Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Interfon prin reetaua electrica

Golem

Postări Recomandate

Stiti cumva o schema de interfon ce utilizeaza ca mediu de transmisie firele retelei de alimentare?Vreau sa bag intr-o priza un terminal si un alt terminal intr-o priza aflata la vreo 20 metri.Multumesc anticipat.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• notchman

1

• paul

1

• Arcer

1

• Golem

1

Top autori în acest subiect

• 5 luni mai târziu...
Vizitator marius-gabriel

merge facut cam orice,dar numai pe acelasi secundar al unui post de transformare.ala e separat galvanic de primar si implicit de restul retelei de 20kv.

Link spre comentariu
Vizitator mister_rf
Vizitator mister_rf

merge facut cam orice,dar numai pe acelasi secundar al unui post de transformare.ala e separat galvanic de primar si implicit de restul retelei de 20kv.

Si se pare ca orice punct de transformare izoleaza galvanic reteaua de inalta tensiune de partea de joasa tensiune... :yawinkle: Problema poate apare la conectarea in retelele trifazice, atunci cand cele doua statii nu sunt conectate pe aceeasi faza...
Link spre comentariu

Uitati o schema practica si descrierea. Am descarcat-o de pe un site dar mai demult si acuma am vazut ca a disparut. Oricum schema este suficienta pentru realizare.Succes !!!

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...
Vizitator domnu_doctor

Salutare tuturor ! :wav: Sunt nou venit !Desi poate subiectul nu mai e de actualitate, pot sa va spun ca m-am ocupat mai de mult de tipu' asta de problema, intr-o versiune putin modificata.Rezultatul a fost ca am reusit sa fac un fel de RFT, portabil, cu ff multa autonomie (14-16 ore) la un raport Tx/Rx cam de 15/85%.Cuplajul cu linia de transmisie, care poate sa fie orice conductor izolat dpdv electric fata de pamant, se face inductiv, cu un transformator cu circuitul magnetic deschis, cu care am stabilit legaturi radio-voce la distante de 6-8 Km, in tunel de mina, adica in subteran, in conditii excelente ! Se stie ca in conditii de subteran propagarea radio este foarte ... restricitva ! :downtown:Stima,

Link spre comentariu
Vizitator domnu_doctor

Dupa ce am postat am vazut ca subiectul s-a intins foarte mult pe orizontala ! :dark1: Poate ma lamureste si pe mine cineva, daca am procedat gresit, undeva la editare ...Stima,

Link spre comentariu

Dupa ce am postat am vazut ca subiectul s-a intins foarte mult pe orizontala ! :dark1: Poate ma lamureste si pe mine cineva, daca am procedat gresit, undeva la editare ...Stima,

Nu ai gresit nimic. Mai e un post, mai sus, care dictraza latimea.
Link spre comentariu

Asa cum a spus un coleg mai sus, numai cu MF !! Parazitii din reteaua electrica ar face aproape neinteligibila MA. Si eu am facut asa ceva prin 1985-86, tot in minerit , dar intr-o carierea nu in mina. Lucrau la 110 Khz si foloseam un integrat PLL adica BE565 care inca se mai gaseste. Ideea este ca contoarul electric va atenua masiv semnalul tau de RF, deci nu il vei putea folosi intre 2 apartamente chiar legate pe aceeasi faza.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări