Laviniu9 Postat Decembrie 21, 2010 Partajează Postat Decembrie 21, 2010 Buna tuturor.. am si eu o nelamurire.. mi-am "improvizat" o instalatie sub masina din module de leduri(cate 3 pe o placa)...or mers cat or mers..dupa cateva zile prin zapada grea.. pauza.. nu mai se aprindeau cele din partea laterla.. si nici fatza... mi-ati putea zice unde sau ce am gresit... am facut toate imbinarile cu "papucei" si peste ele am pus tub izolator(you know.. p care`l incalzesti si se muleaza)....iar ledurile fiind fara protectie(doar placa goala si ledurile) le-am "izolat" cu banda izolatoare am incercat s va desenez aproximativ ce-am facut eu p`acolo ledurile sunt asemanatoare cu acestea(doar k nu au protectie) http://ledmaster.ro/led/module-cu-led-u ... 3-12v-99/2 unele sfaturi/idei cum as putea repara problema..sau cum as putea modifica instalatia k sa nu mai am probleme de genul acesta? Multumesc anticipat Link spre comentariu
remus68 Postat Decembrie 21, 2010 Partajează Postat Decembrie 21, 2010 ledurile fiind fara protectie(doar placa goala si ledurile) le-am "izolat" cu banda izolatoareBanuiesc ca a intrat zapada la terminalele ledurilor, a inghetat si a facut scurtcircuit. Daca le duci intr-un loc caldut, mai functioneaza? Masoara cu un voltmetru ce se alimenteaza pe-acolo. Link spre comentariu
Laviniu9 Postat Decembrie 21, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 21, 2010 asta cred si eu..nu stiu dak mai functioneaza dak le duc intr`un loc caldutz pentru k nu am avut unde sa bag masina:P nu cred k intra pe usa de la apartament:D... ms de raspuns:D.. dar mai am o intrebare:Pnu mi-ati putea recomanda un alt fel d "instalatie" care sa fie mai rezistenta(din pct de vedere al loviturilor si sa nu faca scurt)..k deaia am preferat s pun aceste module de leduri sub masina pt simplu fapt k nu am vrut sa se sparga cum am patzit cu neoanele "undercar" din magazinele d tuning...hope you can help me if you have time:D.. multumesc multby the way:P mi-ati putea arata si o schema p care as putea s-o urmez...si .. dak e safe sa am "neoanele" legate la bricheta(supraalimentare sau chestii d genu ) Link spre comentariu
ghimpe-- Postat Decembrie 21, 2010 Partajează Postat Decembrie 21, 2010 Am auzit ca exista furtun luminos care se alimenteaza la 12v, este o alternativa buna, doar ca trebuie sa vezi pe unde gasesti. Link spre comentariu
remus68 Postat Decembrie 21, 2010 Partajează Postat Decembrie 21, 2010 asta cred si eu..nu stiu dak mai functioneaza dak le duc intr`un loc caldutz pentru k nu am avut unde sa bag masina Bine ca nu esti camionagiu sa ai un "18 wheels"...Demonteaza-le dupa masina ! Link spre comentariu
Laviniu9 Postat Decembrie 21, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 21, 2010 Am auzit ca exista furtun luminos care se alimenteaza la 12v, este o alternativa buna, doar ca trebuie sa vezi pe unde gasesti.ma gandisem si eu la varianta aceea.. dar lumineaza lafel d puternic k si ledurile?...au unghiul de luminozitate mare?... k nu vreau doar s se vada un sir d beculetze..care s nu lumineze aproape deloc. Link spre comentariu
Laviniu9 Postat Decembrie 21, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 21, 2010 asta cred si eu..nu stiu dak mai functioneaza dak le duc intr`un loc caldutz pentru k nu am avut unde sa bag masina Bine ca nu esti camionagiu sa ai un "18 wheels"...Demonteaza-le dupa masina ! n-am nici macar C`u:)) ce s mai zic d camion:)) .. legat d subiect:) crezi k ar exista o alternativa mai buna?.. chiar dak as folosi tot module dealea.. doar legate/izolate/prinse altfel? Link spre comentariu
remus68 Postat Decembrie 21, 2010 Partajează Postat Decembrie 21, 2010 Eventual turnat peste terminale ceva "lipici" cu buna aderenta, sa nu lase sa patrunda apa. La fel si pe partea cu traseul cablajului sau ce-o fi pe-acolo. Link spre comentariu
Laviniu9 Postat Decembrie 21, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 21, 2010 Eventual turnat peste terminale ceva "lipici" cu buna aderenta, sa nu lase sa patrunda apa. La fel si pe partea cu traseul cablajului sau ce-o fi pe-acolo.aha.. i think i got it:P.. deja devin stresant:P i know srry:Dma gandisem si la o alta varianta.. dar nush dak e buna..si dak voi avea un rezultat mai bun k cel p care l-am incercat pana acuma...m gandeam sa improvizez o "placa".. si sa pun o gramada de leduri(nu modul)..si sa fac pe tot lateralul.. nu doar in 3 pct cum am acuma...ar fi mai ok?.. dak da.. at cum ar trebui sa-mi fac acea "placa"... eventual un mic ajutor k sa-mi fac o schema? Link spre comentariu
remus68 Postat Decembrie 21, 2010 Partajează Postat Decembrie 21, 2010 Faci o placuta de cablaj pe care montezi LEDurile si o inglobezi intr-o rasina epoxidica (de exemplu) si lasi sa se vada numai virful ledurilor sau introduci tot ansamblul intr-un tub transparet care il astupi la capete. Link spre comentariu
Laviniu9 Postat Decembrie 21, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 21, 2010 Faci o placuta de cablaj pe care montezi LEDurile si o inglobezi intr-o rasina epoxidica (de exemplu) si lasi sa se vada numai virful ledurilor sau introduci tot ansamblul intr-un tub transparet care il astupi la capete.asta am inteles:P...probabil k metoda asta o voi aplica.. dar.. m-ai putea ajuta cu o mica schema.. cum s asez rezistoarele si ce mai am pe acolo .. k sa nu ard nici ledurile .. nici sa dau foc la masina:P .... as vrea s fac 4 placute de genu asta .. k sa am in fatza/spate si lateral .. si sa ramana k sursa tot bricheta de la masina.. sau s leg la baterie?..vre-o recomandare? Link spre comentariu
remus68 Postat Decembrie 21, 2010 Partajează Postat Decembrie 21, 2010 Depinde ce LEDuri folosesti si la ce tensiune functioneaza. Datele le gasesti in cataloagele producatorilor sau le obtii de la furnizorul produselor. Link spre comentariu
Laviniu9 Postat Decembrie 21, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 21, 2010 Depinde ce LEDuri folosesti si la ce tensiune functioneaza. Datele le gasesti in cataloagele producatorilor sau le obtii de la furnizorul produselor.pai tu care leduri crezi k ar fi cele mai potrivite pt operatiunea asta?:P... imi poti da u detaliile necesare.. si dupaia m duk eu s caut toate magazinele pana gasesc ce trebuie:P....probabil k ti-ai dat seama k nu prea am multe cunostinte in domeniu .. i`m doing my best to learn:D..incerci sa-mi faci o lista cum imi facea maicamea cand mergeam la piatza?).. si dak ai timp zilele astea si o schema?.. ms mult:D Link spre comentariu
Dr.L Postat Decembrie 21, 2010 Partajează Postat Decembrie 21, 2010 Nu cumva s-au ars ca n-aveau rezistenta serie? Apa nu face mai nimic in cc (in cazul asta in special!)... Link spre comentariu
Laviniu9 Postat Decembrie 21, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 21, 2010 Nu cumva s-au ars ca n-aveau rezistenta serie? Apa nu face mai nimic in cc (in cazul asta in special!)...nu stiu sigur.. eu stiu k aveau rezistentza pe modulul acela d 3 leduri..intre ele n-am mai pus nimik:-s..s fi fost acolo problema?... dak da..at m poti u ajuta cu mai multe informatii..? thx Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum