Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Modificare protectie supraincalzire termosuflanta 600VDC/5A

RockDok

Postări Recomandate

Nu merge cu dublor iar pentru incercari 500VDC obtinuti la redresarea 380VAC sint absolut OK. In final voi utiliza o singura siguranta de 2A ceramica 10x38mm doar pentru incercari am folosit versiunea ieftina de 5x20mm pe sticla. Chiar si cu acestea arcul dispare fara probleme. Evident din doua sau mai multe sigurante inseriate doar una se va arde. Incerc sa gasesc si varianta optima pentru comanda, teleruptoarele cu bobina pe 24V se gasesc mai greu de aceea voi testa si varianta din schema atasata. Ideal ar fi un senzor termic care sa inchida la atingerea temperaturii critice, totul s-ar simplifica enorm dar de unde atita bogatie?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 20
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• RockDok

10

• sla

4

• rasputin

3

• The Stressmaker

1

Top autori în acest subiect

Am incercat montajul la 600VDC, la 3 sec. de la actionarea TR a cedat siguranta de 2AT, pur si simplu s-a pulverizat, dar arcul electric a fost suprimat. Voi inlocui siguranta cu versiunea de 10x38mm si incerc versiunea de actionare cu tiristor din schema anterioara. Intre timp am dat comanda pentru senzor termic normal deschis. Deja devine prea simplu, asa cum se vede in schema atasata.

Link spre comentariu

Dacă prin pulverizat se înţelege distrugerea fizică a siguranţei ( corpului de sticlă ) atunci mie nu-mi mai pare a fi în regulă.Ca idee, într-o astfel de situaţie, eu aş folosi o siguranţă fuzibilă clasică ( acelea cu elementul fuzibil înglobat în nisip); în construcţie normală sau mignion.Partea de comandă a teleruptorului aş zice să fie cît mai simplă, fără tiristor, în fapt consumul teleruptorului este infim.

Link spre comentariu

Am folosit siguranta in sticla din motive de costuri in faza de incercari. Siguranta de 10x38 mm are corp ceramic ier elementul fuzibil este ingropat in nisip in interiorul blocului ceramic.

Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...
Vizitator smilex

Doresti o solutie simpla cu care sa cuplezi-decuplezi sau una cu care sa decuplezi cand se atinge o anume temp.? Sau o solutie combinata care sa foloseasca atat la cuplare-decuplare cat si la protectie termica? Doresti ca la o anume temp sa decupleze sau atunci cand se blocheaza motorul sa decupleze ca protectie termica?

Link spre comentariu

Multumesc dar problema este rezolvata, functioneaza perfect. In cazul in care se intrerupe dintr-un motiv sau altul trecerea aerului prin rezistenta de incalzire aceasta se supraincalzeste, intra in lucru senzorul, decupleaza teleruptorul iar dupa citeva secunde se intrerupe siguranta subdimensionata. Problema este ca beneficiarul nu mai vrea lucrarea. Era vorba sa modific mai multe termosuflante in sensul sa elimin protectia termica existenta (contactori distrusi, lipsa bile termice, etc.) mai mult ca sigur s-au prins cum am facut in momentul in care am testat prototipul.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări