MrPink Postat Ianuarie 30, 2011 Partajează Postat Ianuarie 30, 2011 Parerea mea e ca va ciondaniti degeaba. Amandoua masinile sunt frumoase, dar adevarata valoare a oricarei masini e data de eficienta si rentabilitatea ei.Asa ca mai degraba spuneti cati bani scoateti fiecare de pe urma masinilor facute, fie ca produceti piese, fie ca le vindeti ca atare. Daca nu aveti de gand sa le tineti pe post de bibelou in casa, pana la urma tot la bani se ajunge. Link spre comentariu
cnc_step Postat Ianuarie 30, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 30, 2011 Eu nu am vrut sa te aprind chiar asa, recunosc mai putin. Ce vreau eu sa spun pretul investit in masina aia este mult mai mare decat cel corect, si asezarea patinelor si sinelor fara santuri frezate, profesional este incorect. Vibratia nu o iei in mare parte din patina, o iei din cadru. Cadrul de aluminiu are o problema ca este usor, dar sunt nevoit sa fac unele dezvaluiri. Cadrul dupa ce l-ai finalizat il poti umple cu nisip, sau alte prafuri grele, praf de bachelita, etc (doar au capace la capete.). Asa fac si firmele de afara. Motoare HF poti sa iei din ungaria ca sunt mai ieftine, sau te poti arunca in Corea de Sud, ca tu oricum poti sa fentezi vama ca lucrezi la pe aeroport. Nu-ti accept provocarea, ca nu are rost, pentru ca am un motor destul de destept (nu kress-ul, altul), si nu este echitabil. Tu mergi cu sherlin-ul ala cu 3000 ture, iar eu cu 30000. Si pentru mine este un hobby, pentru ca nu mai lucrez in domeniu din 94, dar am un avantaj in plus ca sunt si un al naibii de bun electronist (sunt modest, nu?) Acum ma ocup cu altceva, total paralel cu asta. Da, ai vazut bine este de vanzare, pentru ca am unul mai mic in constructie, unul de 2metri/1,50, si unul 3m/2m. Eu sunt nou pe forumul asta, dar de construit cnc-uri, am multe la activ, si trimise afara. Am vazut ca nici la drivere nu ne potrivim, majoritatea romanilor aduc din China, pe cand eu aduc numai de la soc robotics pentru mine, ca sunt cele mai mici din piata si mai fiabile ca orice altceva folosit de mine. Pe versiunile mari merg cu servo, iar pe versiunile mici pana intr-un metru, cu steppere. Link spre comentariu
cnc_step Postat Ianuarie 30, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 30, 2011 Pentru MrPink,Eu produc bani din alta afacere.Ce fac eu aici fac din placere. Eu le fac si nu le vand peste pretul de achizitie. Cateodata recunosc le dau sub pret, numai ca cineva sa se bucure de produs si sa-l puna in miscare, ca sa mai facem si noi ceva, nu sa facem politica toata ziua.Multi or sa zica vrajeala, dar daca calculeaza componentele pe bucata tinand cont de firma lor si de cat am platit, o sa aiba surprize mari. Voi n-ati vazut ca Ungaria este cat un oras, iar la cnc-uri sunt peste doua Romanii. La fel si Cehia, Slovenia, astea cu care ne mai cunoastem noi. Link spre comentariu
MrPink Postat Ianuarie 30, 2011 Partajează Postat Ianuarie 30, 2011 Spuneai ceva de motoare HF din Ungaria.Poti da detalii, caut si eu, iar cel mai bun pret l-am gasit la italieni, 295 euro, 1,6 Kw Link spre comentariu
cnc_step Postat Ianuarie 30, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 30, 2011 Acum este o problema si de calitate, de cine sunt construite cu ce rulmenti, cu ce sarma, etc. Incearca aici si vezi daca este ok: http://www.aruhaz.klavio.hu/main.php?l= ... =4275&ck=0 Link spre comentariu
MrPink Postat Ianuarie 30, 2011 Partajează Postat Ianuarie 30, 2011 Multam, o sa sap maine. Link spre comentariu
katran Postat Ianuarie 31, 2011 Partajează Postat Ianuarie 31, 2011 Da ... sigur , cum vrei tu . Eu tot o sa fac filmuletul , ca am nevoie de piesa aia ... Ideea era sa vedem sistemul de lucru al fiecaruia ... ce scule foloseste , cum masoara , cu ce , unde , cum prinde piesa , cum prinde scula , etc ... Totul filmat si postat pe youtube ... ceva gen asta : http://www.youtube.com/watch?v=kWmnTm4Fxik Motorul nu e un Sherline ... este asta : http://littlemachineshop.com/products/p ... &category= Nu ca sherline nu e bun , dar e mult mai slab ... Inteleg ca de fapt lucrezi pe alta masina ... cu alt motor ... Ceea ce ai prezentat nu este pentru uzul propriu , ci pentru vanzare ...( cel putin asa am inteles eu , scuze daca gresesc ) . Am studiat mai bine pozele si nu pot sa nu apreciez calitatea lucrarii ... foarte ingrijit si curat . Masina pe care lucrezi de fapt ... este constructie proprie ? Nu vrei sa ne-o prezinti ? Macar o poza , doua ... Eventual in lucru ( o frezare , profilare , gaurire ...) ... Succes !!! Link spre comentariu
katran Postat Ianuarie 31, 2011 Partajează Postat Ianuarie 31, 2011 Si inca ceva , nu confunda masinuta pe care am prezentat-o aici , pe forum , cea care chiar are un sherline montat , cu masina pe care lucrez de fapt , prezentata pe alt forum ... http://www.rhcforum.ro/index.php?showtopic=24222 Asat doar daca te intereseaza sa vezi cum lucrez eu ... Link spre comentariu
cnc_step Postat Ianuarie 31, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 31, 2011 Vezi asta incercam sa-ti explic cu axa z. In filmare la constructia axei z in varianta obisnuita cum ai construit-o si tu, nu poti sa pui piese inalte si nici o menghina mai inalta. M-ai aveai cam 5mm si loveai cu piesa suportul de la axa. In varianta mea ai un castig mare de spatiu. Iar sa intre in vibratii mici este posibil poate la viteze mici de freza, dar la 20000-30000rot. nu intra. Bine-nteles vibratiile pot aparea cand freza este jos de tot, dar mai sus nici o sansa.Nu, chiar si cu kress-ul ala din poza iti dovedesc motorul tau pentru ca are 30000rot/1050watt, nu 2500 cum are ala. Motorul tau esti constient ca nu este pentru cnc, este practic pentru freze manuale. La un cnc nu poti sa-i pui un motor de 2500rot. si sa-i dai o lucrare cu o finisare cu viteza mare de avans pentru ca nu obtii ce trebuie. El in rest este ok pentru piese cu avans mic, si pentru folosit la frezari cu diametre mari la viteze mici ( gauri de 15-26mm). Dar pentru jucat in 3D, nare cei trebuie.Toate masinile sunt facute de mine, dar nu ascund ca unele piese pentru cnc-uri le confectionez pe o freza manuala de inalta precizie (2sutimi la 500mm). Sculele tale sunt ok, asta am spus de multe ori, eu am facut afirmatii ca folosesti prea mult supradimensionarea care costa suplimentar si nu se justifica.O zi buna,Valentin Link spre comentariu
katran Postat Ianuarie 31, 2011 Partajează Postat Ianuarie 31, 2011 N-are chiar 2500 ... l-am modificat nitel ... i-am adaptat kitul de curea si am obtinut 4700rot/min . Oricum , aici ai dreptate ... nu pot sa frezez cu viteze de avans mari ( peste 60-80mm/sec ) ca da in nas ... n-are putere ... da isi face treaba corect , chiar daca dureaza nitel ... Mi-am cumparat un HF de 2Kw ( 4000-24000 rot/min ) , este pentru noul proiect , abia astept sa vad cum se comporta ... Ce sa mai zic ...fiecare stie mai bine ce face si cum ...functie de finante si alte alea ... tu mergi pe ideea minim necesar , eu pe overbuild ... probabil ca ar fi mai bine sa ne vedem fiecare de treaba , fara alte complicatii ... Pai ... succes in continuare si sa-ti mearga treaba ...gabriel. Link spre comentariu
cnc_step Postat Mai 9, 2011 Autor Partajează Postat Mai 9, 2011 Pun 2 link-uri pentru a se vedea o frezare - debitare pe sticlo-textolit. http://www.youtube.com/watch?v=MDX178dR2nc http://www.youtube.com/watch?v=1Nostdu3e1M Link spre comentariu
cnc_step Postat Mai 9, 2011 Autor Partajează Postat Mai 9, 2011 Era sa uit: disponibil 4000E Link spre comentariu
siulian Postat Ianuarie 26, 2012 Partajează Postat Ianuarie 26, 2012 Daca sunt care au cumparat de la tipii astia din Ungaria/Budapesta, i-as intreba daca au fost multumiti.Cam deodata am luat legatura cu ei, preturile sunt ok, vorbesc (de fapt scriu mail-uri) bine in engleza si ma gandesc sa cumpar de la ei.Nu au toate piesele necesare unui CNC; nu au freze mai ieftine decat unele scumpe ce necesita convertizor de frecventa. Acum este o problema si de calitate, de cine sunt construite cu ce rulmenti, cu ce sarma, etc.Incearca aici si vezi daca este ok:http://www.aruhaz.klavio.hu/main.php?l= ... =4275&ck=0 Link spre comentariu
cnc_step Postat Februarie 9, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 9, 2012 M-am apucat de un nou cnc si am ajuns la concluzia ca l-am facut prea mic.Deci, pentru cine este interesat, vand masa din imagine, fara ce se vede montat pe ea (surub cu bile, motor, sine cu ghidaje, lant portcablu). Se vinde numai ce este alcatuit din profile de dural. Are dimensiuni exterioare 970/870. Profilele sunt 60/30, 60/60, 30/30, 20/10, toate item groase (nu light). Este prinsa foarte bine cu foarte multe sisteme de prindere (standarde+coltari+automate). Are capace de plastic peste tot unde trebuie. Picioarele sunt de 200mm lungime (foarte bune pentru a se monta pe un banc cu sertare de scule).Daca este cineva interesat, astept pm.Vreau sa o dau urgent pentru a-mi achizitiona profile mai lungi.Ca o paranteza mai am niste profile bosch de 60/60 (4 bari de 102cm fiecare).ps- Vasile te rog nu-mi muta anuntul vreo cateva zile ca vreau sa o dau urgent ca sa ma apuc de unul big. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum