Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

DIODA CL01-12

Vizitator vallenttin

Postări Recomandate

Vizitator vallenttin

Va salut! Am un cuptor marca ORION care nu mai incalzeste,am gasit dioda cl 01-12 intrerupta si siguranta 5KV-07A arsa.De unde le pot procura sau un echivalent al diodei? Va multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• gymy

3

• The Stressmaker

2

• maverik_ro

1

Cum ai masurat dioda? Are o cadere de tensiune in conductie directa de 10V si orice aparat de masura va arata intrerupere http://www.radioamator.ro/articole/file ... L01-12.pdf . O poti testa cu un aparat de masura pus pe volti (in serie cu dioda) si o sursa cu tensiunea mai mare de 10V. Cat despre acea siguranta poti incerca pe la reparatii electrocasnice sau pe la cuptoarele cu microunde date la reciclat. Mai poti incerca in fuzibilul vechi sa inlocuiesti firul cu unul luat din sigurante normale tubulare mici, si sa lipesti mai multe fire in serie pana ajungi la lungimea firului original. Lipiturile trebuie facute cat mai scurte pentru a avea o lungime cat mai mare de fir fuzibil. Inainte de a inlocui siguranta verifica daca nu ai scurt intre catod (filament) si anod (radiator) la magnetron.

Link spre comentariu

Va multumesc pentru sfat,am inseriat dioda cu aparatul de masura la 12V si este buna,a fost doar siguranta arsa. :aplauze

Siguranta se arde de obicei din cauza foliei de mica care se incepe sa se arda.Daca e arsa schimba si folia de mica.
Link spre comentariu

Va multumesc pentru sfat,am inseriat dioda cu aparatul de masura la 12V si este buna,a fost doar siguranta arsa. :aplauze

Siguranta se arde de obicei din cauza foliei de mica care se incepe sa se arda.Daca e arsa schimba si folia de mica.
:nas: ce rol are folia de mica ??? este cumva " placuta" aia de carton cu mica pe ea din fata diodei ??
Link spre comentariu

Placuta de mica e in fata magnetronului si il protejeaza de materia organica care poate sa sara in timpul incalziri.In momentul in care se arde acea placuta creste consumul si arde acea siguranta.

Link spre comentariu

Incearca pentru inceput sa o degresezi cu apa + sapun (solutie diluata) si apoi sterge-o cu spirt. Lucreaza cu atentie ca sa nu o rupi. De procurat, de obicei de la un service care lucreaza cu cuptoare cu microunde. Siguranta aceea poate sa se mai arda si de la fluctuatii de tensiune daca locuiesti intr-o zona cu asemenea probleme.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări