Vizitator Bleid Postat Decembrie 21, 2010 Partajează Postat Decembrie 21, 2010 Salut! As dori si eu sa leg un Vu-Metru la pc,sa palpaie dupa ritmul muzicii.L-am luat chiar ieri dintr-un amplificator 2x15 Targu Mures.Acuma..problema este ca eu sunt cam afon cu fizica si toate cele...nu stiu deloc cum as putea sa-l leg...sau macar unde l-as putea lega.Am sa pun aici niste poze sa vedeti despre ce este vorba.Va rog sa ma ajutati! Multumesc anticipat! Link spre comentariu
djdansmart Postat Decembrie 21, 2010 Partajează Postat Decembrie 21, 2010 Pai..trebuie alimentat cu tensiune de 12v probabil..pe firul maro si albastru! Pe celelalte 2 fire galben si roz/rosu care sunt impreuna trebuie sa bagi semnal de la iesireaaudio din PC! Te pricepi vreun pic sa identifici plusul si minusul pe placa? Daca alimentezi separat wu-metrul trebuie sa pui si masa de la alimentare comuna cu masa de la iesirea audio! Dar il poti alimenta si din interiorul pc-ului. Link spre comentariu
Vizitator Bleid Postat Decembrie 21, 2010 Partajează Postat Decembrie 21, 2010 da...12v am la sursa din cate stiu,iara sa identific plusul si minusul de pe placa de baza mi-ar trebui putintel ajutor.Daca ti-as face poze la placa de baza te-ai pricepe sa-mi spui?Ar fi ok daca ti-as lasa id de Yahoo sa vb asa? Link spre comentariu
srdjan Postat Decembrie 21, 2010 Partajează Postat Decembrie 21, 2010 nu trebuie sa alimentezi de la placa de baza. alimenteaza direct de la sursa ca e mai sigur asa :)intre rosu si negru ai +5V (rosu la maro, negru la albastru)intre galben si negru ai +12V (galben la maro, negru la albastru)ti-am spus in ordinea asta pentru ca e mai bine sa incerci inainte la 5V decat direct la 12V. ai grija ca sursele de PC au o putere destul de mare si daca o clipa de neatentie poate da foc la ceva... Link spre comentariu
Vizitator Bleid Postat Decembrie 22, 2010 Partajează Postat Decembrie 22, 2010 ok asta inteleg...si semnalul audio il iau direct de la cablu jack care vine bagat in spate la pc? sau? ..... Link spre comentariu
srdjan Postat Decembrie 23, 2010 Partajează Postat Decembrie 23, 2010 da... direct de acolo Link spre comentariu
Vizitator Bleid Postat Decembrie 24, 2010 Partajează Postat Decembrie 24, 2010 Am facut aceasta schema sa vedeti daca e bine cum vreau sa le leg ca nu cumva sa faca boom sursa. (galben la maro, negru la albastru)...dar mi-au ramas niste intrebari :-? ...Amandoua fire galbene (de la sursa) trebuie legate la cel maro si cele doua negre la cel albastru sau doar unul dinre ele? Credeti ca v-a merge? mi-am propus sa il leg la pc chiar azi Link spre comentariu
The Stressmaker Postat Decembrie 24, 2010 Partajează Postat Decembrie 24, 2010 Nu o sa faca bum daca legi corect, maro la galben (+12V) si albastru la negru (minus, gnd). Singura problema este sursa de semnal care trebuie sa o iei din amplificatorul audio de 20W, direct de pe difuzor (iesirea de difuzor), notatia din dreapta led-ului rosu care indica 20 si arata impedanta difuzorului, si ar corespunde la un semnal de 5 V amplitudine (aici poti regla din potentiometri daca nu ai amplitudine suficienta la iesirea din PC). Aici o sa ai mici probleme pentru ca sursa de semnal si calculatorul trebuie sa aiba acelasi "minus". Cat despre taiatul firelor de la sursa si legarea pe fire mai bine iei o mufa de conectare luata de la un ventilator de pc, vechi sau defect, care are o asemenea mufa, sau orice are mufa corespunzatoare (hdd defect, etc). Asezarea schemei in partea de led-uri pare sa fie asemanatoare cu cea de aici http://www.armory.com/~rstevew/Public/B ... 26BJTs.htm . Link spre comentariu
Vizitator Bleid Postat Decembrie 24, 2010 Partajează Postat Decembrie 24, 2010 si semnalul audio nu il pot lua direct de la o mufa jack? deci firul ala rosu si galben il leg la jack...si jakul il pun direct intr-un splitter pentru a lua semnal.Problema e ca eu am un sistem home cinema legat la pc....nu prea as avea cum sa iau semnal de la un difuzor de 20 W daca bine am inteles eu :cry: Eu credeam ca vine direct firele alea doua subtiri rosu si galben legat la un jack.Si la sursa firul maro si albastru. Am bagat jackul intr-un splitter si gata...Nu ar merge direct asa? Link spre comentariu
The Stressmaker Postat Decembrie 25, 2010 Partajează Postat Decembrie 25, 2010 Poti sa incerci asa daca placa de sunet din calculator scoate tensiune suficienta ca sa functioneze montajul. Daca nu, poti sacrifica o pereche de boxe la 20 ron din cele mai ieftine cu amplificator incorporat si sa dai semnal din ele catre montaj prin borna de casti, dar si aici trebuie splitter. Link spre comentariu
Dr.L Postat Decembrie 26, 2010 Partajează Postat Decembrie 26, 2010 Pune si tu pozele redimensionate,ca sa nu se mai deformeze paginaLe pui intr-un post nou si de adaug eu la primul... Link spre comentariu
MazyMan Postat Mai 25, 2011 Partajează Postat Mai 25, 2011 salut Bleid, poti sa-mi dai o poza cu spatele vumetrului? am nevoie sa aflu cum se leaga cablurile de alimentare. am un vumetru exact ca cel din poza si nu stiu unde vin cablurile de alimentare ??? :Sid: mazy_man90 Link spre comentariu
nicul Postat Mai 26, 2011 Partajează Postat Mai 26, 2011 si semnalul audio nu il pot lua direct de la o mufa jack? deci firul ala rosu si galben il leg la jack...si jakul il pun direct intr-un splitter pentru a lua semnal.Problema e ca eu am un sistem home cinema legat la pc....nu prea as avea cum sa iau semnal de la un difuzor de 20 W daca bine am inteles eu :cry: Eu credeam ca vine direct firele alea doua subtiri rosu si galben legat la un jack.Si la sursa firul maro si albastru. Am bagat jackul intr-un splitter si gata...Nu ar merge direct asa?la mufa de PC ai cate doua fire pentru ca merge la alta mufa. cred ca doar cate unul vine de la sursa.la semnal ai de fapt nevoie de trei fire, adica cele doua subtiri (unul pentru fiecare canal care intra in condensatoarele albe) si masa. trebuie sa verifici daca amplificatorul tau are difuzoarele cu un capat la masa. Link spre comentariu
Vizitator Bleid Postat Mai 26, 2011 Partajează Postat Mai 26, 2011 ,,amplificatorul tau are difuzoarele cu un capat la masa."Da...dar amplificatorul meu e la reciclare demult...eu am mai legat acu 2-3 luni acest vu-metru la pc dar mi mergeau doar 4-5 leduri nu mergeau toate...probabil din cauza semnalului Link spre comentariu
fulger Postat Iunie 4, 2011 Partajează Postat Iunie 4, 2011 Buna am si eu ael vu metru...trebuie almentat la 24v.La 12 nu va avea putere de nimic..SI, in plus nu merge legat la placa audio, trebuie legat la iesiera amp-ului deoarece este un vu metru construiu pt un amp de 15W Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum