5 - 6 kw (pentru maxim ) pentru 2 camere normale , specifica cati metri cubi au si camerele . de functionat functioneaza , dar daca tot alimentezi cu curent e mai bine daca pui 2 calorifere electrice , iesi mai ieftin si vei avea spatiu util mai mult la vara .

Link spre comentariu

Dar ce au caloriferele electrice????Langa boiler (cele uzuale au 1,2-1,5kW,putere insuficienta pentru 2 camere )mai ai nevoie minim de vas de expansiune si pompa de recirculare+tevi.PS.Scuze, acum observ ca 90% repet ce a zis si vfp marius

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Nu e vorba de complicare, aici se reinventeaza roata (sau apa calda?) si se da dovada de ignoranta si in ce priveste aritmetica....Ca atatia cati folosesc procedeele clasice de incalzire sunt(em) tampiti...Toate cele bune!

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Am vazut la un coleg asa ceva...un boiler electric pe care il folosea la baie si la doua calorifere,dar decat sa faci asa ceva mai bine cumperi doua calorifere de 2000-2500W si ai terminat toata treaba,le bagi in priza si o sa-ti incalzeasca si trei camere...

Link spre comentariu

Daca se iau in considerare pierderile pe circuitul termic, depunerea de piatra pe rezistenta boilerului, pericolul pe care il prezinta aiureala de instalatie, randamentul jalnic dat de temperatura relativ joasa a agentului termic, solutia e stupida...daca ati avea un boiler nuclear(!), care sa nu consume nimic, si sa poata oferi apa fiarta moka, da, atunci categoric ar renta...pe cand asa, doua radiatoare cu cuartz sau halogen isi vor face treaba fara nici o complicatie, in afara de factura la "Electrica".

Link spre comentariu
  • 9 luni mai târziu...

si totusi culmea culmilor functioneaza, eu am vazut si cunosc pe cineva care a executat o astfel de lucrare (bine-nteles la solicitarea beneficiarului) un B electric de 10l, o pompa, un radiator, si la sfarsit avea omu si caldura si apa caldaboileru era sub presiunea retelei, la intrarea apei in boiler era defapt returu de la radiator si tot peacolo intra si apa rece, pe iesirea de pe boiler era pus o pompa care ducea la un radiator si era legat si bateria pentru acm. si culmea este ca functiona.

Link spre comentariu

"si totusi culmea culmilor functioneaza, "Eu nu am vazut ca cineva a spus ca nu functioneaza..Mi-am amintit acum de-o gluma; cineva avea un boiler! de asta de face aburi, care vapori erau indreptati spre o turbina care, la randul ei, antrena un generator cuplat cu-n beculet. D-ta ai auzit de eficienta, de randament?

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
Vizitator sandy76

In legatura cu acest mod de incalzire, acum ceva timp am vazut "boiler cu inductie". Se poate face incalzire cu asa ceva pentru suprafete mici, asta numai daca sunt adevarate testele la care a fost supus. Atasat ceva specificatii.

post-17446-139829370302_thumb.png

post-17446-139829370318_thumb.png

post-17446-139829370323_thumb.png

Link spre comentariu

interesanta chestie, inca nu m-am intalnit cu asa ceva, dar oricum ar explica ei consumul de curent si etc... energia (sau puterea consumata) pt incalzirea apei este una simpla Q=m*c*(tf-ti) unde Q=puterea consumatam=cantitatea de apa pe unitate de timpc=caldura specifica al apei(...) diferenta de temperatura.deci daca am nevoie sa incalziesc 10 l de apa atunci pot calcula cat curent consum, sau energie termica sau orice alta sursa de caldura, formula este tot asta. doar ca de la o solutie la alta difera timpul de incalzire, dar cantitatea de energie este tot aia.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări