Son of Sound Postat Decembrie 21, 2010 Partajează Postat Decembrie 21, 2010 Am si eu o problema cu un tda2005. Am facut un amplificator dupa schema http://i54.tinypic.com/rt1gg4.png si are un brum urat de tot. Ca amplificare parca ar fi ok, problema ii brumul. Azi l-am alimentat dintr-o sursa mai veche de PC ( sa fie din cauza asta ??? ), am observat ca daca ating condensatorul de 2.2uF de la pinul 1 brumul se intensifica. Brumul apare si daca pe intrarea de semnal nu-i conectat nimic. Cu potentiometrul " pe zero " nu mai am brum. Deasemenea daca ating radiatorul brumul mai scade un pic. Cablajul ar fi asta http://i52.tinypic.com/dz73gi.png ps. Care ar putea fi problema ??? maine o sa-l alimentez si clasic cu transformator, redresare, filtrare sa vad cum se comporta. Link spre comentariu
Putz Postat Decembrie 21, 2010 Partajează Postat Decembrie 21, 2010 Folosesti fir ecranat la intrarea semnalului si ai legat bine potentiometru'?Ai izolat integratele de radiator?Cand atingi condenastoru' ala se intensifica pt. ca e pe traseul intrarii semnalului... Link spre comentariu
Son of Sound Postat Decembrie 21, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 21, 2010 Adevaru' ii ca nu am pus cablu ecranat, dar am mai folosit acest cablu de proba si cu alte amplificatoare si nu a fost problema ... nu vad de ce ar fi asta mai cu mot.Potentiometru ii legat bine.Intre integrat si radiator am pus numai pasta siliconica. Link spre comentariu
remus68 Postat Decembrie 21, 2010 Partajează Postat Decembrie 21, 2010 Integratul este alimentat asimetric si radiatorul il are conectat la V-, adica la masa, deci nu are nevoie de izolare d.p.d.v electric. Link spre comentariu
Putz Postat Decembrie 21, 2010 Partajează Postat Decembrie 21, 2010 Acum am vazut si eu in PDF ca partea metalica a integratului e legata la pinu' 6 adica masa. Link spre comentariu
remus68 Postat Decembrie 21, 2010 Partajează Postat Decembrie 21, 2010 Eu stiam asta de vreo 20 de ani, de cind am inceput sa le schimb prin radiocasetofoanele defecte. Cind dai indicatii, este bine sa te informezi inainte... Link spre comentariu
Son of Sound Postat Decembrie 21, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 21, 2010 Ii posibil sa apara brumul si datorita traseului mic de la masa ?? ... am citit undeva mai demult o chestie asemanatoare.. Link spre comentariu
remus68 Postat Decembrie 21, 2010 Partajează Postat Decembrie 21, 2010 Ai desfacut legaturile neecranate dupa linia de semnal si tot ai brum? Link spre comentariu
Son of Sound Postat Decembrie 21, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 21, 2010 Legaturile nu le-am desfacut, doar ca am probat fara sa conectez ceva pe intrarea de semnal si tot aveam brum.Daca ma gandesc mai bine s-ar putea sa fie si de la cablurile astea, ca daca pun potentiometru "pe zero" nu mai am brum. Link spre comentariu
remus68 Postat Decembrie 21, 2010 Partajează Postat Decembrie 21, 2010 Foloseste conexiuni ecranate... Link spre comentariu
Son of Sound Postat Decembrie 21, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 21, 2010 De la cabluri era, am inlocuit cablurile de semnal cu unele ecranate si mai am doar un pic de brum ( asta ii de la cablurile care merg la potentiometru ... o sa le schimb si astea).multumesc de ajutor Link spre comentariu
remus68 Postat Decembrie 21, 2010 Partajează Postat Decembrie 21, 2010 Cind montezi totul intr-o cutie, amplificatorul si conexiunile de intrare sa fie situate cit mai departe de transformatorul de retea iar carcasa sa fie conectata la masa. Link spre comentariu
Son of Sound Postat Decembrie 21, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 21, 2010 Multumesc de sfat ... carcasa o sa fie de lemn ( asta am avut la indemana ). Link spre comentariu
Putz Postat Decembrie 21, 2010 Partajează Postat Decembrie 21, 2010 Apai eu ti-am zis ca de la alea face figuri ....nu m-ai crezut Link spre comentariu
dorynetz1 Postat Decembrie 21, 2010 Partajează Postat Decembrie 21, 2010 Daca se leaga si tolele trafului la masa ar fi o problema ? Nu am vazut pe nicaieri daca se recomanda asa ceva sau nu! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum