Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Intrebare pt. Depanatori TV! Cum stati cu comenzile ?

Vizitator DanTM

Postări Recomandate

...Observ ca multi posesori de tv color prefera sa cedeze aparatul vechi unui magazin, amagiti de reducerea oferita la achizitionarea unui LCD nou (falsa reducere,deoarece pretul acestor aparate a fost ''umflat'' de la inceputul anului cu exact suma ce reprezinta aceasta reducere )...

Gresesti.

Nu toate TV-urile sau produsele beneficiaza de aceste programe de "buy-back", deoarece nu este vorba doar despre o pura actiune de marketing si de false oferte, ci este vorba despre reduceri reale de pret pentru consumatorul final.

Reducerea este reala si provine din... taxa verde!

Cu alte cuvinte, acei 100 lei (sau cati or fi) ce sunt dedusi din pret nu provin dintr-o "scumpire + ieftinire" artificiale facute de vanzatori la bunul lor plac, ci provin practic din taxa verde si sunt acordati prin intermediul asociatiilor respective (gen Ecotic).

Pentru fiecare produs vechi colectat, distribuitorul/vanzatorul primeste acea suma si astfel poate oferi consumatorului pretul redus cu acea suma.

Tocmai de aceea programul de "buy back" nu se aplica oricum si oriunde, el nu este rezultatul unei actiuni de pur marketing al unui vanzator aplicat la discretia lui, ci este rezultatul unui agreement intre firmele implicate: cine reuseste sa-l implementeze-bine (si-i vor creste si vanzarile), cine nu, -nu!

Romania s-a angajat in colectarea unei anumite cantitati de deseuri DEE si se pare ca acele cantitati ce au fost stabilite sunt pur fanteziste, nu s-a tinut cont de realitatile din tara (de veniturile reale ale populatiei si de nivelul de trai), astfel incat acum "se da din coate ca sa facem norma".

Se pare ca raportul angajament/realizare este pe undeva pe la 20%.

Asta desi la momentul respectiv exista deja experienta relevanta a altor tari europene.

Ce este si mai penibil este ca s-ar putea ca acele cantitati sa fi fost stabilite in urma unor studii facute de o terta firma, studii pe care le-am mai si platit!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 109
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Tavi

13

• JAD

8

• tv1

7

• I.Dani83

6

Top autori în acest subiect

referitor la programul buy-back cred ca e o mare pacaleala :speriat de ce majoritatea produselor care intra in acest program sunt de o calitate indoielnica ,cu o durata de viata redusa ???

Link spre comentariu

Pentru ca asa sunt multe dintre produsele respective ce se comercializeaza in supermarket-uri, indiferent ca sunt sau nu cu buy back. In plus promotia trebuie sa aiba succes si este mai atractiva daca suma economisita de cumparator este -fata de pretul original- proportional mai mare si bineinteles aplicata produselor potrivite pentru asa ceva.Adica, una este sa cumperi cu 100 lei mai ieftin un TV de 400 lei (reducere 25%), si alta este aceeasi reducere de 100 lei la un TV de 4000 lei (reducere 2,5%) si pe al carui cumparator-tip oricum nu reducerea il determina sa se decida...Referitor la vremea de criza actuala si posibilitatea ca aceasta sa revigoreze activitatea de service: este posibil; dar temporar numai, si deloc mult.Insa nu trebuie uitat ca tocmai in aceasta perioada se face si schimbul de generatii de TV-uri, se trece de la CRT la LCD si multi vor fi atrasi de trecerea la LCD, deci vor prefera TV noi.Iar vremurile ce vor veni nu sunt chiar roze, la un moment dat se va trece -de nevoie- la transmisiunile TV digitale, apoi HDTV, deci va urma o alta schimbare de generatie de TV-uri... Actualmente, chiar si TV-urile digitale actuale nu sunt chiar ok, marea majoritate nici nu sunt compatibile MPEG4 (v. problema pt. Bucuresti PROTVHD, TVRHD - deja nu sunt chiar foarte rare cazurile in care trebuie sa explic asta unor potentiali clienti).Chiar daca un set top box extern poate ca va rezolva de multe ori problema, cererea pentru viitoarele TV-uri noi compatibile va fi insemnata.Cu alte cuvinte, evolutia TV-urilor nu se va opri la exemplarele existente acum in case pentru ca asa le-ar conveni depanatorilor...

Link spre comentariu

In Romania produsele electronice cat de cat bune vor fi intotdeauna scumpe pentru ca altfel nu s-ar numi romani louitorii iar cele ieftine se vor defecta repede si se vor repara chiar daca asta ar insemna castig de supravituire pentru depanatori

Link spre comentariu

Caz concret ( fara a fi considerata reclama si sant exemple cu zecile ,nu numai la televizoare,ci si la alte aparate electrocasnice )

http://www.domo.ro/Audio-Video/Televizo ... G_32LG3000

In ianuarie februarie costa 1500 lei ( la liber ,nu in sistem buy-back ) si uite pretul actual.(in conditiile in care cursul leu - euro e acelasi ).Urmaresc ofertele firmelor mari saptamanal ( de luni de zile ) si vad cum adauga azi 50 lei ,maine 100 la un produs;cand pretul ajunge sa fie mai mare cu 250-300 lei apare oferta :Aduci un televizor vechi si iti dam reducere 15 % la modelul x de la 1800 lei la 1500 lei. (de fapt interesul comerciantului era sa-l vanda la 1500 lei ).Imi pare rau ca nu am salvat ofertele de preturi lunar de la diverse magazine ,acum aveam ce compara.Tehnica asta cu buy back-ul e o hotie ieftina menita sa ia ochii fraierilor.Stiu oameni care au dus la achizitionarea unui lcd ( buy-back ) un televizor Temp alb negru ori o carcasa goala de Saba de acum 30 ani.Si uite asa a scapat Romania de poluare prin eliminarea a doua televizoare energofage !!! ( unul fara sasiu ).Cine stie unde se duc banii colectati din taxa verde ? Probabil acolo unde se duc si banii colectati din taxele pentru drumuri,rovignete etc. Sant satul pana peste cap de 20 de ani de hotii in falsa Romanie capitalista.

Link spre comentariu

In ianuarie februarie costa 1500 lei ( la liber ,nu in sistem buy-back ) si uite pretul actual.(in conditiile in care cursul leu - euro e acelesi ).

Nu si cursul leu-dolar, acela intereseaza aici, fiind vorba de un aparat fabricat in China, nicidecum in Europa...iar sistemul buy-back e superok, de exemplu eu la un aspirator Philips am predat "epava" si am obtinut 50 ron reducere.Nu ma intereseaza ce calcule si-a facut comerciantul, ci doar ce bani am dat eu in final.
Link spre comentariu

Si mie i-mi pare rau ca unii dintre users nu au inteles ca a vrut sa spuna moderatorul despre prosteala care se face in magazine indiferent de cursul valutar

Link spre comentariu
Deci ce televizoare se mai repara in Romania ?
Cam orice tv cu tubul bun, telecomanda, banda cablu sau hiperbanda si min. 30 de programe fabricat dupa 1990
Observ ca multi posesori de tv color prefera sa cedeze aparatul vechi unui magazin, amagiti de reducerea oferita la achizitionarea unui LCD nou (falsa reducere,deoarece pretul acestor aparate a fost ''umflat'' de la inceputul anului cu exact suma ce reprezinta aceasta reducere ).
Promotiile buy-back la televizoare LCD nu au avut mare succes.
Au iesit televizoarele vechi din uz ( cele in carcasa de lemn - gen Philips K9,K11 ,Grundig etc. ) ?
Da. Cam tot ce e fabricat inainte de 1990 + cele "comuniste" rusesti si romanesti.
In conditiile in care pretul unui tv color nou diagonala 37 cm se invarte undeva in jurul a 250 lei ,iar cel al unuia de 51 - 54 cm intre 300-350 lei ,mai sant oamenii dispusi sa repare aceste aparate ? Daca da ,in limita carei sume ?
Da. In limita a 100-120 RON.
Aceeasi intrebare pentru monitoarele LCD ( pretul e in continua scadere )
La fel ca la tv.
Grosul aparatelor LCD si Plasma se afla inca in garantie zic eu ,deoarece in ultimii doi ani s-au vandut in cantitati mari datorita scaderii preturilor,iar componente la preturi decente pentru aceste aparate nu prea sant de gasit ( inca ).Deci in concluzie , mai au de lucru depanatorii tv in Romania lui 2009 ?
Mai au.

In ceea ce priveste campania buy-back e un mod de a stimula vanzarile si de a scapa in acelasi timp de un "tonaj" insemnat de aparatura veche care in caz contrar ar ramane abandonata prin poduri si subsoluri sau ar fi "recuperata" din strada in mare parte nemaiajungand sa fie contabilizata. Faptul ca au ajuns la buy-back aparate cu lampi nefunctionale de peste 10 ani sau tv-uri fara sasiu este neconcludent; ideea e ca s-a scos din circulatie un tonaj mai mare decat cel introdus pe piata si s-a mai bifat un pas in atingerea celor 4 kg/locuitor si an de DEE. Si este la mintea cocosului ca NIMENI nu a dus un tv functional de 15 ani sau unul defect (reparabil) de 10 ani la acest program.

Cat priveste pretul la LCD si schimbul de generatii: LCD-urile costa peste 1000 RON si nu ofera NIMIC in plus omului obisnuit cu tv cablu analogic care se uita la programele de azi in SD si format 4:3. Prevad o schimbare in masa a acestor aparate dupa generalizarea transmisiilor HD digitale la toate programele si mediile de transmisie deci peste 5-8 ani dupa estimarea mea. Si cum s-a mai spus clientii la depanare nu sunt oameni bogati nici ahtiati dupa ultima tehnologie. Eu ii estimez cam la 3/4 din populatie.

Link spre comentariu

observ ca majotitatea depanatorilor care au raspuns sunt din Bucurestieu personal cred ca depanarea va mai merge ani buni insa doar ca sursa de bani pentru un trai mediu spre modest , cine a practicat aceasta meserie si acum 10 ani stie ce bani se faceau atunci si isi da seama ca niciodata nu se vor mai face asacine mai vinde 3-4 tv pe luna pe langa depanare mai scoate un ban in pluscine are un stoc normal de piese si nu cumpara la fiecare reparatie o piesa de 10 lei cu taxe de 9 lei si tine clientul cateva zile in plus , castiga iar un ban in plus cine are spatiul lui si nu e inchiriat inca se descurcacine e cu chirie depinde foarte mult de cum merge treaba de la luna la lunaeu nu mai depanez personal de ceva vreme dar in atelier depanatorul de abia daca scoate lunar media 1500 ron din manopere si de abia isi scoate banii lui si 2-3 facturi , fara sa poata plati toate facturile spatiului si taxele firmeidar platesc eu restul ca imi mai vand ceva piese prin reparatiile lui si imi repara sasiele acum depinde ce pretentii are fiecare si ce alternative are la aceasta meseriepentru ca nu se inghesuie nimeni sa iti dea de lucru in ziua de azi cu salariu mare eu stau linistit inca 3-4 ani lejer , va merge treaba vedem pe parcurs ce oportunitati se ivesc si cum sta treaba , cu meseria asta nu mori de foame niciodata

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

Pentru mine anul 2010 a fost cel mai bun din ultimii 10 ani dca v-as spune cati bani am facut din reparatii anul trecut nu stiu daca m-ati crede nu pot spune suma aici ca poate sunt si cei de la finante pe aici.Anul asta merge bine nu am de ce sa ma plang. Pacat ca guvernantii astia au omorat piata auto din decodari aparate auto se faceau bani frumosi aveam anii trecuti pana cand cu taxele astea si 10 si 15 la zi acum in medie aparate de decodat cam 4 -5 pe saptamana tvuri 3,4,5 pe zi in zile mai bune si 7 la zi plus ceva aparate cd,dvd la reparat eu zic ca e bine inca.

Link spre comentariu

Mai fratilor de suferinta ! Ati pierdut din vedere mediul rural, unde zac nereparate munti de aparate de tot felul. Daca ai o dubita pt piese si aparatura si-ti faci un grafic saptamanal de deplasari prin sate pe raza de max. 100Km, veti avea de lucru inca 20 de ani ! Taranul nostru nu arunca nimic si la o adica pt. plata merge si o gasca sau diverse alta produse(tuica, vin, oua, etc). Nenorocirea este ca acesti clienti isi aduc aminte de aparatele defecte numai in perioada oct- martie, caci in rest nu le trebuie televizor ! La mare cinste sta absolut tot anul aparatura audio !

Link spre comentariu

Cum e sa te duci la client acasa,la un DAEWOO(CP375) care nu merge. La vederea TV. ,trebuia revenit peste cateva zile (tr. linii descarca pt. ca tv. a fost tinut langa geam) >peste cateva zile montez traf. nou:??? :supz: n-am imagine? concluzie :soclu T.K. .......Alt drum ,alta zi,apoi cadre defecte,cond pe 200V uscati(si ce ma deranjeaza la client acasa sunt: masa mica,lumina slaba,priza la"mama dracu"ce iese din perete ,oamenii curiosi ce-ti stau in carca,si in unele cazuri copii mici si nevinovati,curiosi ce se pot curenta) LA MULTI ANI! UN AN NOU FERICIT! :smt006 :smt006 :smt006 :smt006 :smt006 :smt006 :smt006 :smt006 :smt006 :smt006 :smt006 :smt006 :smt006 :smt006 :smt006 :smt006 :smt006 :smt006 :smt006

Eu am fost de 2 ori acasa la client dar a treia oara nu mai merg!!Nu tu loc de a putea lucra,nu lumina suficienta,grija sa nu cada cositorul pe covor,.......s.a.m.dPe linga asta ,nu poti sa ai la tine chiar tot ce iti trebuie: nu ai un condi de care iti trebuie,nu ai un rezistor,etc!!Pe vremuri ,cind erau tv-urile noastre(SIRIUS,OLT,DIAMANT,SNAGOV) mai se putea face un tv acasa,clientul iti dadea ceva detalii telefonic sau la atelier si puteai sa-ti faci o idee de la inceput cam ce ar fi problema si cam stiai ce sa-ti iei la tine pt a o remedia.In ziua de azi multi clienti nici macar nu stiu cum se numeste televizorul cel au acasa!!Asta cu reparatul la domiciliu dupa mine in ziua de azi este mult mai dificil!!Poate pe viitor vom chema si stomatologul sa ne faca o extractie la domiciliu,ca deh ,ar putea ,nu-i cine stie ce mare filozofie :ras:
Link spre comentariu

Din punctul meu de vedere depanarile la domiciliu sunt destul de profitabile dpdv financiar si pe langa asta este si mult mai comod ptr client.Daca esti serios si lucrezi cu preturi rezonabile ai clienti mai tot timpul mai ales ca acum cu criza asta multi oameni prefera sa isi repare decat sa isi schimbe tv-urile.Dama mai instalezi si sisteme de operare sau softuri nu are cum sa nu fie profitabil.Eu personal am tarife la crt-uri pana intr-un milion si nu ma plang de clienti avand in vedere ca inainte castigam mai putin si munceam mai mult.Repet asta este doar punctul meu de vedere insa o chestie e sigura si anume ca serviciile de acest gen vor merge inca mult timp de acum in Romania.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări