Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Alegere difuzor subwoofer pt sistem CAT CS-907

Vizitator oldgamer

Postări Recomandate

Vizitator oldgamer

Posed un sistem CAT CS-907 (se poate vedea aici http://www.nestelectronic.ro/produs_com ... tcs907.htm) , o chinezarie de altfel dar de care eram destul de multumit. Din pacate subwooferul a patit un accident si nu se mai poate folosi. In concluzie , m-am gandit sa-mi fac altul. Problema e ca nu ma pricep deloc la electronica. Subwooferul avea un difuzor de 40 W , 4 Ohmi. Ce difuzor sa-mi aleg pt noul subwoofer ? Trebuie neaparat sa fie tot de 40 W ? Si tot de 4 Ohmi ? Ce se intampla daca e mai mare (ex. 80W) ? se arde ceva ? (repet , sunt total afon la asa ceva.). Boxele sunt pasive si amplitunerul mi se pare destul de OK , asa ca nu as vrea sa renunt la el. Sunt dispus sa cheltuiesc cam 1 mil. pt difuzor , asa ca as fi recunoascator daca mi-ati putea da ceva sfaturi . (cu incinta cred ca o sa ma descurc ).

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Ciprian Alexandrescu

2

• adi_0106

1

• madkat

1

Top autori în acest subiect

Spune te rog dimensiunile cutiei si portului de bass reflex.....sai/sau dacai datele tehnice ale wooferului ...ca sa pot simula o incinta semanatoare..daca ai parametri TS ai difuzorului original ar fi foarte bine..Daca difuzorul este de peste 30 cm(de si ma cam indoiesc dar nu imi dau seama) s-ar putea sa trebuiasca sa chestuiesti mai mult...Daca pui alt difuzor se va auzi altfel ...va fi cam greu sa faci sa se auda exact ca inainte...Daca pui de 8 ohm in loc de 4 ohmi vei pierde din eficienta sitemului dar nu se va arde nimic..

Link spre comentariu
Vizitator oldgamer

Vreau sa-mi fac o incinta noua , fiindca cea veche nu se mai poate folosi. (accidentul a fost destul de serios) :axe: . Daca reusesc sa-mi aleg un difuzor o sa costruiesc si incinta si cred ca o sa ma descurc. Problema mea era daca se poate folosi un difuzor mai mare (ex. Visaton / W 200 NG 4 OHM) care are 75 W , fiindca nu vreau sa risc sa se arda amplitunerul , fiindca sunt destul de multumit de el. Difuzorul vechi era de 40 W si 18 cm diametru. Cam atat este tot ceea ce stiu despre el. Merita sa dau banii pe difuzorul de mai sus ? si daca e de 75 W nu or sa fie probleme cu amplitunerul ? (repet , sunt total afon la electronica.) Sau sa iau tot un difuzor de 40 de W ? are ceva avantaje unul mai serios ?

Link spre comentariu

Poti lua difuzorul Visaton linistit..dar sa nu cumperi un difuzor de putere mult mai mare ca amplificatorul pentru ca difuzoarele de puteri mai mari(la aceleasi dimensiuni) tind sa aiba sensibilitate mai mica......

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

ai perfecta dreptate - eu vazusem ca omul intreba de dif-uri de putere mare - 80W - potential rigide si greu de urnit cu un amp de aproape 1/3 capacitate... on topic - as incerca un sub activ - ca acel reciever din ce tin minte are si iesire de linie pentru sub - sau legat "taraneste" pe iesirea de sub amplificata - prin intrarea de nivel inaltbafta

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări