dosa Postat Ianuarie 4, 2006 Partajează Postat Ianuarie 4, 2006 REFERITOR LA MERSUL ACASA...ARE SI EL ROLUL LUI. SE POT CONSTATA DEFECTE RELATIV SIMPLE SI LA OM ACASA CU UN MINIM DE CONDITII. O MASA CAT DE CAT, CEVA LUMINA, DACA NU ARE DECAT O PRIZA IN CARE AJUNGE DOAR TV-UL, ARE DEPANATORUL UN LETCON PE GAZ, SI CEVA PRICEPERE. DACA STII MESERIE SI SA PORTI O DISCUTIE CU CLIENTUL, CAND DEFECTUL ESTE DE NATURA SA POATA CREA PROBLEME, DEPANATORUL PRICEPUT VA ADUCE LA CUNOSTIINTA CLIENTULUI ACEST FAPT SI FAPTUL CA LUCRAREA PE CARE VA TREBUI SA O FACA NECESITA LUCRUL INTR-UN ATELIER SERVICE DOTAT CORESPUNZATOR. VA RIDICA(TOT DEPANATORUL) TELEVIZORUL SI IL VA TRANSPORTA LA ATELIERUL SAU UNDE IL VA DEPANA SI IL VA ADUCE CLIENTULUI IN CEL MAI SCURT TIMP POSIBIL, FARA CA CLIENTUL SA AFLE, DIN PROPRIE EXPERIENTA, CATE KG ARE TELEVIZORUL SAU. REFERITOR LA SACAZ, MAI FOLOSESTE CAREVA ASA CEVA?!!!! EU FOLOSESC FLUX. ESTE MAI SCUMP DAR MERITA. Link spre comentariu
MishuL Postat Ianuarie 4, 2006 Partajează Postat Ianuarie 4, 2006 Chiar crezi? Uite in urma cu 15 ani inca ne uitam la TV pe lampi... iar prin '93 ai mei au facut maaari eforturi financiare sa ia un color s/h de afara... iar acum dintr-un salariu modic iei 4-5 televizoare.... slariu modic ? un tv jaf nou este vreo 3.5 milioane iar unul bun second este de la 2.5 mil in sus .... nu stiu in ce tzara traiesti cand spui ca un salariu intre 10 si 15 milioane este modic , cand 75% din romani de abia au cu ce trai si ar munci oricat sa aiba acesti bani Economia de piatza shi progresul tehnic galopant duc de rapa activitatea de reparatzii :goodman: Pai eu am cam 12, iar nevasta 7-8.... din care cam 2,5 se duc la intretzinere, alte 2,5 la gradinitza copiilor, 0,5 la lumina, 1 la telefoane, 0,5 la cablu-internet, 2 la benzina, 1 la naveta nevesti-mii- au ramas cam 10 mil pe luna. Se mai duc 2 pe nishte rate (pt plata unor datorii facute pt cump apart, o combina de cateva mil shi o camera video de 292 euro). Raman cam 8 din care sa mancam, sa ne imbracam, sa cumpar piese si ulei pt mashini, sa facem cadouri, sa mergem in vacantza, sa ne ducem odata-de 2 ori pe am la ski... Deci nu murim de foame dar nici n-o ducem stralucit, d'aia zic salariu modic :smt102A! din cate shtiu, salariul mediu net pe 2005 a fost cam 7,5 mil....deci nou avem putzin peste aceasta valoare.... Link spre comentariu
JAD Postat Ianuarie 10, 2006 Partajează Postat Ianuarie 10, 2006 Despre depanare in general: e greu astazi sa traiesti doar din asta; mai bine sa ai un serviciu care sa-ti dea oarece siguranta financiara iar in timpul liber sa faci depanare. Se poate considera si hobby chiar daca castigi bani. De cele mai multe ori nu faci destui bani ca sa poti trai din asta. Eu am facut pasul asta in 1997 dupa ce 5 ani am trait numai din depanare si desi uneori regret totusi e mai bine asa.Acum pot sa-mi aleg clientii si scap de tigani, ciudati si alti (posibili) tepari care-mi faceau viata amara si scap de praful inhalat din toate jegurile de aparate venite din case care n-au vazut un aspirator niciodata.De lucru se mai gaseste dar intervine eficienta economica; la ce bun sa repari un aparat fara banda cablu, cu 16 programe sau chiar alb/negru?Muncesti la fel, chiar mai mult, piesele costa tot atat dar cati bani poti lua?Astea le las pentru amatori/incepatori; si eu am inceput la fel.Manopera la mine e 50 RON pe aparat indiferent ce are; se adauga 10 RON fiecare drum la client (maxim 2) si piesele. Daca sunt doar C-uri de 1-2 RON nici nu le mai pun la socoteala. Garantie dau 12 luni pentru piese si manopera.Despre depanarea pe teren: fac numai defecte "standard" la aparate cunoscute la care stiu de acasa diagnosticul. Cauzele binecunoscute: masa mica/necorespunzatoare, lumina slaba/prost directionata, prize putine/aiurea,etc. Decat sa fac 2-3-4 drumuri, si sa pierd 1-2 ore cautand defectul acasa la client, mai bine iau aparatul cu masina mea, rezolv toate problemele si-l aduc inapoi reparat. Acasa am tot ce-mi trebuie.Sunt de acord ca se poate face treaba si pe teren dar la tara sau in orase mici unde nu pierzi 2 ore pe drum la un client din capul celalalt al orasului.In Bucuresti pierzi enorm de mult timp pe drum si benzina/RATB-ul costa... si inca mult. Ca atare merg cu masina, duc/aduc tv-ul cu mine in 50% din cazuri si numai dupa ora 20 sau in weekend cand se mai poate circula.Despre bani: 1000 RON in ziua de azi, in Bucuresti, sunt un venit mediu la costul vietii de aici. Stiu ca sunt zone sarace cu somaj 20-30% unde restul castiga 400-500 RON ca patronii speculeaza situatia. Dar si astia si-au luat aparate noi ca oricum un tv azi nu depaseste un salariu. Si oamenii nu sunt prosti; de ce sa repare anual o gioarsa cu 50-70 RON cand pot sa ia(eventual in rate) un tv nou care in primii 5 ani nu se strica in 50% din cazuri.Privind problema ca depanator: sunt rentabile de reparat aparatele cu tubul bun, minim 30-40 de programe si selector cablu(s20) sau hyperband. In cazul asta reparatia sa nu treaca de 25-30% din pretul unui aparat nou similar deci o medie la 80-100 RON. Gioarsele sunt o pacoste si pentru client si pentru depanator si trebuie casate.Ca sa castigi net 1000 RON trebuie insa sa faci minim dublu deci cam 40 de aparate lunar la 50 RON manopera. Inseamna cam 10/saptamana sau 2/zi. Putin probabil sa gasesti azi atatia clienti doar printre cunoscuti si mica publicitate. Un atelier cu firma in poarta pe o strada circulata creste mult costurile si implicit numarul de aparate necesare de reparat pentru a fi rentabil. O investitie mare si riscanta. O solutie ar fi o chestie complementara care sa aduca un venit sigur chiar daca nu foarte mare. Link spre comentariu
Vizitator muresandorel Postat Ianuarie 10, 2006 Partajează Postat Ianuarie 10, 2006 corect Link spre comentariu
Vizitator muresandorel Postat Ianuarie 10, 2006 Partajează Postat Ianuarie 10, 2006 40aparate x 50 ron=2000ron Link spre comentariu
JAD Postat Ianuarie 10, 2006 Partajează Postat Ianuarie 10, 2006 40aparate x 50 ron=2000ronSocoteala e corecta dar daca traiesti din asta iti faci salariu si platesti asigurari sociale, de sanatate, impozit, alte cheltuieli fixe,etc.,etc. care te duc lejer la suma asta. Si chiar daca calculul nu e 100% corect tot trebuie sa faci 30-35 de aparate ca sa scoti banii astia ceea ce nu schimba mult datele problemei.Desigur, poti sa bagi toti banii in buzunar si sa lucrezi la negru. Dar trebuie sa te gandesti si la batranete sau doamne-fereste la vreun accident care sa te puna in imposibilitate de a munci/castiga. O solutie ar fi o pensie privata sau o investitie similara dar asta inseamna tot bani cheltuiti pentru pensie.Cum o intorci lucrurile se leaga; clienti putini, bani putini. Deci te duci sa muncesti altceva, pentru altul, pe bani mai multi si ceva mai siguri. Oricum 100% sigur nu e nimic azi dar depanarea e cea mai aleatoare dintre toate. Link spre comentariu
luc Postat Ianuarie 10, 2006 Partajează Postat Ianuarie 10, 2006 trebuie pusa la socoteala si investitia,care nu e neglijabila asa cum afirma profanii.(valabil ptr un depanator de elita):componente la greu,scheme la fel,manuale service,literatura tehnica,aparatura de masura si control,instrumente de lipit.acestea reprezinta circa 35%-40% din ceea ce iese.(valabil ptr un meserias de elita nu ptr profani care lucreaza cu piese din talcioc si scheme furate de pe la clienti sau dupa zodiac) Link spre comentariu
Vizitator muresandorel Postat Ianuarie 11, 2006 Partajează Postat Ianuarie 11, 2006 corect dar totusi nu e chiar 35%eu zic ca un 20%in medie e suficient pt piese etc....... Link spre comentariu
MishuL Postat Ianuarie 12, 2006 Partajează Postat Ianuarie 12, 2006 Daca sunt ceva depanatori in Buc amatori de reparat nishte tv-uri mai vechi in carcasa de lemn in contrapartida cu rep auto, mashini de spalat, inst sanitare sau de incalzire (exceptand centrala pr-zisa), va rog sa-mi datzi de shtire :yawinkle:La toate TV-urile am schema iar la unul (Philips K11) am shi un tv de sacrificiu. Link spre comentariu
I.Dani83 Postat Martie 30, 2006 Partajează Postat Martie 30, 2006 Economia de piatza shi progresul tehnic galopant duc de rapa activitatea de reparatzii :goodman:Fals ! Mai degraba saracia dupe de rapa activitatea depanatorilor .Omul cand aude ca costul reparatiei poate depasi 1 milion de lei ...ce face .Merge si isi ia in rate cu buletinul ! Si de aici au de castigat doar firmele care fa servicul la tv-urile comercializate de magazinele respective.Dar nu au asa mult de castigat,pt ca o reparatie in garantie e mai ieftincotata decat o reparatie la un clinet oarecare la un anumit TV .Se va termina odata si cu astea cand clinetul va vedea ce proasta e marfa ce i se vinde cu buletinul la bani putini .Am asistat la o scena , un vecin vine si imi zice sa merg pana la el sus sa vad ec are TV-ul ca si la luat de dimineata de la ***** si nu merge .Am depistat defectul era ceva de legat de procesorul de semnale si i-am zis unde sa meraga la service in garantie .Clientul mi-a zis sincer .-Domnule cum sa-l duc la service ca nici nu am apucat sa am uit la el .Oarecate cazuri de genul asta sunt ...? Link spre comentariu
I.Dani83 Postat Martie 30, 2006 Partajează Postat Martie 30, 2006 40aparate x 50 ron=2000ron. Oricum 100% sigur nu e nimic azi dar depanarea e cea mai aleatoare dintre toate.Da asta e cel mai dureros dintre toate.Ca e aleatorie .Dai cu zarul luna de luna si nu conteaza cat de mult muncesti si oricum muncesti mult ca depanator, dar tre sa si ai clienti si de asta nu esti direct responsabil tu...Pacat ca nu se pune valoare pe meseria asta .D-aia avem depanatori care nu isi cunosc bine meseria nici dupa 5 ani de experienta ,pt ca nu au timp si bani destui sa investeasca in documentatie care e musai , si nu sunt suficient motivati .Un depanator NEmotivat e silit sa traiasca de pe o luna pe alta ."da de o merge mai bine" ...si nu isi baga bani in scule performante si documentati si altele, fara de care munca de depanare e nu altceva decat orbecaire pe cablaj si pierdere de timp sau .."hai sa schim pe asta sa vad ..poate merge" .Nu vom avea niciodata depanatori buni in tara daca nu vom sti sa le apreciem munca ,sau in cazul in care sunt buni sau au potential si nu stim sa i renumeram asa cum trebuie .Sa nu ne mire faptul ca un depanator a facut un TV si a tinut 3 zile , atata vreme cat il platesti prost, in calitate de patronul a lui sau ..clientul al lui. Link spre comentariu
I.Dani83 Postat Martie 30, 2006 Partajează Postat Martie 30, 2006 Daca imi permiteti la intebarea subiectului din forum, as adauga cat castiga un depanator anagajat la o firma in ziua de azi si cate aparate pe luna ar trebui sa faca ca sa ajunga sa traiasca ca un om normal, decent .Daca ideea de om normal sau decent mai e valabila in tara asta in care prapastia dintre saraci si f. bogati e tot mai mare ? Cat % din manopera luata de la clnet i revine "cinstit" unui tehnician angajat ? si daca e mult sau putin .Astept parerile voastre ,ale celor care aveti mai multa experienta decat mine si practicati profesia de multi ani. Link spre comentariu
mircea626 Postat Martie 30, 2006 Partajează Postat Martie 30, 2006 45 % sau max 50%fostul meu patron era asa"darnic".aceasta activitate e in cadere libera.a ajuns un tv 200RON, sau mai putin chiar.eu personal m-am reorientat,dar mai pastrez un punct de service pentru ca...prima dragoste nu se uita :rock: in concluzie ia si studiaza dce,cia ,scs,etc ..pt viitorul "stralucit" :snakeman: Link spre comentariu
I.Dani83 Postat Aprilie 3, 2006 Partajează Postat Aprilie 3, 2006 45 % sau max 50%De acord cu tine ca e in cadere libera ..din pacate asa e . Ce inseamna : dce,cia ,scs, Link spre comentariu
Vizitator dj_radu Postat Aprilie 3, 2006 Partajează Postat Aprilie 3, 2006 sunt niste cursuri de la facultatea de electronica dce=dispozitive si circuite electronicescs = semnale circuite si sisteme cia = circuite integrate analogice Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum