Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

transformator

pyu

Postări Recomandate

Am bobinat un transformator cu miez de 18 cm2 cu sarma de 2mm pt secundar, si imi scoate 16 V in alternativ si cand ii pun punte redresoare imi scoate 22V. Si mai am un transformator cu acelasi miez (dar nu bobinat de mine) si cu aceeasi sarma in secundar, si ala scoate tot 16V alternativ, iar cand ii pun aceeasi punte imi scoate 14 V cc. Care-i treaba cu diferenta dintre cele 2? De ce unul scoate mai mult dupa punte decat in alt?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Pentru ca in alternativ masori tensiunea efectiva, iat la redresare condensatorul se incarca la tensiunea maxima. Fara sarcina, tensiunea pe condensator trebuie sa fie cam de 1.4 ori mai mare. 16x1.4=22.4 mai ai o cadere de tensiune pe diodele din punte deci tensiunea maxima pe condensator 22.4-1.2=21.2 atat ar trebui sa ai.Al doilea transformator e probabil defect (daca nu cumva ai uitat sa precizezi ceva (cu sarcina, fara...)).

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări