Cilibiu Postat Decembrie 26, 2010 Partajează Postat Decembrie 26, 2010 Vreau sa fac in jur de 4 electromagneti care sa imi traga un bolt!Vreau sa ii folosesc la inchiderea unei usi!Din ce pot face si care sunt cei mai recomandati , in CC sau in CA?Cursa de actionare cca 2cm!Daca am sarma de bobinat, cam ce as putea folosi sa fac electromagneti cat mai mici si destul de puternici pentru a trage un bolt?Am ceva electromagneti din valve de aer cu actionare electromagnetica, dar nu sunt suficienti de buni, sau daca aveti ceva idei pentru inbunatatire ar fi si mai bine! Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Decembrie 27, 2010 Partajează Postat Decembrie 27, 2010 Parerea mea este ca nu merita sa-i confectionati dvs. Cautati "solenoid lock" si veti gasi.Daca aveti in vedere si o sursa auxiliara de tensiune (de ex. un acumulator) pentru situatiain care poate sa cada reteaua, atunci bineinteles ca trebuie sa va orientati spre DC. Link spre comentariu
iulidan2 Postat Decembrie 27, 2010 Partajează Postat Decembrie 27, 2010 Din descriere, pare a fi bun unul gata facut, de prin magnetofoanele rusesti. Link spre comentariu
Cilibiu Postat Decembrie 27, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 27, 2010 Mersi mult de raspuns, am cautat acum pe google si vad ca nu prea gasesti in Ro , sau cel putin nu am gasit eu sit> Ro!Si la preturi cam de nedorit , cca 19 dolari/bucata!Daca stiti un site romanesc care vinde asa ceva miar prinde bine.Va multumesc tuturor de raspuns! Link spre comentariu
remus68 Postat Decembrie 27, 2010 Partajează Postat Decembrie 27, 2010 Mergi la un atelier care repara autocamioane si cere de la electrician "releu de anclansare pentru demaror Raba" - de obicei se strica contactele de lucru. Contactele fixe pot fi foarte usor indepartate demontind 4 suruburi iar contactul dupa miezul mobil se indeparteaza prin scoaterea unui zeger. Bobina functioneaza la 24V dar trage ceva mai mult curent - releul este deosebit de puternic. Prinderea se asigura prin cele 2 gauri din talpa inferioara, cu ajutorul a doua suruburi M8.Exista si modele identice dar alimentate la 12V si se disting foarte usor de primele - bobina de 12V este realizata cu un conductor CuEm cu sectiunea mai mare.Recomand utilizarea celor de 24V care absorb un curent mai mic. Link spre comentariu
paul14 Postat Decembrie 27, 2010 Partajează Postat Decembrie 27, 2010 Sau mai sunt alea folosite in interfoane. Din ce am vazut merg la 12v. Link spre comentariu
vasile eugen Postat Decembrie 27, 2010 Partajează Postat Decembrie 27, 2010 dupa cum ti sa spus sunt gata de cumparat noi si second,cei care fac usi de termopan au ... Link spre comentariu
lucione_cip Postat Decembrie 28, 2010 Partajează Postat Decembrie 28, 2010 Cu foarte mult timp in urma am realizat si eu un fel de "iala electrica" Eu am realizat electromagnetul dintr-un surub introdus fortat pe un tub de plastic apoi am bobinat peste tub.Am facut si un mic desen pentru a intelege mai bine.... Link spre comentariu
Cilibiu Postat Decembrie 28, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 28, 2010 Multumesc foarte mult!Am postat la aria CUMPARARI, si se pare ca deja useri cam au ce imi trebuie mie!Nu am nimik prin zona, ca atelier de termopane , iar cel mai apropiat service este la 10km.Multumesc de poza cu confectia electromagnetului, interesanta! Link spre comentariu
Liviu M Postat Decembrie 28, 2010 Partajează Postat Decembrie 28, 2010 http://www.security.ro/produse.php?idCa ... odus=20093 Link spre comentariu
Vizitator mario75 Postat Ianuarie 11, 2011 Partajează Postat Ianuarie 11, 2011 Cu foarte mult timp in urma am realizat si eu un fel de "iala electrica" Eu am realizat electromagnetul dintr-un surub introdus fortat pe un tub de plastic apoi am bobinat peste tub.Am facut si un mic desen pentru a intelege mai bine....salut poti sa-ma ajuti si pe mine cu o formula de calcul a bobiei pentru un electromagnet. Link spre comentariu
VEF Postat August 10, 2016 Partajează Postat August 10, 2016 (editat) Am sa postez aici ca sa nu mai deschid un topic nou . Vreau sa imi fac un electromagnet care sa consume 5 A alimentat la 12Vcc electromagnetul vreau sa-l fac pe un miez de tole tip U care vreau sa le croiesc eu daca il alimentez in cc vreau sa folosesc tabla neagra pentru tole . Daca electromagnetul va fi alimentat in cc se pot aplica formulele de calcul pentru transformatoare sau nu . Editat August 10, 2016 de VEF Link spre comentariu
stefan94stefan Postat August 10, 2016 Partajează Postat August 10, 2016 Cred ca te poti inspira si de la o yala electromagnetica Link spre comentariu
flomar60 Postat August 10, 2016 Partajează Postat August 10, 2016 Am facut un test cu un traf la care am scos tolele I si am montat doar tolele E.... ....aveti aici testul, poate ajuta :https://www.youtube.com/watch?v=Y7rlTaiddJs.... Link spre comentariu
validae Postat August 10, 2016 Partajează Postat August 10, 2016 @VEF......dacă vei construi un electromagnet alimentat în curent continuu, ce treabă crezi că are cu formulele de calcul ale transformatoarelor ? Care funcționează doar în curent alternativ. Există calcule dedicate electromagneților de curent continuu și calcule dedicate celor de curent alternativ....nu există ceva universal valabil. În curent alternativ intervine atât rezistența ohmică a bobinajului cât și reactanța bobinei în curent alternativ. În curent continuu intervine doar rezistența ohmică a bobinajului și secțiunea firului, care determină și limitează curentul maxim permis prin bobină. Apoi trebuie luată în calcul și forța de atracție necesară pentru acționarea bolțului....nu este deloc ceva simplu, ca și calculul simplificat al transformatoarelor.Eu te sfătuiesc să iei în calcul modificarea unor zăvoare electrice tip auto sau unor electromagneți recuperați de la alte mecanisme, dar cel mai bine ar fi totuși utilizarea unor zăvoare electrice dedicate pentru uși. Despre calculul extrem de laborios al electromagneților, poți să te documentezi: https://www.google.ro/search?client=opera&q=calculul+electromagnetului&sourceid=opera&ie=UTF-8&oe=UTF-8 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum