Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Modul de leduri sub masina

Laviniu9

Postări Recomandate

Buna tuturor.. am si eu o nelamurire.. mi-am "improvizat" o instalatie sub masina din module de leduri(cate 3 pe o placa)...or mers cat or mers..dupa cateva zile prin zapada grea.. pauza.. nu mai se aprindeau cele din partea laterla.. si nici fatza... mi-ati putea zice unde sau ce am gresit... am facut toate imbinarile cu "papucei" si peste ele am pus tub izolator(you know.. p care`l incalzesti si se muleaza)....iar ledurile fiind fara protectie(doar placa goala si ledurile) le-am "izolat" cu banda izolatoare

am incercat s va desenez aproximativ ce-am facut eu p`acolo

ledurile sunt asemanatoare cu acestea(doar k nu au protectie) http://ledmaster.ro/led/module-cu-led-u ... 3-12v-99/2

unele sfaturi/idei cum as putea repara problema..sau cum as putea modifica instalatia k sa nu mai am probleme de genul acesta?

Multumesc anticipat

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 31
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Laviniu9

18

• remus68

8

• ghimpe--

1

• Dr.L

1

Top autori în acest subiect

ledurile fiind fara protectie(doar placa goala si ledurile) le-am "izolat" cu banda izolatoare

Banuiesc ca a intrat zapada la terminalele ledurilor, a inghetat si a facut scurtcircuit. Daca le duci intr-un loc caldut, mai functioneaza? Masoara cu un voltmetru ce se alimenteaza pe-acolo.
Link spre comentariu

asta cred si eu..nu stiu dak mai functioneaza dak le duc intr`un loc caldutz pentru k nu am avut unde sa bag masina:P nu cred k intra pe usa de la apartament:D... ms de raspuns:D.. dar mai am o intrebare:Pnu mi-ati putea recomanda un alt fel d "instalatie" care sa fie mai rezistenta(din pct de vedere al loviturilor si sa nu faca scurt)..k deaia am preferat s pun aceste module de leduri sub masina pt simplu fapt k nu am vrut sa se sparga cum am patzit cu neoanele "undercar" din magazinele d tuning...hope you can help me if you have time:D.. multumesc multby the way:P mi-ati putea arata si o schema p care as putea s-o urmez...si .. dak e safe sa am "neoanele" legate la bricheta(supraalimentare sau chestii d genu :speriat )

Link spre comentariu

asta cred si eu..nu stiu dak mai functioneaza dak le duc intr`un loc caldutz pentru k nu am avut unde sa bag masina

:sparge: Bine ca nu esti camionagiu sa ai un "18 wheels"...

Demonteaza-le dupa masina !

Link spre comentariu

Am auzit ca exista furtun luminos care se alimenteaza la 12v, este o alternativa buna, doar ca trebuie sa vezi pe unde gasesti.

ma gandisem si eu la varianta aceea.. dar lumineaza lafel d puternic k si ledurile?...au unghiul de luminozitate mare?... k nu vreau doar s se vada un sir d beculetze..care s nu lumineze aproape deloc.
Link spre comentariu

asta cred si eu..nu stiu dak mai functioneaza dak le duc intr`un loc caldutz pentru k nu am avut unde sa bag masina

:sparge: Bine ca nu esti camionagiu sa ai un "18 wheels"...

Demonteaza-le dupa masina !

n-am nici macar C`u:)) ce s mai zic d camion:)) .. legat d subiect:) crezi k ar exista o alternativa mai buna?.. chiar dak as folosi tot module dealea.. doar legate/izolate/prinse altfel?

Link spre comentariu

Eventual turnat peste terminale ceva "lipici" cu buna aderenta, sa nu lase sa patrunda apa. La fel si pe partea cu traseul cablajului sau ce-o fi pe-acolo.

aha.. i think i got it:P.. deja devin stresant:P :bataie i know srry:Dma gandisem si la o alta varianta.. dar nush dak e buna..si dak voi avea un rezultat mai bun k cel p care l-am incercat pana acuma...m gandeam sa improvizez o "placa".. si sa pun o gramada de leduri(nu modul)..si sa fac pe tot lateralul.. nu doar in 3 pct cum am acuma...ar fi mai ok?.. dak da.. at cum ar trebui sa-mi fac acea "placa"... eventual un mic ajutor k sa-mi fac o schema?
Link spre comentariu

Faci o placuta de cablaj pe care montezi LEDurile si o inglobezi intr-o rasina epoxidica (de exemplu) si lasi sa se vada numai virful ledurilor sau introduci tot ansamblul intr-un tub transparet care il astupi la capete.

Link spre comentariu

Faci o placuta de cablaj pe care montezi LEDurile si o inglobezi intr-o rasina epoxidica (de exemplu) si lasi sa se vada numai virful ledurilor sau introduci tot ansamblul intr-un tub transparet care il astupi la capete.

asta am inteles:P...probabil k metoda asta o voi aplica.. dar.. m-ai putea ajuta cu o mica schema.. cum s asez rezistoarele si ce mai am pe acolo .. k sa nu ard nici ledurile .. nici sa dau foc la masina:P .... as vrea s fac 4 placute de genu asta .. k sa am in fatza/spate si lateral .. si sa ramana k sursa tot bricheta de la masina.. sau s leg la baterie?..vre-o recomandare?
Link spre comentariu

Depinde ce LEDuri folosesti si la ce tensiune functioneaza. Datele le gasesti in cataloagele producatorilor sau le obtii de la furnizorul produselor.

pai tu care leduri crezi k ar fi cele mai potrivite pt operatiunea asta?:P... imi poti da u detaliile necesare.. si dupaia m duk eu s caut toate magazinele pana gasesc ce trebuie:P....probabil k ti-ai dat seama k nu prea am multe cunostinte in domeniu .. i`m doing my best to learn:D..incerci sa-mi faci o lista cum imi facea maicamea cand mergeam la piatza?:)).. si dak ai timp zilele astea si o schema?.. ms mult:D
Link spre comentariu

Nu cumva s-au ars ca n-aveau rezistenta serie? :nas: Apa nu face mai nimic in cc (in cazul asta in special!)...

nu stiu sigur.. eu stiu k aveau rezistentza pe modulul acela d 3 leduri..intre ele n-am mai pus nimik:-s..s fi fost acolo problema?... dak da..at m poti u ajuta cu mai multe informatii..? thx
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări