Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

transformare 220v in 110v la 1000w

Vizitator alexino

Postări Recomandate

Salutare tuturor, am rezolvat problema. Mi-am luat un autotransformator de la 220-110v cu 250w si functioneaza bine, sunt foarte multumit. Mentionez ca autotransformatorul este produs de un brand in acest domeniu (http://www.danburyelectronics.co.uk/) ceea ce ma tare multumeste. Am evitat sa iau de la chinezi (nu stiu de ce dar asta am facut, gasisem de 400w la 40 ron - http://www.tehnoelectric.ro). Multumesc frumos inca odata tuturor celor care m-au ajutat si m-au sfatuit. La relecturare!!!

Link spre comentariu
  • 2 ani mai târziu...
  • Răspunsuri 67
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Ca si putere e ok transformatoul. Problema este alta. Daca aparatul are un motor asincron acesta va avea o turatie mai mica cu aprox. 20% (nu stiu cat influenteaza asta functionarea aparatului), un curent absorbit ceva mai mare (cel putin 20%) ceea ce inseamna o crestere a caldurii disipate cu 40-45%. Asta se suprapune cu o scadere a fluxului de aer de racire (daca motorul are un ventilator integrat sau separat) cu aprox. 40-45%; deci este foarte posibil ca temperatura motorul sa devina sensibil mai mare decat cea prevazuta in proiect, cu consecinte legate de functionarea aparatului si risc crescut de defect.

Link spre comentariu

Eu nu vi l-aş recomanda.Din descrierea produsului (chiar pe acel site)reiese că are un randament slab, de numai 50 %(e posibil ca în realitate acesta să fie şi mai mic).Cu alte cuvinte, dacă alimentaţi un consumator de(să zicem) 1000 W, puterea absorbită din reţea va fidublă, adică 2000 W. Cei 1000 W pierduţi înseamnăceva căldură degajată, nu glumă !Tot din poză, acel cablu de alimentare de la reţeami se pare deosebit de "firav" pentru puterea maximădeclarată de 3000 W (probabil că în realitate e vorbade "watt-ul chinezesc" !)În concluzie, cu acea sumă puteţi confecţiona saucumpăra (chiar de pe forum) un (auto)transformator"serios", montat într-o carcasă corespunzătoare, curol de protecţie (lucru absolut necesar, mai alesdacă e vorba de un autotransformator).L.E.Mă îndoiesc că un banal aparat de călcat cu aburi conţineşi un motor, al cărui rol chiar că nu-l pot distinge.

Editat de cristian_draghiescu
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • 1 lună mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări