Vizitator ronix4000 Postat Octombrie 16, 2005 Partajează Postat Octombrie 16, 2005 Mi-am facut de curand boxele din imagine din niste foste unitra si m-am gandit sa sporesc putin bass-ul cu un port de bass-reflex pe care l-am calculat in bass-box 6 pro, dar pe care nu aveam loc sa-l montez pe panoul frontal si l-am montal pe spatele incintei.Problema care a aparut este urmatoarea: ma intreb daca nu cumva este necesar sa construiesc si un perete suplimentar (de tip sicana) intre portul de bass-reflex si difuzorul de joase pentru ca membrana difuzorului sa nu radieze direct spre portul de bass-reflex.Credeti ca ar fi necesar un astfel de perete ??????? Link spre comentariu
caudiodesign Postat Octombrie 17, 2005 Partajează Postat Octombrie 17, 2005 Peretele nu este necesar.Dar ai grija cu inaltele.Le-am folosit si eu si nu sunt sigilate bine.Ar trebui sa le scoti si le tragi un strat de silicon intre flansa de plastic si magnet. Link spre comentariu
Vizitator ronix4000 Postat Octombrie 17, 2005 Partajează Postat Octombrie 17, 2005 pai daca incinta nu este inchisa etans, mai are nevoie de izolatie la tweeter??? ma gandesc ca nu mai exista presiune de aer in incinta care sa-i strice dif-ului de inalte !?? P.S. ( la inalte am folosit SAL DTF 10 iar la bass YDD200LPP - cu filtru de 6dB/octava) Link spre comentariu
caudiodesign Postat Octombrie 17, 2005 Partajează Postat Octombrie 17, 2005 La incintele bass reflex,presiunea interioara e mai mare decat la incintele inchise.In apropiere de Fb,unde conul este amortizat de port,presiunea este cea mai mare.Atunci cand te duci sub Fb,presiunea din incinta este neglijabila.Tu faci cum vrei,dar daca le lasi asa o sa simti membrana tweeterului cum sare in ritm de bass. Link spre comentariu
Vizitator ronix4000 Postat Octombrie 17, 2005 Partajează Postat Octombrie 17, 2005 asta cam asa e....ca atunci cand dau mai tare volumul se simte miscarea membranei de la tweeter..dar credeam ca nu se strica nimic...o sa fac cum zici tu.dar daca desfac tweeter-ul ca sa pun silicon in el, nu risc sa-l stric???? adica nu trebuie centrat cumva dupa desfacere ??? plus ca am observat ca in tweeter se afla un fel de ulei care nu stiu ce roost are.... Link spre comentariu
caudiodesign Postat Octombrie 17, 2005 Partajează Postat Octombrie 17, 2005 Daca ai ajuns sa vezi uleiul ala e nasol................. :finga: Ala se numeste ferofluid si are rolul de a facilita contactul termic dintre bobina si magnet (deci racire mai buna) cat si de a mai "imblanzi" rezonanta.Nu trebuie desfacut.Daca o sa te uiti bine,intre magnet si palnia neagra e un mic spatiu.Pe acolo dai cu silicon de jur imprejur,inclusiv pe langa borne. Link spre comentariu
Vizitator ronix4000 Postat Octombrie 17, 2005 Partajează Postat Octombrie 17, 2005 nu e problema ca tweeter-ul ala pe care l-am desfacut era unul ars ! mersi pentru ideea cu siliconul.o sa incerc sa-l etansez sa vad daca se va mai misca membrana de la tweeter dupa aia.Cat despre peretele ala interior esti sigur ca nu e necesar pentru ca la mine intre port si difuzorul de joase nu e o distanta prea mare dupa cum vezi si-n poza si ma gandesc daca nu cumva pe acel port vor iesii si medii'..in loc sa iasa doar bass-ul... :smt006 Link spre comentariu
caudiodesign Postat Octombrie 17, 2005 Partajează Postat Octombrie 17, 2005 Medii oricum o sa iasa,pentru ca orice port are armonici.In mod normal,portul se pune in asa fel incat sa nu vezi diful daca te uiti prin el.In alte cazuri merge si ca la tine.Pe tine te avantajeaza ca il ai pus in spate si nu prea o sa auzi eventualele "medii" care vor iesi prin el.Peretele ala nu e o idee buna,pentru ca tu probabil ca il vei pune foarte aproape de port si asta automat ii va schimba frecventa de rezonanta.Ideal ar fi ca portul sa fie la distanta de cel putin un diametru fata de orice din incinta. Link spre comentariu
Vizitator ronix4000 Postat Octombrie 17, 2005 Partajează Postat Octombrie 17, 2005 ok atunci.mersi pt. raspuns. Mai am o singura intrebare: Cum ar trebui sa fie pusa vatelina pe peretii interiori ai incintei tinand cont ca portul il am montat pe spate' ?? adica pe ce fete interioare ale incintei sa pun vatelina ??? Link spre comentariu
caudiodesign Postat Octombrie 18, 2005 Partajează Postat Octombrie 18, 2005 Pe peretii laterali,pe fund si pe capac. Link spre comentariu
Vizitator ronix4000 Postat Octombrie 18, 2005 Partajează Postat Octombrie 18, 2005 in sfarsit mi-am facut timp si am izolat cu silicon tweeter-ul.As vrea sa te intreb daca crezi ca e bine asa cum am facut - dupa cum vezi in poza !? Link spre comentariu
caudiodesign Postat Octombrie 19, 2005 Partajează Postat Octombrie 19, 2005 Este absolut perfect ! Succes in continuare si sa ne spui cum suna. Link spre comentariu
Vizitator ronix4000 Postat Octombrie 19, 2005 Partajează Postat Octombrie 19, 2005 10x.mai vreau sa te intreb daca crezi ca pot sa scot ceva bass din fif-ul de joase pe care l-am folosit (YDD200LPP) tinand cont ca x-max se pare ca e de doar 4 mm din cate am citit in parametrii lui postati aici pe forum....sau nu conteaza asa mult x-max-ul in reproducerea sunetelor joase??? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum