Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Potentiometru si led-uri

Vizitator andreilica

Postări Recomandate

Vizitator andreilica

Buna ziua! As dori sa fac un fel de lampa formata din 2 led-uri verzi pe care as vrea sa le conectez la USB. In acest circuit as vrea sa adaug un potentiometru pentru modificarea intensitatii lumini led-urilor. Prin casa am gasit unul singur si acesta de 50k. Am calculat si mai am nevoie si de o rezistenta de aprox. 50 ohmi. As vrea niste sfaturi si o schema daca se poate :jytuiyu .Va multumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• adicontakt

2

• gabitzu8

1

Top autori în acest subiect

Parere proprie - mi se pare aiurea sa pui potentiometru pentru led-uri (sa-l faci "dimm-able") ca oricum nu te orbesc doua leduri, p.ui un comutator sa se aprinda ori unul ori amandouaLa USB ai:Pin Name Description Cable Colour1 Vcc+ 5V DC Red2 D- Data - White3 D+ Data + Green4 Gnd Ground BlackTie iti trebuie doar 1 si 4 (firele rosu si negru) si l-ai rezolvat - le legi la led prin rezistenta ta.Cablul il iei si tu :sparge: de la o imprimanta, mouse, prelungitor usb si mai departe e poezieSucces

Link spre comentariu
Vizitator andreilica

Da ai dreptate, cu potentiometrul vroiam sa fac doar ca experiment. Ma tenteaza ideea cu comutatorul, sa se aprinda ba unul, ba amandoua, dar cum as putea face asta?

Link spre comentariu

comutator , intrerupator etccel mai bine ar fi sa folosesti unul cu doua pozitii , pe treapta unu sa iti alimenteze circuitul si impl,icit ledul unu , si trapta doi sa iti alimenteze si ledul 2vad ca esti incepator si daca nu intelegi fooseste doau intrerupatoare , dupa ce o sa vezi cum functioneaza o sa le inlocuiesti cu unul cu 2 pozitii

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări