Vizitator capitanui Postat Decembrie 21, 2010 Partajează Postat Decembrie 21, 2010 Salutare,Sunt incepator in ceea ce priveste microcontrollere-le si de asta ink nu stiu exact ce se intampla cu ele si sper sa nu pun vreo intrebre stupida...Ma joc de vreo sapt cu un f628a..si am pus mai multe programe p el.. etc..am facut icsp p un breadboard..ideea e ca am downloadat un program (led fade) iar apoi cand am incercat sa reprogramez ..pickit2 nu il mai recunoaste..am incercat alt pic...e ok..e recunoscut de prog...dar ala nu mai vrea...insa el ruleaza programul corect..are cineva vreo idee in legatura cu ce poate cauza astfel de probleme?Multumesc! Link spre comentariu
puiu Postat Decembrie 22, 2010 Partajează Postat Decembrie 22, 2010 1. Nu stiu daca am inteles perfect: Ai un PIC care este programat si merge bine cand il pui in montaj, dar nu-l mai vede programatatorul? Daca raspunsul este afirmativ la aceasta intrebare trebuie sa vezi cum l-ai programat si mai ales cu ce? Link spre comentariu
gr1ph0n Postat Decembrie 22, 2010 Partajează Postat Decembrie 22, 2010 S-ar putea sa spun o prostie, dar daca imi aduc bine aminte softul pentru pickit2 are o optiune ceva de genul "Use VPP first" sau poate"Hold device in reset"(nu le-am incercat niciodata) . Incearca sa bifezi una din cele 2 optiuni si vezi daca reusesti sa iti programezi pic-ul.Sper sa te ajute. Link spre comentariu
Vizitator capitanui Postat Decembrie 22, 2010 Partajează Postat Decembrie 22, 2010 S-ar putea sa spun o prostie, dar daca imi aduc bine aminte softul pentru pickit2 are o optiune ceva de genul "Use VPP first" sau poate"Hold device in reset"(nu le-am incercat niciodata) . Incearca sa bifezi una din cele 2 optiuni si vezi daca reusesti sa iti programezi pic-ul.Sper sa te ajute.Nu spui nici o prostie...am setat MCLR OFF, LVP OFF, si OSC intern 4mghz....Am citit pe forum pe la microsoft ca o astfel se setare nu mai permite pic-ului sa intre in modul de programare pentru ca VPP nu are timp sa urce la VIHH,cand aplic VDD pic-ul intra direct in executie...PCL se incrementeaza ..iar cand VPP ajunge la 12-13.5 V nu mai poate reseta pic-ul si intra in modul de programare.Intradevar cei de acolo spun ca o solutie este sa fol optiunea "Use VPP Programming first". Cu hold device on reset incercasem dar degeaba...ink nu am ajuns acasa sa vad daca rezolv cu asta...dar tind sa cred ca asa e...Multumesc pentru reply-uri! Link spre comentariu
Vizitator capitanui Postat Decembrie 22, 2010 Partajează Postat Decembrie 22, 2010 EDIT:forum "microchip" nu microsoft...sorry:P Link spre comentariu
Vizitator cosscat Postat Decembrie 22, 2010 Partajează Postat Decembrie 22, 2010 Salut capitanui,Am programat acum cateva zile un 628A (care e identic la pini cu 84A), si am atasat si cateva poze cu ce am eu ca slot de programare.In principiu iti trebuie un slot 18 pini pentru PIC, o placuta prefabricata cu multe gaurele din care tai o bucatica cat sa iti ajunga pentru slotul controllerulu, 5 fire (eu am folosit de la un cablu de alimentare 220V ptr un triplu dezafectat) si un "header" care intra in PicKit2.Cuplarea de la header la soclu se face in felul urmator:Header <--------> Soclu 1 <--------> 4 2 <--------> 14 3 <--------> 5 4 <--------> 13 5 <--------> 12 6 <--------> nc (neconectat)FFIMPORTANT!!! pinul 1 de la header este cel care intra in gaura marcata cu sageata alba pe programatorul PICKit2dupa ce ai realizat micul cablaj cuplezi programatorul la PC deschizi utilitarul PicKit 2 (ATENTIE!!! nu Mplab) si la "Device" selectezi 16F628Apentru ca nu il recunoaste automat. Dupa ce ai facut treaba asta te duci la File dai import Hex file si importi fisierul hex pe care vrei sa il programezi in controller. Ii dai write ... si cam asta e iti va da programming succesfull sau ceva de genul. Preventiv inaite sa importi fisierulhex este bine sa ii dai un erase ... asa de control ca sa stearga memoria pic-ului.Cam asta e. Sper sa iti fie de folos. Apropo micul slot cu header facut merge si pentru 16F84A (asa zis celebrul) numai ca la device selectezi 16F84A (logic ... stupid din partea mea ca am zis treaba asta).Verifica si pozele ... te vor ajuta.Spor Maxim!!! Link spre comentariu
gr1ph0n Postat Decembrie 22, 2010 Partajează Postat Decembrie 22, 2010 dupa ce ai realizat micul cablaj cuplezi programatorul la PC deschizi utilitarul PicKit 2 (ATENTIE!!! nu Mplab) si la "Device" selectezi 16F628Apentru ca nu il recunoaste automat.quote] Si eu am scris cateva 16F628 cu pickit2, si din cate stiu le-a recunoscut automat. capitanui vorbea de cu totul altceva. Inclin sa cred ca a reusit sa scrie pic-urile cu pickit2, nu a spus ca nu a reusit sa le scrie ci sa le rescrie. Link spre comentariu
Vizitator cosscat Postat Decembrie 22, 2010 Partajează Postat Decembrie 22, 2010 Da asa este. A avut probleme cu rescrisul. Uneori (mi s-a intamplat ) nu le rescrie desi sincer nu inteleg care e baiul. Oricum, dupa ce am facut acel mic header nu am mai avut nici un fel de problema. In ce priveste recunoasterea automata, recunosc ca nu imi mai aduc aminte cu siguranta daca 628A il lua automat. Am prin "debara" cateva (vreo 10) 84A. Pe astea stiu cu siguranta ca nu le ia automat. O sa incerc sa vad daca il ia automat pe 628. L-am folosit la un LC-metru (http://ironbark.bendigo.latrobe.edu.au/ ... ndex2.html). Interesant proiectelul. Bafta maxima si scz daca am deranjat prin mica mea desvcriere. Link spre comentariu
Vizitator capitanui Postat Decembrie 23, 2010 Partajează Postat Decembrie 23, 2010 Sa repet un pic situatia...Nu era vb nicidecum ca nu reusesc sa programez un pic16f628...l-am programat...si in circuit..si pe o placa separata zif...doar ca dupa ce am scris un anumit program in el...nu mai este recunoscut de catre programator...nici icsp nici pe modul zif...nimic...nu vrea sa il mai vadaAm citit pe forum la microchip cum ca ar fi niste probleme...cand activezi oscilator intern cu mclr off...si progrmul care l-am scris eu exact asta avea in configuratie...Ideea e ca am gasit acolo niste posibile rezolvari...am incercat acasa...dar se pare ca nu vrea sa mearga...Daca fac circuitul pt programul ce il are scris...acesta se executa corect..deci pic-ul nu este ars sau mai stiu eu ce...nu mai intra in modul de programare...si sincer sunt la capatul posibilitatilor..nush ce sa ii mai fac..Am incercat si cu Use VPP First Program Entry..etc...toate optiunile de la softu pickit2..dar nimic...nu mai vrea programat...Daca a mai patit cineva si are vreo idee..astept un raspuns...Multumesc tuturor pentru reply-uri... Link spre comentariu
Eugen_B Postat Decembrie 23, 2010 Partajează Postat Decembrie 23, 2010 Pune un delay pe alimentare cu un condensator si un rezistor , ca sa te asiguri ca are VPP la cat ii trebuie inainte sa fie alimentat astfel sa intre in modul de programare. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum