Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Incinta pt Hertza HXS380D

ole

Postări Recomandate

Imi cer scuze daca am gresit sectiunea si rog un moderator sa mute topicul unde trebuie daca e cazul.

Doresc sa fac o incinta pentru un Hertz HXS380D (datasheet). Nu am mai proiectat incinte pana acum asa ca as dori niste indrumari (eventual proiecte) de la cei mai priceputi.

In principiu doresc ceva de dimensiuni rezonabile care sa coboare cat mai bine in frecventa. In datasheet sunt 4 tipuri de incinte descrise. Incinta inchisa cade din start. Intre celalalte 3 tipuri din datasheet nu stiu pe care sa-l aleg. Dupa cate imi dau seama (sper ca nu gresesc) cea de-a patra e un BP6 iar producatorul spune ca e cea mai buna solutie pentru diful asta. Sa merg deci pe acest tip de incinta? Ma puteti ajuta cu un proiect de incinta BP6 pentru diful asta?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ole

8

• ari_panterra

3

• Th3_uN1Qu3

2

• bographics

1

Top autori în acest subiect

prima data precizati la ce-l ve-ti folosi;auto,casa,sonorizari,...?difuzorul acela va suna bine si intr-o simpla "lada" inchisa bina,e un mamut de competitii,cand ve-ti realiza incinta corecta pt el va-ti declara razboi organelor interne. :rade: :nebunrau:

Link spre comentariu

din pdf-ul prezentat,varianta band pass de ordin 6 (ultima schema) e cea mai recomandata pt castig si pt faptul ca nu e asa pretentioasa la pozitionari ,cat despre faptul ca vreti sa suplimentati partea de subwoofer si woofer la sistemul dvs.....no way,difuzorul e un veritabil subwoofer ce nu trebuie chinuit peste 200Hz.pt subwoofer e f bun dar nu-l folositi pt kick bass ca nu e de el.

Link spre comentariu

atunci e ok,ideea e simpla : din cross nu trebuie sa plece nimic peste 200Hz.aveti in pdf toate datele necesare incintei ramane sa aveti timp si chef de munca si un aparat foto sa ne delectam si noi cu fazele lucrari. :da succes!

Link spre comentariu

Astept totusi ceva pareri mai detaliate precum materialul din care sa-l fac, cum sa-l ramforsez, ce lipici sa folosesc, etc,etc...ca pt absolut incepatori daca se poate. In schimb promit sa fac multe poze. Daca are totusi cineva timp sa discutam mai detaliat astept un mp. Nu prea imi place cum e "setata" incinta din pdf si din acest motiv caut pe cineva cu experienta care sa-mi explice cat de cat cum se face.

Link spre comentariu

Pe scurt:Material: MDFGrosimea: 25mm (fata de preferat sa fie dubla)Adeziv: Aracet de calitate (se gaseste in magazinele de bricolaj, la tuburi, pe raioanele de profil (vezi in zona materialelor din lemn)Alte sisteme de prindere: holtzsuruburi din 10 in 10 cm pe toate imbinarile (se da gaura intai pentru a nu crapa placa de MDF)Etansare: silicon (sau adeziv pe baza de silicon) / se etanseaza toate imbinarile interioareFinisare: chit (se gasesc chituri care nu isi micsoreaza volumul dupa uscare) + smilgher finMaterial fonoabsorbant: burete (nu neaparat cofrat)Rigidizare: ranforsari interioare din lemn de esenta tare sau MDF (cauta "enclosure bracing" pe google pentru exemple). Pentru marirea masei peretilor se poate folosi si vopsea cauciucata insonorizanta, dar nu este cazul daca MDF-ul este destul de gros si ranforsarile sunt suficiente.Pentru proiect de incinta las pe cineva mai experimentat!

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...

Am simulat o incinta cu WinISD si am obtinut 118-119dB intre 35 si 115Hz cu 400W astfel:

Front Chamber: 25L, acordata la 80Hz, lungimea portului:44cm;portul este dreptunghic 6x50cm

Rear Chamber: 98L, acordata la 35Hz, lungimea portului:61cm; portul este dreptunghic 6x50cm

Momentan nu am acces la simularea in WinISD ca sa atasez graficele.

Dupa ce m-am uitat pe net la fel de fel de incinte m-am apucat si am desenat ce se vede in poza. Daca am desenat o prostie, asta e; e prima tentativa de a proiecta o incinta :d

http://i52.tinypic.com/b6ae1c.jpg - da, stiu, era mai bine daca o desenam intr-un program special pt asa ceva dar necunoscand ce programe exista pt asa ceva mi-a fost mai simplu cu creionul si hartia.

Asta ar fi vederea de sus, inaltimea cutiei fiind de 50cm (dimensiune interioara).

As vrea sa o realizez din PAL hidrofugat de 20mm sau 18mm.

Ce parere aveti?

Link spre comentariu

pana nu testezi nu o sa afli cum suna, dar tare ma tem ca vei obtine un sunet huruit.N-am idee daca asta este sau nu pe placul tau. Mai poti incerca si un reflex. 70L@30Hz intern as zice ca e suficient pt acest tip de difuzor daca esti amator de basi f josi, dar vezi sa pastrezi loc pt niste porturi babane. Sau daca nu trebuie sa il cari vezi chair si 100L acordati la 25Hz si tot asa, porturi babane!Daca vrei sa il imperechezi cu un hp15w atunci frecventa de separare pune-o pe la 70Hz. Si vezi sa ai putere sa ii dai ca altfel o ia bine hp-u inainte.Mie mi se pare cam extrema toata treaba si destul de dificil de carat. Iar daca o faci si din mdf e nasol rau la kilograme.Eu am auzit 2 bucati intr-o incinta de 300L acordata la 50Hz parca, puse intr-un tico. Scutura bine si de dinafara masinii dar ca si calitate lasa mult de dorit. N-am idee cum ar suna in conditii normale.

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...

Am realizat pana la urma incinta. Imi place cum suna. Am obtinut ce vroiam: bass foarte jos. E adevarat ca are nevoie de putere mai mare fata de HP dar cu niste reglaje din egalizatoare am obtinut ce vroiam. Ascult destul de mult dubstep si-mi place cum suna pe genul asta de muzica; de altfel, mai mult pt genul asta de muzica l-am gandit. Intr-o camera normala la putere medie te doare capu dupa jumatate de ora.Acum nu are pus in el niciun fel de material cum am vazut ca se mai pune in incinte. Ce sa pun si mai ales de ce? Cum se schimba sunetul?

Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...

Am facut si primul chef cu sistemul in configuratie 2.1 (subwooferul in discutie fiind parte din sistem alaturi de satelitii cu HP15W). Am fost foarte placut impresionat de rezultate. La aproape 400W sau mai putin (valoare estimata "ochiometric") face prapad pe melodii care au bass foarte jos (exemplu de piesa:

). Mergea si mai tare cred.

Bass-ul piesei date ca exemplu nu se aude deloc pe wooferul sistemului Logitech X-540 pe care il detin. Poate nu e cea mai buna comparatie dar in sfarsit...

Link spre comentariu

Bass-ul piesei date ca exemplu nu se aude deloc pe wooferul sistemului Logitech X-540 pe care il detin. Poate nu e cea mai buna comparatie dar in sfarsit...

Io'l aud si pe difuzoarele de la laptop ca ii dat in clipping blana, baga intermodulatie peste voce. Oricum e praf piesa, auzi, sa'l sampleze pe MC Hammer... mi'a fost dat sa aud si asa ceva, parca nu era suficient de praf cand o fost la radio, mai trebuie sa ne aduca aminte acum.Incearca cu asta. :da
Link spre comentariu

Io'l aud si pe difuzoarele de la laptop ca ii dat in clipping blana, baga intermodulatie peste voce. Oricum e praf piesa, auzi, sa'l sampleze pe MC Hammer... mi'a fost dat sa aud si asa ceva, parca nu era suficient de praf cand o fost la radio, mai trebuie sa ne aduca aminte acum.Incearca cu asta. :da
Nu cred ca ce s-a intamplat cu piesa e relevant. Eu unul n-am auzit-o la radio. Era doar un exemplu :nebun: Am sa incerc si cu piesa asta. Nu stiu cum s-ar putea auzi pe difuzoare de laptop :nebunrau: Am sa revin si cu niste poze.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări