Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Modul de leduri sub masina

Laviniu9

Postări Recomandate

la aceeasi firma de la care ai luat modulele alea au si module impermeabile pentru exterior. din alea treubia sa iei pentru masina. sunt incapsulate in rasina si rezista la conditii de exterior.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 31
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Laviniu9

18

• remus68

8

• ghimpe--

1

• Dr.L

1

Top autori în acest subiect

la aceeasi firma de la care ai luat modulele alea au si module impermeabile pentru exterior. din alea treubia sa iei pentru masina. sunt incapsulate in rasina si rezista la conditii de exterior.

pai pe lateral am cele "permeabile" ... si pe spate am tot acelasi modul de leduri pus in cv tub d plastic... dar din pacate doar 2 or avut din modelul acela.. deaia nu am putut lua mai multe :cry: .... probabil trebuia s astept .. s imi faca o comanda k`lumea si sa fac toata instalatia k la carte...recunosc k m-am grabit din punctu asta de vedere :bataie
Link spre comentariu

Am postat tot aici ca sa nu mai deschid un nou topic.m-am gandit s incerc ceva mai "special"..s fac ledurile de sub masina(cele din poza 1) sa palpaie ..folosind cv asemanator schemei cu numarul 2..(aia am modificat-o eu putin.. e buna "ideea"?)ceva sugestii cum le-as putea lega..sau cum sa fac circuitul astfel incat la intrerupatorul cu 3 pozitii sa am : ON-pe beat ; OFF ; ON-tot timpul ... multumesc frumos:Dp.s: Sarbatori fericite tuturor

Link spre comentariu

Am postat tot aici ca sa nu mai deschid un nou topic...

P.S: Am gasit problema dc nu mergeau ledurile :cry: pentru ca nu am avut nicio izolatie care sa le protejeze de lovituri/pietre/apa .. s-au rupt ledurile de pe placa :cry:
Link spre comentariu

Schemele alea sint desenate total aiurea - niciodata nu va functiona montajul cu un tranzistor asa cum este in schema aia colorata. Apeleaza la un cunoscut priceput si iti va rezolva el problema.

Link spre comentariu

Schemele alea sint desenate total aiurea - niciodata nu va functiona montajul cu un tranzistor asa cum este in schema aia colorata. Apeleaza la un cunoscut priceput si iti va rezolva el problema.

schema a 2-a am gasit-o si eu la "cutiutele cu becuri" care erau legate la comp.. tot ceva de genul incerc sa fac si eu.. dar in varianta mai mare(pentru masina.. si pentru un numar mai mare de leduri).. problema e ca nu cunosc pe cineva care sa stea cu mine si sa ma ajute sa fac instalatia..de aceea as avea nevoie de un ajutor din partea voastra..pentru asta am apelat la forumul electronistilor in speranta ca voi afla informatii care sa ma ajuteasa ca rog frumos.. daca este vre-unul dintre voi amabil sa ma ajute as fi foarte recunoscatormentionez din nou.. nu prea am treaba cu electronica.. ce stiu cat de cat sunt notiunile invatate in clasele 5~8.. sunt la profil sportiv.. nu mai am nicio tangenta cu fizica/electronica.. dar asta nu inseamna ca nu pot incerca sa fac ceva cu mainile mele .. sau ca nu sunt dispus sa invat.multumesc inca odata
Link spre comentariu

Am stat si m-am documentat cate putin din fisierele pdf pe care le-ai pus la dispozitie incepatorilor.Dupa cele citite am zis sa incerc sa vad daca am "prins ideea" :sparge: daca nu.. va rog face-ti-mi o schema pe care sa o urmez pentru a-mi realiza instalatia.. si de acolo voi incerca sa ma descurc singur...sunt sigur ca sunteti constienti ca nu se poate intelege totul din cateva ore de citit fara practica si cineva care sa-ti consolideze anumite lucruri/teorii.. mai ales cand nivelul meu de cunostinte in domeniul electronicii este sub nivelul marii :jytuiyu sper ca cineva va fi destul de rabdator sa-mi explice sau sa-mi arate o schema pe care sa o pot urma...multumesc

Link spre comentariu

Si pentru remus68.. am reusit sa fac ledurile sa palpaie dupa bass (acum vre-o 2 luni).Prima data am incercat ambele fire sa fie de la boxe..se aprindeau daca bassul era tare si volumul la maxim.Apoi i-am tras doar un fir de la boxa si unul de + de la bricheta... au mers cum am vrut eu dar am simtit ca imi scadea volumul maxim la boxele din masina:-??.. sau mi s-a parut mie probabil..(si daca ar fi buna aceasta varianta.. cum ar trebui sa-mi leg intrerupatorul cu 3 pozitii ca sa mearga cum am precizat mai sus?).Un prieten mi-a spus ca s-ar putea sa fie nevoie de "ceva" care sa-mi transforme semnalul provenit de la boxe in energie pentru leduri..de aceea am crezut ca este vorba despre tranzistorul TIP31..Presupun ca nu necesita electronica stil NASA pentru a face 11 module de leduri sa palpaie sub masina...am zis si mai devreme.. sunt sub nivelul marii legat de cunostinte in domeniu..dar cred ca sunt in stare sa fac instalatia daca mi-ar oferi cineva o schema care sa functioneze...tot scriu si scriu dar nimeni nu a incercat pana acuma sa imi ofere ceea ce am cerut..(presupun ca de aceea se numeste sectiunea incepatorilor .. ca raspunsurile s fie si pe intelesul unui copil de clasa a 8-a care ii in stare sa faca un beculet sa se aprinda)

Link spre comentariu

Mai jos am atasat o schema cu ceea ce doresti sa faci. Valoarea rezistentei R4 o alegi in functie de ce led-uri folosesti. In schema atasata am considerat tensiunea de aprindere a led-ului de 3V si curentul nominal de 20mA.Pentru ca led-urile sa palpaie dupa bass aplici semnal audio filtrului RC,iar intrerupatorul (SW) cu 3 pozitii din schema sa fie in pozitia 3. Cum e desenat in schema (pozitia 1) led-urile vor fi aprinse tot timpul.Deci: pozitia 1 - ON tot timpul ; pozitia 2 - OFF ; pozitia 3 - ON dupa bass. Spor la treaba si un AN NOU mai bun la toti!

Link spre comentariu

Mai jos am atasat o schema cu ceea ce doresti sa faci. Valoarea rezistentei R4 o alegi in functie de ce led-uri folosesti. In schema atasata am considerat tensiunea de aprindere a led-ului de 3V si curentul nominal de 20mA.Pentru ca led-urile sa palpaie dupa bass aplici semnal audio filtrului RC,iar intrerupatorul (SW) cu 3 pozitii din schema sa fie in pozitia 3. Cum e desenat in schema (pozitia 1) led-urile vor fi aprinse tot timpul.Deci: pozitia 1 - ON tot timpul ; pozitia 2 - OFF ; pozitia 3 - ON dupa bass. Spor la treaba si un AN NOU mai bun la toti!

Multumesc frumos :88 intr-un final am primit si raspunsul asa cum mi-l doream :dans: i`ll get started as soon as posible.An nou fericit tuturor, multa sanatate , fericire si tot ce va doriti!
Link spre comentariu
  • 7 luni mai târziu...

De ce va place sa faceti masinile "sorcove" ? ai un mustang GT? ai vr-o toyota celica? sau altceva care chiar dau bine? 350Z?...Daca nu, mi se pare o imensa kitschui-ala enorma... pune leduri la interior unde doresti, dar la exteriorr.... NOT!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări