Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Transformator de la cuptor cu microunde

Vizitator morosanu22

Postări Recomandate

Vizitator morosanu22

Am transformator de la un cuptor cu microunde (parca 700w putere) si ma gandeam daca se poate rebobina secundarul in asa fel incat sa obtin 2x30v pt a alimenta un amplif cu tda7294? am inteles ca sunt cam pretentioase , se incing cam repede, siii am mai observat ca sarma din primar e de aluminiu! Vreau doar sa stiu daca se puate face ceva , daca ar rezista traful? fara sa se incinga. Multumesc.

Robeert: reeditat titlu.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• fgbogdan

1

• Mindware

1

Top autori în acest subiect

• 2 săptămâni mai târziu...

poti sa il desfaci cu flexul -daca ii tai liniile de sudura. Nu e cu tole intretesute ci puse simplu E+I.Mai are intre tole niste bucati de metal - la care trebuie sa renunti. Eu banuiesc ca sunt pentru limitarea fluxului magnetic - deoarece e acelasi sistem la reglajul de la aparatele de sudura.Nu vei recupera decat tolele deoarece primarul se crapa cand il desfaci si secundarul e cu sarma prea subtire pentru ceea ce ai tu nevoie.O sa ai nevoie de o carcasa (trebuie sa ti-o realizezi singur) - poti sa decizi daca folosesti toate toelel sau numai o parte.O sa ai nevoie de sarma de bobinaj ... si de ceva calcule ca sa ajungi la tensiunile dorite.Si la final o sa realizezi ca nu a meritat deoarece calitatea tolelor este slaba ... dar .. o sa fie ceva facut de tine ... succes.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări