Traxxx Postat Decembrie 20, 2010 Partajează Postat Decembrie 20, 2010 Am pierdut 2 nopti lipind 5x25[125]leduri smd albe pe o placa de test si vreau sa fac un mic panou sa imi afiseze ce vreau eu scris etc,am gasit pe net o schema cu pic16f628 si 3 drivere pic-ul il am driverele le iau de la conex costa 1,5 lei intrebarea mea ma apuc de el sau exista alta schema cu acest uc si mai avantajoasa de exemplu sa utiluzes rs232 pentru programare.La aceasta schema sunt nedmerit despre cum o sa introduc eu mesajul?? scriu textul undeva in asm sau cum??Multumesc Site schema : http://www.josepino.com/microcontroller/matrix_display Poza : Link spre comentariu
kit Postat Decembrie 20, 2010 Partajează Postat Decembrie 20, 2010 cred ca si mai bine ar iesi cu un 18f4(2)550 (asta folosesc eu). cu el poti implementa si comunicatia pe usb direct. pentru introducerea mesajului ai 3 posibilitati:1. il scrii in EEPROM (spatiu insuficient)2. il scrii in program memory3. il transmiti serial sau usb (logic, asta-i varianta optima)bafta Link spre comentariu
Traxxx Postat Decembrie 20, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 20, 2010 Poate pe viitor am sa fac cu 18f2550 ca deocamdata nam uc dar am 16f628 si daia apelasem la schema,la varianta asta cum mai exact scriu in epprom ca nu am scris nici o data sau poate nu stiu eu folosesc o clona pickit2 facuta tot de mine; la aceasta schema cu 16f628 pot utiliza cumva rx-tx rs232? ca am un convertor pe usb nu ma intereseaza sa am 5000 de caractere...fac asa de plictiseala in vacanta. Link spre comentariu
kit Postat Decembrie 20, 2010 Partajează Postat Decembrie 20, 2010 pentru a scrie in eeprom, aiEE CODE 0x2100DE 0x00, 0x01, 0x02, 0x03citirea din eeprom o gasesti in manualpentru a scrie in pgm, aiLinia0:addwf PCL,Fretlw 0x01;retlw 0x02;retlw 0x03;retlw 0x04...rutina care se apeleaza cumovf temp,Wcall Linia0unde in temp ai indexul de returnat; de exemplu, daca in temp ai 0x02 rutina Linia0 va returna 0x03. valoarea se intoarce in WREG.asta este, odata cu programarea picului scrii si datele in memorie.acuma, modalitatea de codare a caracterului trebuie sa fie explicata pe site-ul de unde ai luat schema, cred, ca n-am citit chiar tot.dupa cum am vazut eu acolo, cu coada ochiului, ai mclr dezactivat si oscilatorul intern activ... posibil sa ai probleme la reprogramarea picului. Link spre comentariu
Traxxx Postat Decembrie 20, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 20, 2010 mda...sa ma bati si nu am inteles...va anunt de pe acum ca nu am invatat vrun limbaj de 2 ani mam apucat si eu de ele mia mai explicat cineva cate ceva dar nu stiu mai nimic....deci nare rost sa il mai fac Link spre comentariu
kit Postat Decembrie 20, 2010 Partajează Postat Decembrie 20, 2010 hmm, ce sa zic. din punctul meu de vedere partea grea era sa lipesc toate ledurile alea... daca vrei sa inveti cum se face un astfel de program, poti cere ajutor. cu un pic de ambitie poti reusi sa faci si asta. doar asta lipseste in peisaj, ajutor o sa primesti la greu, sunt convins de asta. asa ca spune ce stii sa faci ca sa putem incepe sa te indrumam mai departe. sau ...bafta! Link spre comentariu
Traxxx Postat Decembrie 20, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 20, 2010 pei nu stiu mai nimci de limbaj de brogramare c++ broland mia aratat un on din iasi care a facut 5 ani de facultate cu asa ceva si mia spui ce sa instalez in pc pentru mplab dar nu am avut mult timp la dispozitie deoarece neam intalnit la un simpozion de electronica la romexpo in bucuresti si nu am avut mult timp la dispozitie sa ma invete...ce mia dat sa instalez : -CC5X [mia zis ca e plugin pentru mplab si mia aratat cum sa atasez fisierul cu picul cu care lucrez]-Borland_C___3.1-MPLAB_IDE_v8_56Atat Link spre comentariu
kit Postat Decembrie 20, 2010 Partajează Postat Decembrie 20, 2010 O, Doamne!!! tu ai incercat sa citesti ce ai scris?!? Link spre comentariu
Traxxx Postat Decembrie 21, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 21, 2010 pei nu stiu mai nimci de limbaj de brogramare c++ broland mia aratat un on din iasi care a facut 5 ani de facultate cu asa ceva si mia spui ce sa instalez in pc pentru mplab dar nu am avut mult timp la dispozitie deoarece neam intalnit la un simpozion de electronica la romexpo in bucuresti si nu am avut mult timp la dispozitie sa ma invete...ce mia dat sa instalez : -CC5X [mia zis ca e plugin pentru mplab si mia aratat cum sa atasez fisierul cu picul cu care lucrez]-Borland_C___3.1-MPLAB_IDE_v8_56AtatImi cer scuze dar ma grabeam in scris ca aveam niste probleme.Deci nu stiu nici un limbaj de asamblare nu a avut cine sa ma invete insa am prins ocazia la un simpozion de electronica sa intalnesc un om care facuse un robotel acolo si am vazut ca il controla cu un atmel si am intrat in vorba cu el si iam aratat programatorul meu si lam intrebat ce imi trebuie ca sa imi fac programul meu pentru un uC si mia dat ce sa instalez Borland c si CC5X din care bag cate un fisier in mplab cu seria uC cu care lucrez asa mia spus cand dau la create new project in mplab si cam atat ca nu am mai avut timp sa vorbim. Link spre comentariu
kit Postat Decembrie 21, 2010 Partajează Postat Decembrie 21, 2010 parerea mea este ca ar fi bine sa incepi cu asm. cum faci? 1. creezi un director in care vei pune proiectul. 2. copiezi c:\Program Files\Microchip\MPASM Suite\P16F628.inc, c:\Program Files\Microchip\MPASM Suite\LKR\16f628_g.lkr, c:\Program Files\Microchip\MPASM Suite\Template\Object\16F628TMPO.ASM in directorul nou creat. 3. deschizi MPlab, Project->Project Wizard->Next->Alegi Device 16F628->Next->Alegi active tool suite 'Microchip MPASM Toolsuite'->Next->Alegi 'Create New Project File'->Browse->alegi directorul creat si dai nume la proiect->Next->In directorul creat alegi fisierele copiate->Add->Next->Finish 4. Mai departe mergi pe site-ul Microchip la http://www.microchip.com/wwwproducts/De ... e=en010209 si descarci documentatia picului. 5. Apoi iei o pauza, mergi la http://www.bobtech.ro/documentatie/micr ... index.html si incepi a citi. Dupa ce termini pasul asta poti merge mai departe cu proiectul nou creat. bafta! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum