Vizitator traian_stc Postat Decembrie 20, 2010 Partajează Postat Decembrie 20, 2010 Salutare, am un fan controller cu niste leduri foarte puternice si as vrea sa le schimb cu altele care abia sa se vada, binenteles ca nu stiu nimic despre leduri si m-am gandit sa apelez la voi..asa ca ce ar trebui sa stiu despre un led inaine sa-l schimb? Am pus si un filmulet de pe net ca sa vedeti ce tare sa vad. o_ey2Jn4RMM Link spre comentariu
remus68 Postat Decembrie 20, 2010 Partajează Postat Decembrie 20, 2010 Monteaza o rezistenta in serie cu fiecare LED. Pentru a alege valoarea rezistentei (mai usor) legi in serie cu LED-ul un potentiometru (sau semireglabil) de 5...10K, conectat ca rezistenta variabila si actionezi cursorul pina iti place cum lumineaza. Masori rezistenta potentiometrului si montezi o rezistenta cu acea valoare. Link spre comentariu
Vizitator traian_stc Postat Decembrie 20, 2010 Partajează Postat Decembrie 20, 2010 N-am inteles nimic ) dar mersi pentru raspunsNu am de unde sa fac rost de potentiometru si nici nu stiu ce sa fac cu el, eu vroiam un raspuns simplu, adica sa-mi spuneti ce leduri sa cumpar ca sa le inlocuiesc pe acele din fan controler Link spre comentariu
remus68 Postat Decembrie 20, 2010 Partajează Postat Decembrie 20, 2010 Monteaza o rezistenta in serie cu fiecare LED:cry: viewtopic.php?f=66&t=48955&start=0 Link spre comentariu
Vizitator traian_stc Postat Decembrie 20, 2010 Partajează Postat Decembrie 20, 2010 Deci nu se poate ce vreau eu?Adica sa le schimb pe astea cu altele mai slabe? Link spre comentariu
remus68 Postat Decembrie 20, 2010 Partajează Postat Decembrie 20, 2010 Cel mai simplu este sa lipesti o banda adeziva peste ele... Link spre comentariu
Vizitator traian_stc Postat Decembrie 20, 2010 Partajează Postat Decembrie 20, 2010 Am incercat crede-ma, problema e ca pe dinauntru nu poate fi pusa banda pentru ca ledurile nu mai intra unde trebuie iar pe dinafara arata urat estetic :)Le-am dat si cu oja chiar Link spre comentariu
The Stressmaker Postat Decembrie 20, 2010 Partajează Postat Decembrie 20, 2010 Daca tot vrei sa-l desfaci fa poze fata / spate la placa electronica si posteaza aici poate gasim alimentarea generala a ledurilor si nu e nevoie decat de o rezistenta. Ledurile pe care le vrei nu prea exista decat prin colectiile muzeelor deoarece acum se fabrica leduri mai eficiente si mai luminoase si acesta este scopul principal. Ar mai fi si ledurile cu corpul din plastic mat care emit mai putina lumina, fiind mai difuze. Mai poti cauta leduri cu unghiul de deschidere cat mai mare, peste 120 grade, si asa luminozitatea efectiva pe gaurica aia din plastic este mai mica. Cat despre taierea / dezlipirea unui pin de la led si montarea unei rezistente in serie cu led-ul, daca la origine se alimenteaza cu 12V din calculator ai o rezistenta de 470 ohm (exact 440 ohm la 20 mA, dar 440 nu exista si se ia urmatoarea valoare). Acum in serie cu acea rezistenta adaugi o rezistenta intre 330 si 820 ohm, pe incercate, in serie cu un led si vezi cand ajungi la luminozitatea dorita. Daca vrei sa pui banda adeziva neagra sau galbena si trebuie sa o tai in cerculete cu diametrul de 5 mm si asa va intra in acel cilindru. Link spre comentariu
Vizitator traian_stc Postat Decembrie 20, 2010 Partajează Postat Decembrie 20, 2010 Cred ca o sa mai incerc odata cu banda adeziva, mersi pentru raspunsuri Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum