Vizitator subzero_w Postat Decembrie 23, 2010 Partajează Postat Decembrie 23, 2010 Am o statie (facuta dintr-un casetofon audio) si de ceva timp a inceput sa scoata un huruit ingrozitor pana ce se incalzeste putin. Ciudat este faptul ca acest huruit variaza si cu volumul: la volum mai mic se aude mai tare, pe la mijloc scade, iar apoi se aude la fel de tare. Ar trebui sa schimb alimentarea cu o baterie de 12 V si sa vad daca tot asa face?? Link spre comentariu
Toni Marginean Postat Decembrie 23, 2010 Partajează Postat Decembrie 23, 2010 Buna seara! Incercati sa alimentati de la o sursa de tensiune care sa va poata furniza curentul necesar si care in mod sigur este buna. In acest fel puteti delimita deranjamentul: sursa sau amplificator. Succes! Link spre comentariu
wally_gatter Postat Decembrie 24, 2010 Partajează Postat Decembrie 24, 2010 in cazul in care are superdioda , sau posibilitatea reglarii biasului ,acesta poate fi o cauza a huruitului.. Link spre comentariu
Vizitator subzero_w Postat Decembrie 24, 2010 Partajează Postat Decembrie 24, 2010 Am schimbat sursa cu o baterie de 12 v auto si nu se mai aude niciun huruit. Ar trebui sa schimb condensatorul de filtraj?? Link spre comentariu
wally_gatter Postat Decembrie 24, 2010 Partajează Postat Decembrie 24, 2010 posibil , pune si o rezistenta de 1kilo intre + si masa si un cond nepolarizat de 100nF... Link spre comentariu
Vizitator subzero_w Postat Decembrie 26, 2010 Partajează Postat Decembrie 26, 2010 Montajul merge impreuna cu acel condensator(pe care trebuie sa il schimb)? Intrucat este un condensator nepolarizat, trebuie sa il conectez pe iesirea de c.a? Link spre comentariu
Vizitator subzero_w Postat Decembrie 26, 2010 Partajează Postat Decembrie 26, 2010 Valoarea condensatorului din montajul sugerat nu este prea mica? Obtin o reactanta capacitiva de 31 k la 50 Hz. Link spre comentariu
Vizitator subzero_w Postat Decembrie 27, 2010 Partajează Postat Decembrie 27, 2010 Am schimbat condensatorul, dupa care am pus si montajul sugerat, dar nu se observa nicio diferenta. De asemenea am schimbat si puntea de diode. Ar trebui un filtru suplimentar?? Link spre comentariu
remus68 Postat Decembrie 27, 2010 Partajează Postat Decembrie 27, 2010 de ceva timp a inceput sa scoata un huruit ingrozitor pana ce se incalzeste putinAsta ar insemna inlocuirea unur electrolitici, probabil din filtraj, dar pot fi si din alta parte. Link spre comentariu
Vizitator subzero_w Postat Decembrie 27, 2010 Partajează Postat Decembrie 27, 2010 O schema de redresor pentru 13-17 v(fara traf) imi puteti da? Link spre comentariu
remus68 Postat Decembrie 27, 2010 Partajează Postat Decembrie 27, 2010 Te referi la o sursa in comutatie? Ce putere, ce curent la iesire? Precizeaza? Link spre comentariu
Vizitator subzero_w Postat Decembrie 27, 2010 Partajează Postat Decembrie 27, 2010 Statia este 2X15(~20). Am transformatorul necesar(15 v), dar imi trebui sa redresez acest curent. Initial era o punte de diode si un condesator legat in paralel la iesirea continua. Montajul nu a fost realizat de mine. Dupa cum am mai spus, apare un huruit destul de puternic, huruit care dispare daca inclocuiesc sursa de alimentare cu o baterie e de 12 V.Din cate am mai citit, ar trebui sa mai folosesc un stabilizator de tensiune, format dintr-o dioda zenner si un condesator. Link spre comentariu
remus68 Postat Decembrie 27, 2010 Partajează Postat Decembrie 27, 2010 Folosesti o punte redresoare si un condensator electrolitic. Le verifici inainte de a le monta daca sint bune. Pentru alimentarea unui amplificator de putere nu este neaparat necesara stabilizarea tensiunii si oricum, un simplu zenner nu ar fi suficient. Link spre comentariu
Vizitator subzero_w Postat Decembrie 28, 2010 Partajează Postat Decembrie 28, 2010 Am rezolvat pb cu o sursa De PC. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum