sxnel Postat Octombrie 17, 2005 Partajează Postat Octombrie 17, 2005 Manifestare : cand si cand, (dar intotdeauna, cand vrea el ! ) desincronizeaza pe orizontal, sunetul ramanand in aceiasi parametrii , adica functionand normal ,ca si inainte de desincronizare . Jungle este TDA 8362 , CPU - SAA5290PS/126 S-a verificat tot ce tzine de factorii externi posibil implicatzi in aceasta desincronizare , respectiv , mufare antena , contacte reci pe placa , (dealtfel mentionez ca desincronizarea "nu raspunde" la shocuri mecanice :smt021 !) Am sapat condensatorii din zona sincro a lui TDA 8362 inlocuindui pe cei dubiosi cu altzii noi ... degeaba ! Credetzi ca e posibil sa fie jungle-ul bushit pe partea de linii ? Are cineva o solutzie la problema asta ? Pareri, idei, sfaturi,orice este binevenit !Multzumesc anticipat ! Link spre comentariu
Tavi Postat Octombrie 18, 2005 Partajează Postat Octombrie 18, 2005 pana nu schimbi 8362 nu ai cum sa stii daca e de la el sau nudeoarece defectul se manifesta aleator, cu atat mai greu e sa fii sigur :tonqe: Link spre comentariu
sxnel Postat Octombrie 18, 2005 Autor Partajează Postat Octombrie 18, 2005 Am inlocuit TDA 8362 insa defectul persista :rolleyes: . Nu pare sa fie tda-ul . U alim. linii scade cu 6 , 7 v in timpul desincronizarii iar trafo chopper , tziuie . Apoi dupa doar cateva secunde ,asa dintr-o data isi revine , continuand sa functioneze normal .E ciudat rau defectu' asta . Cand durata desincronizarii este mai mare incepe "sa sara" si pe cadre iar uneori cand tzine mai mult (cam 30 sec.) chiar si sunetul incepe sa "borboroseasca , revenindu-si apoi ca din senin ! A intalnit cineva un defect asemanator ? Dati-mi si mie o mana de ajutor ! :prayer: Link spre comentariu
mircea626 Postat Octombrie 19, 2005 Partajează Postat Octombrie 19, 2005 faptul ca face cind vrea muschii lui ma face sa cred ca e ocomponenta activa.verificati(inlocuiti) partea de comanda a finalului linii,respectiv tranzistorii 7103,7421 si optocuplorul.restul tensiunilor date de sursa sint ok? Link spre comentariu
sxnel Postat Octombrie 19, 2005 Autor Partajează Postat Octombrie 19, 2005 Restul tensiunilor oscileaza si ele putzin in momentul respectiv , dar nu atat de mult ca si asta, a liniilor :rolleyes: . Am sa inlocuiesc tranzistorii din prefinal cat si optocuplorul sa vad ce se intampla ,apoi am sa va dau de stire ! Sper sa mearga ! :partyman: Link spre comentariu
sxnel Postat Octombrie 21, 2005 Autor Partajează Postat Octombrie 21, 2005 Am schimbat optocuplorul , si merge corect "fara figuri ", de 4 ore ! Inainte sa schimb optocuplorul , dupa aproximativ 3 , 4 minute ,incepeau "fitzele" :snakeman: repetandu-se aleator apoi, dar nedepasind cateva minute de functionare normala ! Sper sa fie de bine ! :partyman: Link spre comentariu
sxnel Postat Octombrie 24, 2005 Autor Partajează Postat Octombrie 24, 2005 Optocuplorul a fost , bata-l vina ! N-a mai schitzat nici o figura "utilajul" ! Multzumesc celor binevoitori , inca o data ! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum