Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

brum TDA2005

Son of Sound

Postări Recomandate

Am si eu o problema cu un tda2005.

Am facut un amplificator dupa schema http://i54.tinypic.com/rt1gg4.png si are un brum urat de tot. Ca amplificare parca ar fi ok, problema ii brumul.

Azi l-am alimentat dintr-o sursa mai veche de PC ( sa fie din cauza asta ??? ), am observat ca daca ating condensatorul de 2.2uF de la pinul 1 brumul se intensifica.

Brumul apare si daca pe intrarea de semnal nu-i conectat nimic.

Cu potentiometrul " pe zero " nu mai am brum.

Deasemenea daca ating radiatorul brumul mai scade un pic.

Cablajul ar fi asta http://i52.tinypic.com/dz73gi.png

ps. Care ar putea fi problema ??? maine o sa-l alimentez si clasic cu transformator, redresare, filtrare sa vad cum se comporta.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 26
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Son of Sound

9

• Putz

6

• remus68

6

• dorynetz1

5

Top autori în acest subiect

Folosesti fir ecranat la intrarea semnalului si ai legat bine potentiometru'?Ai izolat integratele de radiator?Cand atingi condenastoru' ala se intensifica pt. ca e pe traseul intrarii semnalului...

Link spre comentariu

Adevaru' ii ca nu am pus cablu ecranat, dar am mai folosit acest cablu de proba si cu alte amplificatoare si nu a fost problema ... nu vad de ce ar fi asta mai cu mot.Potentiometru ii legat bine.Intre integrat si radiator am pus numai pasta siliconica.

Link spre comentariu

Legaturile nu le-am desfacut, doar ca am probat fara sa conectez ceva pe intrarea de semnal si tot aveam brum.Daca ma gandesc mai bine s-ar putea sa fie si de la cablurile astea, ca daca pun potentiometru "pe zero" nu mai am brum.

Link spre comentariu

De la cabluri era, am inlocuit cablurile de semnal cu unele ecranate si mai am doar un pic de brum ( asta ii de la cablurile care merg la potentiometru ... o sa le schimb si astea).multumesc de ajutor

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări