adi1967 Postat Februarie 12, 2012 Partajează Postat Februarie 12, 2012 Pentru a receptiona mai multe programe trebuie schimbat selectorul de canale cu unul compatibil.Selectorul din tv Lux receptioneaza doar benzile I,II si III FIF.Se poate si cu un tuner tv caz in care nu trebuie intervenit in televizor.Cu ceva vreme in urma foloseam partea de tuner dintr-un videocasetofon. Link spre comentariu
TESSLA Postat Februarie 17, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 17, 2012 Mai jos aveti imagine care se obtine pe ecran, fara cablul de antena conectat. Link spre comentariu
kripton Postat Februarie 17, 2012 Partajează Postat Februarie 17, 2012 Trebuie montat un condensator de recuperare adecvat ; pare a fi o oscilatie in afara domeniului de lucru ( 15625 Hz ) ceea ce poate avea ca urmare scaderea tensiunii recuperate si implicit iesirea din functiune si a baleiajului cadre . Nu se aude si un sunet de inalta frecventa ? ( tiuit ) iar imaginea tinde uneori sa "sara" deci sa se deschida ? La refacerea bobinei din oscilatorul linii ( cea care a fost intrerupta ) nu a cazut miezul ? Nu trebuie lasat aparatul sa functioneze indelungat in aceste conditii . Link spre comentariu
TESSLA Postat Februarie 17, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 17, 2012 Am montat doua condensatoare de 22 nF in paralel, in locul condensatorului de recuperare. Miezul bobinei nu a cazut, este acolo...eu am reparat-o fara sa o scot de pe sasiu. Tv-ul tot nu functioneaza cum trebuie. Intr-adevar uneori, nu mereu, se aude un tiuit-carait...nici nu-mi pot da seama exact de unde provine...de la traf, da la difuzor...o fi descarcand pe undeva...ca nu vad, chiar si cu lumina stinsa. Imaginea aia pe care ati vazut-o tinde sa "sara" dar atata...mai mult nu vrea. S-o fi dus naibii vreo lampa? Link spre comentariu
kripton Postat Februarie 17, 2012 Partajează Postat Februarie 17, 2012 Singura lampa care poate sa duca la acest simptom , este PCF 802 . Dar inainte de asta verificati atent capacitatile din circuitul bobinei respective ( am dedus ca aveti posibilitatea de-a masura capacitati ) ,in special cele styroflex . Sigur , defectul poate fi si in alta parte dar tot undeva in BO ( baleiaj orizontal si implicit BV ) . Se poate constata ca nici consumul finalei ( PL 500 ) nu este normal ( cca. 300 mA ) . Link spre comentariu
TESSLA Postat Februarie 17, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 17, 2012 Eu ma refeream daca aceasta comportare ciudata poate fi cauzata de defectarea vreunei lampi. Am sa verific maine, adica azi, condensatorii de care spuneti. Totusi mi s-a parut la un moment dat ca se vede ca o flama prin zona lampii PCL85, PL500...nu pot spune cu certitudine pentru ca nu eram atat de atent in zona respectiva. Initial am crezu ca s-o fi ars vreo siguranta...sant doua in zona respectiva...cred ca una e pentru filamente. Am verificat sigurantele, si sant ok. Poate o fi facut flama in vreo lampa....Posibil sa mi se fi parut doar. Link spre comentariu
kripton Postat Februarie 18, 2012 Partajează Postat Februarie 18, 2012 Da ,se vede flama albastra in PCL 85 chiar in momentele cand "imaginea sare" . Nu-i nici o problema . Se vor masura tensiunile si pe acest tub . ( pin 1, pin 2 ,pin 3 pin 6,7 si 8 ) Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum