Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Rebobinare invertor de la alimentarea unui LCD.

crisprodigy

Postări Recomandate

Am cateva invertoare (2-3) defecte pe placa de alimentare a display-ului meu,lucru care face ca atunci cand il deschid,sa astept aproximativ 10 minute pana sa-si aprinda lampile,timp in care sunt nevoit sa folosesc butonul de power On/Off aproape la fiecare 5 secunde.Mai exact,dupa ce apas On,astept 2 secunde,dupa care se aude un bazait in el,se aprind lampile pentru cateva fractiuni de secunda,apoi se inchid.Dupa asta,apas Off,apoi iar On si tot asa pana cand reuseste sa imi mentina lampile aprinse.

L-am desfacut la un moment dat,am vazut care este buba si piesele ce creeaza probleme (invertoarele),dar din pacate nu gasesc sa le cumpar de pe net,iar cele asemanatoare lor (gasite pe un site rusesc) sunt scumpe (50 ron bucata).

Oare as putea sa le desfac si sa le rebobinez? Scanteile care se produc,sunt doar la una din infasurarile bobinelor,in principiu,la cea mare.Am intrebat si un electronist bun despre asta si m-a sfatuit sa nu ma bag,deoarece sarma cu care sunt bobinate este foarte subtire,conteaza foarte mult sa fie spira langa spira,etc ceea ce m-a cam dezamagit.Iar bani de un display nou nu am,asa ca sunt nevoit sa il repar pe acesta.

Din cate am observat,lita este intrerupta la una din infasurari,iar acolo se produce scanteia,iar in timp,dupa indelungi incercari On/Off/On ,bobina se incalzeste si probabil efectul de dilatare o ajuta sa isi refaca contactul in locul unde a fost intrerupta si sa aprinda lampile.Mentionez ca acest lucru l-am observat la 2 sau chiar 3 din ele (din cele 6 bobine).

Posted Image

Eu am nevoie de KP0093A-F NY0630CC,iar cel din poza este KP0093A-F NY0704BB.Poza este gasita pe site-ul rusesc de care spuneam mai devreme.

Va rog mult sa ma ajutati cu sfaturi in vederea recuperarii bobinelor invertoare vechi (eventual in achizitionarea unora noi) si nu cu sfaturi privind achizitionarea unui alt display.

Va multumesc anticipat.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• crisprodigy

2

• djdansmart

1

Top autori în acest subiect

Cristi..adu monitorul la mine sa arunc un ochi in el..nu te pune sa demontezi tu trafurile..o sa spargi ferita..sigur faci vreo istorie! Macar iti zic ce e cu trafurile alea...Ce arati tu acolo este infasurarea primara..acolo nu e asa subtire sarma..cam ciudat sa fie intrerupta sarma..si sa faca scantei acolo..apoi contact..!

Link spre comentariu

Cristi..adu monitorul la mine sa arunc un ochi in el..nu te pune sa demontezi tu trafurile..o sa spargi ferita..sigur faci vreo istorie! Macar iti zic ce e cu trafurile alea...Ce arati tu acolo este infasurarea primara..acolo nu e asa subtire sarma..cam ciudat sa fie intrerupta sarma..si sa faca scantei acolo..apoi contact..!

Imediat dupa Craciun. :da Da...la mine cam toate's ciudate . :limb:
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări