Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Huruit statie

Vizitator subzero_w

Postări Recomandate

Vizitator subzero_w

Am o statie (facuta dintr-un casetofon audio) si de ceva timp a inceput sa scoata un huruit ingrozitor pana ce se incalzeste putin. Ciudat este faptul ca acest huruit variaza si cu volumul: la volum mai mic se aude mai tare, pe la mijloc scade, iar apoi se aude la fel de tare. Ar trebui sa schimb alimentarea cu o baterie de 12 V si sa vad daca tot asa face??

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• remus68

3

• wally_gatter

2

• Toni Marginean

1

Toni Marginean

Buna seara! Incercati sa alimentati de la o sursa de tensiune care sa va poata furniza curentul necesar si care in mod sigur este buna. In acest fel puteti delimita deranjamentul: sursa sau amplificator. Succes!

Link spre comentariu
Vizitator subzero_w

Am schimbat condensatorul, dupa care am pus si montajul sugerat, dar nu se observa nicio diferenta. De asemenea am schimbat si puntea de diode. Ar trebui un filtru suplimentar??

Link spre comentariu
Vizitator subzero_w

Statia este 2X15(~20). Am transformatorul necesar(15 v), dar imi trebui sa redresez acest curent. Initial era o punte de diode si un condesator legat in paralel la iesirea continua. Montajul nu a fost realizat de mine. Dupa cum am mai spus, apare un huruit destul de puternic, huruit care dispare daca inclocuiesc sursa de alimentare cu o baterie e de 12 V.Din cate am mai citit, ar trebui sa mai folosesc un stabilizator de tensiune, format dintr-o dioda zenner si un condesator.

Link spre comentariu

Folosesti o punte redresoare si un condensator electrolitic. Le verifici inainte de a le monta daca sint bune. Pentru alimentarea unui amplificator de putere nu este neaparat necesara stabilizarea tensiunii si oricum, un simplu zenner nu ar fi suficient.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări