Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sistem comunicare între 3 puncte

high_voltage_tm

Postări Recomandate

Vreau să fac un sistem de comunicare audio (emisie/recepție) între 3 persoane aflate într-o încăpere, la punct fix. E vorba de un "regizor" și 2 cameramani; așezarea lor e ca în figură.

Posted Image

Ideal ar fi ca fiecare să poată emite/recepționa... însă ar fi acceptabilă și varianta în care regizorul doar emite și operatorii doar recepționează.

Inițial au fost folosite niște telefoane de interior (cred că așa le zice), la care s-au adaptat căști cu microfon, însă rezultatele nu erau mulțumitoare (recepție slabă, probleme cu cablurile dintre telefoane, etc. etc.) De aceea aș dori o soluție wireless.

O variantă ar fi un sitem de emițători+receptori optici, cum s-a discutată și în topicul http://www.elforum.info/viewtopic.php?f=66&t=51942&hilit=emitator+receptor+optic.

Posted Image Posted Image

Însă nu știu cât de simplu se rezolvă cu alinierea dintre "lasere" și fotodiode/tranzistori/rezistori (sau ce foto element o fi); ar trebui ca fiecare persoană să aibe un modul emițător și unul receptor (fixat undeva, pe o poziție fixă) și pe fiecare modul să fie montate două lasere, respectiv fotodiode, orientate pe cele două direcții cu care se dorește comunicarea.

Altă variantă ar fi folosirea frecvențelor radio.

Există tot felu de mini emițători/receptori radio, la prețuri foarte bune, dimensiuni & consum foarte mici, ușor de folosit (sau așa pare...) însă nu cred că lucrează cu semnal analogic; deci ar trebui ceva convertoare analogic-digital intre microfoane și emițători, respectiv digital-analogic între receptoare și căști. :nas:

HM-R868S receiver, HM-T868S transmitter, RFM01/868D receiver, RFM02/868D transmitter.

Cea mai simplă variantă cred că ar fi un emițător FM low power; pentru recepție, se poate folosi un MP3 player, telefon mobil, sau orice gadget care are integrat un radio FM.

Aștept sfaturi, păreri, indicații & reclamații.

:multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• high_voltage_tm

2

• bogdan_

1

• marinescug

1

• tiovidiu

1

Top autori în acest subiect

Primul sfat ar fi sa lasi balta comunicarea optica. E prea complicat de facut rezonabil de bine si trebuie sa ai cale directa intre emisie si receptie. Plus ca nu prea poti separa usor fluxurile.Eu as merge pe varianta cu fir pentru ca oricum camerele alea au x cabluri dupa ele, nu? Pe varianta cu Fir nu trebuie mai mult decat casti + microfon, dar de calitate mai mare.Mai e nevoie de ceva amplificare si mixare. Ar mai fi vorba si de comutare, in caz ca sa doreste sa se auda doar cineva cu cineva la un moment dat. Varianta cu radio e mai greoaie, trebuie ceva emisie si receptie speciala pentru analog, cele indicate mai inainte sunt pentru digital. S-ar complica foarte mult daca s-ar dori sa se faca comunicare intre 3.

Link spre comentariu

3 bucati statii PMR cu optiunea VOX activata + ton apel CTSS sa nu se deschida din vecini si gata !

Ieftin ,legal, durabil.

Optim niste DPMR-uri , adica in digital, nu stiu cat costa si daca sunt disponibile in RO.

Chestia cu transmisia in optic pica. Nu sunt hipnotizati in sala la citit povesti.

Link spre comentariu

Merci de răspunsuri.Între puncte nu există nici un obstacol, deci "se văd" fără probleme între ele; rămâne însă problema potrivirii corecte, interferente... (la varianta optică mă refer).Varianta pe radio ar fi cea mai elegantă, dar dacă am bănuit bine că modulele alea comunică doar pe digital... :jytuiyu Pe fir... nu știu ce să zic; am mai încercat și nu am fost foarte mulțumit. Căștile sunt de calitate, complicații gen comutarea între canale nu își au rostul, însă e problema legată de cabluri... camerelea alea au doar un cablu coaxial pe care transmit, nimic mai mult și n-ar fi așa mare problemă să mai trag și altele pe lângă, dar acele camere sunt poziționate printre spectatori, și din cauză că sunt călcate în picioare, strivite cu scaunele, se deteriorează foarte repede.Altă varinată ar fi folosirea unor telefoane cu bluetooth+handsfree, însă nu știu dacă se poate stabili legătura între 3 aparate simultan și probabil depinde și de aparat, ce posibilități are.... al meu de exemplu știe să comunice cu un PC, să trimită conținut audio sau să comute convorbiri către playerul calculatorului, etc, dar nu știu dacă poate comunica astfel și cu alte telefoane... o să încerc.PMR-urile au fost primele la care m-am gândit... da-s prea scumpe. Aici e vorba de hobby, nu vă gândiți că e vorba de cine știe ce studiouri de televiziune.

Link spre comentariu

Undeva la un magazin Totul la 38 am vazut niste statii micute pentru copii, la 15 lei perechea, sunt alimentate la 9 volti, nu cred sa aiba putere prea mare si nici calitate dar pt. o camera cred ca sunt suficiente.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări