Vizitator MOCANU VALENTIN Postat Decembrie 26, 2010 Partajează Postat Decembrie 26, 2010 ma poate ajuta cineva si pe mine cu o informatie despre un boiler legat la 2 calorifere daca va functiona asa ceva ? ptr incalzirea a doua camere ? Link spre comentariu
H Robert Postat Decembrie 26, 2010 Partajează Postat Decembrie 26, 2010 ce fel de centrala, pe lemne ,cetrala electrica....? Link spre comentariu
vfp_marius Postat Decembrie 26, 2010 Partajează Postat Decembrie 26, 2010 a spus boiler nu centrala , cred ca se intelege ca e electric pai depinde de boiler daca ai unul de 5 - 6 kw (pentru maxim ) pentru 2 camere normale , specifica cati metri cubi au si camerele . de functionat functioneaza , dar daca tot alimentezi cu curent e mai bine daca pui 2 calorifere electrice , iesi mai ieftin si vei avea spatiu util mai mult la vara . Link spre comentariu
H Robert Postat Decembrie 26, 2010 Partajează Postat Decembrie 26, 2010 eu am vazut ca e scris numele topicului " pentru o ancalzire centrla", m-am gandit ca se refera la o centrala Link spre comentariu
bassbox Postat Decembrie 27, 2010 Partajează Postat Decembrie 27, 2010 Dar ce au caloriferele electrice????Langa boiler (cele uzuale au 1,2-1,5kW,putere insuficienta pentru 2 camere )mai ai nevoie minim de vas de expansiune si pompa de recirculare+tevi.PS.Scuze, acum observ ca 90% repet ce a zis si vfp marius Link spre comentariu
gica70 Postat Decembrie 27, 2010 Partajează Postat Decembrie 27, 2010 Ce le mai place, unora, sa se complice..ar trebui sa se organizeze un concurs Link spre comentariu
blazeu Postat Ianuarie 5, 2011 Partajează Postat Ianuarie 5, 2011 Nu e vorba de complicare, aici se reinventeaza roata (sau apa calda?) si se da dovada de ignoranta si in ce priveste aritmetica....Ca atatia cati folosesc procedeele clasice de incalzire sunt(em) tampiti...Toate cele bune! Link spre comentariu
Marius Badea Postat Februarie 1, 2011 Partajează Postat Februarie 1, 2011 Am vazut la un coleg asa ceva...un boiler electric pe care il folosea la baie si la doua calorifere,dar decat sa faci asa ceva mai bine cumperi doua calorifere de 2000-2500W si ai terminat toata treaba,le bagi in priza si o sa-ti incalzeasca si trei camere... Link spre comentariu
Spitfire Postat Februarie 1, 2011 Partajează Postat Februarie 1, 2011 Daca se iau in considerare pierderile pe circuitul termic, depunerea de piatra pe rezistenta boilerului, pericolul pe care il prezinta aiureala de instalatie, randamentul jalnic dat de temperatura relativ joasa a agentului termic, solutia e stupida...daca ati avea un boiler nuclear(!), care sa nu consume nimic, si sa poata oferi apa fiarta moka, da, atunci categoric ar renta...pe cand asa, doua radiatoare cu cuartz sau halogen isi vor face treaba fara nici o complicatie, in afara de factura la "Electrica". Link spre comentariu
vincze_szilard Postat Noiembrie 16, 2011 Partajează Postat Noiembrie 16, 2011 si totusi culmea culmilor functioneaza, eu am vazut si cunosc pe cineva care a executat o astfel de lucrare (bine-nteles la solicitarea beneficiarului) un B electric de 10l, o pompa, un radiator, si la sfarsit avea omu si caldura si apa caldaboileru era sub presiunea retelei, la intrarea apei in boiler era defapt returu de la radiator si tot peacolo intra si apa rece, pe iesirea de pe boiler era pus o pompa care ducea la un radiator si era legat si bateria pentru acm. si culmea este ca functiona. Link spre comentariu
gica70 Postat Noiembrie 16, 2011 Partajează Postat Noiembrie 16, 2011 "si totusi culmea culmilor functioneaza, "Eu nu am vazut ca cineva a spus ca nu functioneaza..Mi-am amintit acum de-o gluma; cineva avea un boiler! de asta de face aburi, care vapori erau indreptati spre o turbina care, la randul ei, antrena un generator cuplat cu-n beculet. D-ta ai auzit de eficienta, de randament? Link spre comentariu
vincze_szilard Postat Noiembrie 17, 2011 Partajează Postat Noiembrie 17, 2011 eu am auzit de multe, si am vazut multe de cand umblu si pe santiere, dar si ce ai spus tu sigur "are eficienta". Link spre comentariu
Vizitator sandy76 Postat Ianuarie 15, 2012 Partajează Postat Ianuarie 15, 2012 In legatura cu acest mod de incalzire, acum ceva timp am vazut "boiler cu inductie". Se poate face incalzire cu asa ceva pentru suprafete mici, asta numai daca sunt adevarate testele la care a fost supus. Atasat ceva specificatii. Link spre comentariu
vincze_szilard Postat Ianuarie 15, 2012 Partajează Postat Ianuarie 15, 2012 interesanta chestie, inca nu m-am intalnit cu asa ceva, dar oricum ar explica ei consumul de curent si etc... energia (sau puterea consumata) pt incalzirea apei este una simpla Q=m*c*(tf-ti) unde Q=puterea consumatam=cantitatea de apa pe unitate de timpc=caldura specifica al apei(...) diferenta de temperatura.deci daca am nevoie sa incalziesc 10 l de apa atunci pot calcula cat curent consum, sau energie termica sau orice alta sursa de caldura, formula este tot asta. doar ca de la o solutie la alta difera timpul de incalzire, dar cantitatea de energie este tot aia. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 15, 2012 Partajează Postat Ianuarie 15, 2012 E o minciuna ca ar consuma jumatate din energia unui boiler normal. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum