Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Concluzie !!!

Vizitator sylver69

Postări Recomandate

Vizitator sylver69

Am citit aproape tot ce era de citi pe acest forum despre IPA400, IPA800. Pana la urma se mai gasesc kit-uri, cablaje, tranzistori, etc? Citeam ca Dl. Vasile se lasa de ele si face altceva.Cat costa un cablaj pentru IPA 400?Finalii se pot lua si de la Sefu Vasile? Am inteles ca e plin prin comert de "facaturi".Daca Dl. Vasile are putin timp si sa imi spuna exact ce traf imi trebuie (toti parametrii) pt ca il fac la comanda. daca pentru varianta stereo e de preferat cate un traf pt fiecare canal in parte?Inafara de tranzistori mai exista ceva piese care se gasesc mai greu, sau restul pot fi luate din magazin?Va multumesc anticipat !

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 17
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• csl1131

2

• chetross

2

• Dj_Dog

1

• ionut20

1

Top autori în acest subiect

Despre alimentarea modulelor ipa400/800 s-a tot vorbit ...

Ce concluzie vrei ?

Este de preferat sa folosesti tranformator separat pentru fiecare modul in parte. Pentru ipa400 un traformator de 2*50v @ 630va iti ajunge. Pentru ipa800 probabil ca iti trebuie unu de 1200va.

Finalii si placutzele(cred) de unde ai spus.

Link spre comentariu
Vizitator Vasile

totusi de mentionat ca transformatorul este pentru un montaj mono, daca vrei stereo trebuie sa-i dublezi puterea.Finalii de la mine nu numai ca sunt imperecheati si ORIGINALI dar sunt si cei mai ieftini din RO.PS si eu sunt din maramu, de peste deal :partyman:

Link spre comentariu
Vizitator sylver69

Ardeal Rulez Vasile :P.Ma bucur sa aflu ca nu ai abandonat proiectul cu amplifurile astea.Daca ai avea putin timp sa imi dai detalii legate de traf (ceea ce recomanzi tu pentru amplif), pretul total al Mos-Fet-urilor pentru un amplif (IPA400) stereo si pentru 2 cablaje as fi super recunoscator.Sa inteleg ca, cablaje si tranzistori ai pe "stoc" si pot face comanda?Mersi fain

Link spre comentariu
Vizitator sylver69

Mersi mult Vasile.Pretul finalilor cat e?Am posibilitatea sa fac film cu schema cablajului. Cat ar costa un cablaj facut la o firma care se ocupa cu asa ceva? Ar fi mai ieftin daca as trimite schema gata facuta pe film? Sper ca nu te deranjez prea tare cu intrebarile mele stupide.PS: de unde de peste deal mai exact?

Link spre comentariu

daca tot veni vorba de ipa 400 am si eu o mica intrebare pt. Vasile:bottom layerul din acrobat este scara 1 la 1 nu?Cred ca ma pun si eu pe facut un 4x400W modular :tonqe: mersi anticipat :smt006

Link spre comentariu
Vizitator sylver69

Vasile stiu ca ai sa ma injuri pentru intrebarile ce urmeaza dar vreau sa imi comand acum pe net traful pentru amplif.Daca se poate as dori sa imi spui toate detaliile legate de traf. Amperaj, voltaj, wattaj, VA, etc. (inainte de redresare). Pana la urma m-am hotarat sa folosesc un singur traf dar de putere mai mare (din cauza lipsei condensatorilor de filtrare)Imi cer din nou scuze dar nu vreau sa comand ceva si apoi sa nu am la ce sa folosesc...Mii de multumiri pentru tot.

Link spre comentariu

am shi eu 2 nelamuriri in legatura cu ipa 4001) tranzistorul q10 (bd 139) este cumva superdioda shi se monteaza pe radiator shi nu pe cablaj?2) diodele zener dz3 si dz4. de cat sunt ele? pt ca in schema sunt de 7,5V iar in desenul de cu pozitionare componentelor sunt de 10v

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări