Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplituner At 02 de la Electronica profesionala

Postări Recomandate

• Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• elctropan

4

• marianjoita

2

• FLORIN IORDACHE

1

• victoras21

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

• 2 ani mai târziu...
  • 2 ani mai târziu...

Aţi găsit cumva schema, d-l Marian?Mi-ar trebui si  mie schema.Mulţumesc.Cu stikmă şi respect.

Foarte putinele sanse sa gasiti schema la el...daca ne-ati spune ce probleme aveti cu el...poate va putem ajuta asa fara schema... :reytre

Asteptam!

Link spre comentariu

Am vorbit pe email cu d-l Joiţa şi într-adevăr nu are schema.

Amplitunerul pare sa aibă în ordine partea de radiofrecvenţă(cel puţin pe UUS2, unde la deplasarea butonului de acord se aprinde ledul de acord cam prin dreptul frecvenţelor de UUS la posturile pe care le recepţionez în zonă.

Are ceva probleme la sistemul de comutări, sunt claviaturile tipice românesti folosite si la RR Gloria sau la alte aparate româneşti.

Dacă conectez difuzoare la bornele de iesire pentru difuzoare nu se aude absolut nimic(niciun zgomot).

Integratele finale audio par sa fie TDA 2030, dar, fără schemă, va fi destul de greu să identific ce se întâmplă cu semnalul de AAF.

În plus TOATE potenţiometrele sunt blocate, parcă le-a lipit cineva(altă defecţiune specifică potenţiometrelor româneşti, în care, în loc de vaselină se introducea o soluţie care în timp se întărea şi efectiv bloca potenţiometrele.Poate scap de nu sunt duse TDA-urile.

O să deblochez potenţiometrele(le voi scoate din montaj si le voi demonta pe fiecare în parte), da între timp mi-ar fi fost bună si schema să nu băjbâi atât.

Mulţumesc de suport.

Link spre comentariu

Am început deblocarea potenţiometrelor.

Deblocând potenţiometrul de volum(care evident era blocat pe poziţia de minim), se aude pe un canal zic eu bine.

Am deblocat şi balansul, dar al doilea canal nu zice nimic.

Link spre comentariu

Nu merge cu motorină - nu are cum.

Am avut răbdarea de am demontat toate potentiometrele până la ultima piesă, la care erau distruse(măcinat antimoniu), am reuşit adaptarea de la alte potenţiometre pe care le aveam recuperate. 

Mare păcat cu vaselina introdusă din construcţie la potenţiometre care, în timp s-a transformat în prenadez, de nu puteai să rotesti axul nici cu patentul.Acelasi lucru se întâmplă şi la potenţiometrele de la RR Gloria.

Link spre comentariu
Vizitator SemnalMec

Sunt de parere ca vina pentru blocarea potentiometrelor este a materialului de calitate mai proasta din care sunt confectionate carcasele acestora. Am intalnit aceasta problema cand am reconditionat aparate de tehnoton mai ales la cele din parioada '85-'95.Se pare ca de vina este materialul carcasei potentiometrelor care se exfolia (strangand axul si blocandu-l) si mai apoi incepea sa crape devenind sfaramicios. Treaba asta se intampla mai ales daca aparatul a fost pastrat in mediu cu umezeala.

Editat de SemnalMec
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări