Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Un PC fierbinte ...?

Vizitator RIV2007

Postări Recomandate

Vizitator RIV2007

Buna seara la toata lumea.Pentru un pc cu un procesor AMD Athlon X2 4400+ AM2, placa de baza Gigabyte GA-M56S-S3, 2 Gb DDRam 2, Hdd 250 Gb, video Nvidia 9600 GT 1 GB, lucrurile au inceput sa o ia razna acum de vreo 2 saptamani, deoarece PC se stinge brusc si temperatura procesorului se ridica pe la 82 grade Celsius, de regula la jocuri. Am cumparat un alt cooler DeepCool Beta 200 ST care aparent isi facea treaba, dar problema a revenit. Am testat procesorul pe o alta placa tot Gigabyte cu AM2 cu coolerul original si totul mergea bine, dar nu am avut pe acel pc nici un joc, deci nu pot spune daca lucrurile ar fi fost la fel si cu un joc. Dupa cele relatate mai sus, va rog sa va exprimati o parere, un sfat, cat mai urgent, situatia m-a disperat.Va multumesc anticipat.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Spitfire

1

• mircea888

1

• paul14

1

Top autori în acest subiect

Prima data verifica sa nu ai in bios overclocking la procesor, apoi eu as mai banui calitatea si grosimea stratului de pasta termoconductoare pusa.

Degeaba ai pus procesorul pe alta placa de baza daca nu l-ai testat in aceleasi conditii.

Mai poti incerca un ventilator de carcasa, cel mai bine era sa ai un ventilator pe carcasa exact deasupra placii de baza implicit a procesorului. Poti incerca sa vezi daca e diferenta de temperatura fara capac la carcasa.

Link spre comentariu

temperatura procesorului se ridica pe la 82 grade Celsius, de regula la jocuri.

Chiar si in full-load e o temperatura exagerat de mare. Cum s-a spus mai sus, verificati montarea corecta a cooler-ului, eventual overclock in BIOS-si obligatoriu ventilator pe spatele carcasei, macar unul de 80mm, chiar si mai putin silentios, cat suportati. Placile de baza Gigabyte sunt mai "fierbinti" din firea lor, dar nici chiar asa...
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări