Vizitator siriteanu Postat Decembrie 22, 2010 Partajează Postat Decembrie 22, 2010 Buna ziua,.Sunt nou si am o problema.... am legat de curand in casa 2 becuri cap scara. Cand era un singur bec lumina foarte bine. Cand am legat pe al doilea a scazut intensitatea la ambele la jumatate. nu stiu care ar fi problema. Va rog ajutati`ma. Ce nu ar fi in regula? Le`am legat in serie prima data si dupa in paralel dar degeaba. Care ar putea fi problema. Astept un raspuns. O zi buna. Link spre comentariu
marinescug Postat Decembrie 22, 2010 Partajează Postat Decembrie 22, 2010 Puneti o schema a instalatiei. Aveti intrerupatoare dedicate cap de scara sau este un modul comandatcu buton fara retinere ?Ce fel de becuri utilizati si care este tensiunea de alimentare ? Link spre comentariu
Vizitator siriteanu Postat Decembrie 22, 2010 Partajează Postat Decembrie 22, 2010 pai folosesc intrerupatoare cap scara normale, becuri de 75W, si 220 tensiune de alimentare. acum sunt legate in serie... dar am incercat si in paralel. Link spre comentariu
Relav Postat Decembrie 22, 2010 Partajează Postat Decembrie 22, 2010 Schema ar fi asa. Intrerupatoarele cap scara sunt de fapt comutatoare (au 3 borne). Link spre comentariu
Depanatorul Postat Decembrie 22, 2010 Partajează Postat Decembrie 22, 2010 Poate te ajuta asta: http://www.niqro.3x.ro/cs/cs.htm sau Link spre comentariu
capabilu Postat Decembrie 22, 2010 Partajează Postat Decembrie 22, 2010 SALUTUezi daca te avantajaza asta Link spre comentariu
lyka Postat Decembrie 22, 2010 Partajează Postat Decembrie 22, 2010 becurile se aprind la jumatate deoarece sunt legate in serie atentie la legaturi Link spre comentariu
Vizitator siriteanu Postat Decembrie 22, 2010 Partajează Postat Decembrie 22, 2010 Mersii frumos. Am rezolvat problema. A fost vorba de legaturile facute... am revenit peste tot circuitul si am rezolvat. Multumesc de ajutor mi`au fost de folos... Link spre comentariu
silcos Postat Octombrie 10, 2021 Partajează Postat Octombrie 10, 2021 (editat) Buna ziua. Postez in topicul asta ca sa nu fac unul nou. Intrebare: e normal sa fie facute legaturile in serie pentru cap scara, pentru ipoteza in care se folosesc doua becuri? Mie nu mi se pare, pt ca daca se arde unul, cel de-al doilea nu mai poate functiona. Problema mea e de fapt usor diferita. Am luat doua lustre led si puse in serie, abia daca palpaie una din ele. Ma gandesc ca electricianul ce a facut legaturile a gresit cu montarea corpurilor de iluminat in serie. Multumesc. Editat Octombrie 10, 2021 de silcos Link spre comentariu
validae Postat Octombrie 10, 2021 Partajează Postat Octombrie 10, 2021 Categoric nu e normal să se înserieze becurile dacă se folosesc două.Trebuie puse în paralel, în caz că se arde unul ,rămâne celălalt. Link spre comentariu
xaxa Postat Octombrie 16, 2021 Partajează Postat Octombrie 16, 2021 (editat) continui in aceeasi idee de a nu deschide topic nou vreau sa montez un bec cu senzor de miscare intr-un circuit cu intrerupatoare cap de scara. 1. am experimentat cu un bec cu senzor incorporat. merge perfect, dar becul de 20W este mult prea puternic, mi-ar trebui unul de 6-9w. Nu am gasit pe net asa ceva. A vazut/gasit cineva pe undeva un bec cu senzor de miscare incorporat de putere mica? 2. exista desigur si fasunguri cu senzori de miscare. am montat unul in circuit si nu functioneaza. Se aprinde doar la primul contact, dar dupa ce trece timpul de functionare se stinge si nu se mai aprinde neam, indiferent daca incerc sa il activez de la intrerupatoare. Intrerupatoarele sint speciale pentru cap de scara, am verificat cu 2 fasunguri. unde ar putea fi hiba? multumesc Editat Octombrie 16, 2021 de xaxa Link spre comentariu
mac01 Postat Octombrie 16, 2021 Partajează Postat Octombrie 16, 2021 (editat) Cum nu gasesti de 9w? Uite mai jos....la numai 15 lei. https://www.emag.ro/bec-cu-led-senzor-miscare-9-w-fasung-e-27-lumina-calda-elsales-alb-els-9w-senzormiscare-xla-294/pd/DK31DBMBM/?X-Search-Id=edcc4227d1b5aa79ec14&X-Product-Id=56003168&X-Search-Page=1&X-Search-Position=2&X-Section=search&X-MB=0&X-Search-Action=view Editat Octombrie 16, 2021 de mac01 Link spre comentariu
xaxa Postat Octombrie 16, 2021 Partajează Postat Octombrie 16, 2021 asta mi-a scapat, merci! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum