Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

un PIC de ajutor

Vizitator excelsior

Postări Recomandate

Vizitator excelsior

as avea nevoie de putin ajutor deoarece ca mai toti incepatorii am dat cu "fundu" de greu.... vreau un programel simplu care la apasarea unui switch la port-ul de iesirre al unui pic sa imi aprinda un LED de 10 ori dupa care sa revina la starea initiala de asteptare. Va multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• gr1ph0n

3

• Zerro

1

• critix

1

Top autori în acest subiect

as avea nevoie de putin ajutor deoarece ca mai toti incepatorii am dat cu "fundu" de greu.... vreau un programel simplu care la apasarea unui switch la port-ul de iesirre al unui pic sa imi aprinda un LED de 10 ori dupa care sa revina la starea initiala de asteptare. Va multumesc.

Spune si pentru ce model de PIC doresti tu programul?
Link spre comentariu

pentru ce tip de microcontroler ?pentru ce tip de compilator?cat sa stea ledul aprins, cat sa stea stins din cele 10 aprinderi, cu timer sau cu delay ?detectie apasarii switch sa fie cu intrerupere sau citirea portului de intare ?si ar mai fi multe intrebari dar macar raspunde la astea ....Toate cele bune!

Link spre comentariu
Vizitator excelsior

Ca si uC am ales 16f629, folosesc ca limbaj C, asa ca asvrea putin ajutor folosind microC PRO, led-ul sa stea aprins 250ms (nu este neaparat obligatoriu), poate sa fie cu citirea portului de intrare ( cea cu intrerupere banuiesc ca este mai grea de scris).

Multumesc pentru ajutor gr1ph0n, Zerro

Link spre comentariu

Din pacate mikroC sau C nu stiu dar uite hex-ul. Programul a fost facut cu PicBasic, foloseste intreruperile IOC,pic-ul este setat pe oscilatorul intern, iar ledul sta aprins 250ms si stins 100ms. Din imaginea atasata fa abstractie de voltmetru. Daca e nevoie iti pot pune la dispozitie si fisierul asm.Aaa...am uitat sa iti spun ca pic-ul va intra in sleep daca nu se apasa butonul.Sper sa te ajute.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări