bogdan_ Postat Decembrie 27, 2010 Partajează Postat Decembrie 27, 2010 In nici un caz nu folosesti sursa de curent constant la care sa ai sarcina grupari paralel. [...]2. redresat 220(vreo 310Vcc) si apoi o serie de led-uri conectata printr-o scc cu 2 tranzistoare de 400V minim. - iti trebuie un singur sir de LED-uriRecomadarea mea este sa folosesti o scc cu 2 trz un MJE340 cu un BC oarecare, si ai scapat de grija celor 40 maxAm spus-o si eu, ai spu-o si tu.... dar pe forumul asta argumentele tehnice sunt pur si simplu invizibile pentru unii.... :cry: Link spre comentariu
ovi0808 Postat Decembrie 28, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 28, 2010 Si totusi se poate utiliza LM-ul asa cum am desenat eu??Da, poti folosi LM pe post de scc pt alimentarea la 220V dar trebuie sa tii cont de urmatoarele:- iti trebuie un singur sir de LED-uri - Numarul de leduri il stabilesti astfel incat caderea de tensiune pe LM sa fie de aprox. 30-35 V. (eu am pus 100 si apoi am scos din ele pana am ajuns la 30V caderea de U pe LM la I =15mA)Recomadarea mea este sa folosesti o scc cu 2 trz un MJE340 cu un BC oarecare, si ai scapat de grija celor 40 max, dar atentie la puterea disipata de MJE.Multumesc. Asta e raspunsul pe care il asteptam. Clar, concis si la subiect.Nu ca si Domnul Tyc care mi-a prezentat variante de conectare a led-urilor la 220vac si cand i-am spsus ca n-a fost atent s-a suparat.Domnule Tyc, cunosc expresia "a te vedea cu sacii in caruta" doar ca in contextul actual nu-si avea sensul. Asta am incercat sa explic. Primul led la retea l-am alimentat prin anul 1 de liceu; si sa tot fie vreo 15 ani de atunci. E adevarat ca in ultimii ani n-am mai activat in domeniu, ci doar m-am intalnit din cand in cand cu probleme de electronica, dar pasiunea a ramas.Am citit, m-am documentat atat cat timpul mi-a permis. Daca dumneata crezi ca nu am inteles nimic din explicatiile domniilor voastre e doar parerea ta. Daca dumneata crezi ca sunt superficial si nu analizez toate aspectele problemei e din nou parerea ta.Si nu cred ca-si avea sensul toata povestea asta. Eu imi cer scuze daca v-am ofensat cu ceva.Repet: am pus o intrebare si am asteptat un raspuns pertinent. Am inteles ratiunea pentru care se foloseste un singur rand de led-uri inseriate in scc, e logic si recunosc ca nu m-am gandit initial la ea.Asa cum am folosit eu 8 grupuri paralel limitate la 12-15 mA/grup, e nevoie sa se intrerupa 2-3 grupuri pentru a depasii curentul nominal pe celelalte. Si nu am folosit scc.Doar ca am cateva sute de led-uri smd de la OSRAM care sunt ceva mai scumpe, decat chinezismele din pozele mai sus postate si a caror alimentare vreau sa o tratez mai atent. De aceea am deschis topicul asta. Vreau sa construiesc intai un bec cu aceste led-uri.Sunt led-uri utilizate pentru iluminarea bordurilor automobilelor. Din pacate nu am reusit sa le identific exact intre produsele OSRAM. E scris ceva pe ele dar cu lupa din dotare si dioptriile mele nu am reusit sa identific scrisul.Voi revenii cu detalii.P.S. Am inteles ca Domnul Moderator a incercat sa "modereze" discutia si am apreciat asta. Link spre comentariu
Dr.L Postat Decembrie 28, 2010 Partajează Postat Decembrie 28, 2010 Va rog pe toti sa va limitati doar la alimentarea ledurilor,ca altfel va trebui sa editez/sterg posturi. Link spre comentariu
yo9hmd Postat Ianuarie 19, 2011 Partajează Postat Ianuarie 19, 2011 Functioneaza nonstop de peste 2 ani!Rezistori 6buc. a cate 2,2K la 0,25W, o punte formata din 4 diode 1N4007 si 25 de leduri inseriate! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum