suat Postat Decembrie 24, 2010 Partajează Postat Decembrie 24, 2010 Am primit un VU-metru VFD ce foloseste 2 IC-uri HA 12019L-am alimentat gresit, am aplicat 18 V cu polaritatea schimbata din greseala , mi-am dat seama de greseala apoi l-am pus corespunzatorTensiunea de filament am alimentat-o cu 2 baterii de 1,5 V. mi s-a aprins.. dar nu misca nimic.... apoi mi s-a incarcat bara de lumina sus . apoi mi-a pocnit un integrat iar VFD-ul s-a stins.Ce as mai putea face?, nu as vrea sa-l arunc.In primul rand trebuie sa modific cablajul astfel incat sa montez dioda antiprost.Dupa sarbatori ams a verific cele 4 diode si cei 2 tranzistori din circuit. Ce as putea face cu IC-urile? Cred ca le-am stricat pe amandoua. Exista inlocuitori? ca am cautat pe net si de abia le-am gasit datasheetul.Ce solutii am? Unde pot gasi integratele respective [ as face in plus si o sursa stabilizata +18 V GND +3V ] Pot gasi integratele respective ?Pot adapta alte IC-uri?Pot simula IC-urile prin tranzistori?Multumesc. Link spre comentariu
suat Postat Ianuarie 4, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 4, 2011 La multi ani!Am revenit. IC-ul pleznit l-am extras [ am gasit pe forum la cineva alte 2 IC-uri, urmeaza sa imi vina la posta sa le ridic ] Am verificat diodele [cred ca sunt zenner ] sunt OK. Am construit o sursa stabilizata , si i-am dat fix 18V si 3V S-a aprins.Acum am alta problema, si anume.. de pe circuit lipsesc 2 condensatori si 2 rezistente [ cate un cond si o rez pe fiecare canal ]. Am ghicit o valoare condensatorului lipsa, iar acum imi oscileaza o bara de lumina, insa.. senzitivitatea e foarte mica, iar bara de lumina oscileaza prea rapid...Revin... incerc sa deduc schema de pe cablaj.. sa vedeti despre ce e vorba.Pana atunci, are cineva din intamplare schema de principiu a vreunui amplificator akai ce foloseste unVU-metru asemanator? Va multumesc. Link spre comentariu
suat Postat Ianuarie 4, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 4, 2011 http://img690.imageshack.us/i/fotografie0200.jpg/ http://img89.imageshack.us/i/fotografie0195.jpg/ Iata schema de principiu... nu am masurat si valorile... unde sunt sageti, sunt piesele lipsa. La condensator, am pus unul de 220 micro La rezistor nu am umblat Circuitul se aimenteaza la 18V Daca micsorez rezistenta din katodul tranzistorulu, cresc sensibilitatea? Trebuie cumva adaugat pe intrare vreun condensator nepolarizat? Va multumesc. Link spre comentariu
suat Postat Ianuarie 5, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 5, 2011 Mdeah, Functioneaza perfect. Link spre comentariu
Stefan Postat Ianuarie 5, 2011 Partajează Postat Ianuarie 5, 2011 ce naiba inseamna "mdeah" ăsta ? mai bine cresti semnalul pe intrare. - trebuie sa iti inlocuiesc titlul cu ceva mai sugestiv - Link spre comentariu
suat Postat Ianuarie 5, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 5, 2011 Titlu sugestiv..." VU-metru VFD, putin ajutor" scuze. In alta ordine de idei.. un VFD.. trebuie sa aibe un baleaj. Toate VFD-urile pe care le-am vazut... au un baleaj. Al meu nu are.. se aprinde continuu. Nu intrebati cum am constatat, dar sunt sigur de asta.Afecteaza cumva.. longevitatea functionarii acest lucru? Link spre comentariu
Stefan Postat Ianuarie 5, 2011 Partajează Postat Ianuarie 5, 2011 daca montajul tau nu are multiplexare nu o sa "vezi" acel baleiaj, deci nu afecteaza cu nimic. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum