Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

PHILIPS 21PT 1542/58S Chassis SL 6.1 AA

sxnel

Postări Recomandate

Manifestare : cand si cand, (dar intotdeauna, cand vrea el ! ) desincronizeaza pe orizontal, sunetul ramanand in aceiasi parametrii , adica functionand normal ,ca si inainte de desincronizare . Jungle este TDA 8362 , CPU - SAA5290PS/126 S-a verificat tot ce tzine de factorii externi posibil implicatzi in aceasta desincronizare , respectiv , mufare antena , contacte reci pe placa , (dealtfel mentionez ca desincronizarea "nu raspunde" la shocuri mecanice :smt021 !) Am sapat condensatorii din zona sincro a lui TDA 8362 inlocuindui pe cei dubiosi cu altzii noi ... degeaba ! Credetzi ca e posibil sa fie jungle-ul bushit pe partea de linii ? Are cineva o solutzie la problema asta ? Pareri, idei, sfaturi,orice este binevenit !Multzumesc anticipat !

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• sxnel

5

• Tavi

1

• mircea626

1

Top autori în acest subiect

Am inlocuit TDA 8362 insa defectul persista :rolleyes: . Nu pare sa fie tda-ul . U alim. linii scade cu 6 , 7 v in timpul desincronizarii iar trafo chopper , tziuie . Apoi dupa doar cateva secunde ,asa dintr-o data isi revine , continuand sa functioneze normal .E ciudat rau defectu' asta . Cand durata desincronizarii este mai mare incepe "sa sara" si pe cadre iar uneori cand tzine mai mult (cam 30 sec.) chiar si sunetul incepe sa "borboroseasca , revenindu-si apoi ca din senin ! A intalnit cineva un defect asemanator ? Dati-mi si mie o mana de ajutor ! :prayer:

Link spre comentariu

faptul ca face cind vrea muschii lui ma face sa cred ca e ocomponenta activa.verificati(inlocuiti) partea de comanda a finalului linii,respectiv tranzistorii 7103,7421 si optocuplorul.restul tensiunilor date de sursa sint ok?

Link spre comentariu

Restul tensiunilor oscileaza si ele putzin in momentul respectiv , dar nu atat de mult ca si asta, a liniilor :rolleyes: . Am sa inlocuiesc tranzistorii din prefinal cat si optocuplorul sa vad ce se intampla ,apoi am sa va dau de stire ! Sper sa mearga ! :partyman:

Link spre comentariu

Am schimbat optocuplorul , si merge corect "fara figuri ", de 4 ore ! Inainte sa schimb optocuplorul , dupa aproximativ 3 , 4 minute ,incepeau "fitzele" :snakeman: repetandu-se aleator apoi, dar nedepasind cateva minute de functionare normala ! Sper sa fie de bine ! :partyman:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări