Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

transformare 220v in 110v la 1000w

Vizitator alexino

Postări Recomandate

• 3 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 67
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Incerc sa imprastii ceata:1 Solutia cu trafo/autotrafo 230/115 e cea mai sigura. Nu e cea mai usoara si nici cea mai ieftina.2 Unele electronice, alimentate prin surse in comutatie, au specificat un domeniu larg al tensiunilor de alimentare (gen 90-240 volti, 50/60Hz). Acestea sunt realizate astfel incat sa poata functiona (aproape) oriunde in lume. Cred ca nu mai trebuie spus altceva.3 Legat de frecventa (50/60 Hz). Unele aparate sunt sensibile la acest aspect. Acestea sunt cele dotate cu motoare (compresorul de AC sau frigider/congelator). Cele construite pentru 60 Hz si alimentate la 50 Hz "sufera" o reducere a turatiei si puterii, precum si o crestere a incalzirii (reactanta dimensionata la 60 Hz va fi mai redusa la 50Hz), ceea ce le poate afecta performanta. Invers, la cresterea frecventei, turatia ar trebui sa creasca, insa cuplul scade intr-o oarecare masura, adica tot o "reducere" a puterii... Mai clar, unele tolereaza, altele nu.4 Solutiile "electronice" (alimentarea prin dioda si variatorul cu triac) pot fi aplicate, insa cu prudenta, adica dupa o informare temeinica. "Merg" pentru sarcini rezistive, unde din cauza puterilor cateodata mari am avea nevoie de transformatoare mari, grele si scumpe (plite, cuptoare, calorifere). Atentie, nu sunt bune pentru alimentat transformatoare (un coleg de facultate, insuficient pregatit a reusit sa arda traful unui ampli construit pentru 110 alimentat printr-un "adaptor" 220/110 realizat cu triac (bun insa doar pentru resou))Sper ca nu v-am zapacit mai rau!

Link spre comentariu
  • 9 luni mai târziu...

Salut, tocmai am primit din state un cadou, set de surubelnite electrice. Fiindca sunt la 110 cineva zicea ca s-ar putea modifica incarcatorul de acumulatori si nu mai trebuie cumparat un traf. Care e solutia ideala? Si daca trebuie cumparat un traf (incarcatorul este de tip DC18RA - 120v 50-60hz/50/60hz 240w), atunci care ar fi unul potrivit pentru mine deoarece mi-e cam frica de chinezariile de 20-30 ron?Merci frumos.

Link spre comentariu
Vizitator smilex

Teoretic, daca scazi cu un autotraf tensiunea la jumatate, puterea autotrafului este jumatate din cea utila, dar sugerez o putere de 0,6-0,7 din cea utila datorita pierderilor. Sa zicem un minim de 150W autotraf.

Link spre comentariu

Asadar daca incarcatorul meu cel de 110 are 240w atunci trebuie sa imi comand un transformator de 220v la minim 500w, corect? Si inca o intrebare w specificati pe un produs sunt cei nominali, nu? deci reali sunt mai putini?Inca un merci frumos pentru cei cu care ma conversez!!!

Link spre comentariu
Vizitator smilex

Nu, daca doresti sa transformi 220Vca in 110Vca la o putere de 240W ai avea nevoie teoretic de un transformator de 240W. Dar daca folosesti autotraf, atunci unul de 120W. Practic, datorita pierderilor, eu iti recomand minim 150W.

Link spre comentariu

Ai trei solutii:

1. cu transformator

2. cumparat unul nou sau folosit care sa fie pe 220V

-nou - toolstop (cauta pe net) din UK care trimite in romania cu 288 lei cu transport gratuit

-folosit - au mai fost pe okazii pana in 200 lei

3. il modifici pe cel existent, link mai jos

http://www.schneordesign.com/Avi/Makita/makita_mod1.htm - modificare pt versiunea T

mai exista si o versiune S, unde cablajul e un pic altfel, dar de principiu trebuie sa inlocuiesti aceleasi componente. Condensatorii de tensiune mare sa ii pui de 400-450V, varistorul de pe intrare si MOS-ul. Eu as inlocui si siguranta cu una de 3.15A.

Succes

Link spre comentariu

Ma bac si eu ca musca in....Nu am inteles si doresc sa intreb:-Surubelnita/le sunt alimentate prin acumulatori/baterii reincarcabile? De care lipo;NiCd....?-Bateriile le incarci cu ajutorul unui incarcator care functioneaza la 110v/60Hz (tipic USA)?-Cat scoate pe partea cealalta incarcatorul (adica unde alimentezi surubelnita la incarcare)?Si daca este asa de ce nu faci un alt incarcator (cu transformator +montajul aferent tipului de acumulator) care sa mearga la 220v? Sau cumparat.Pe tine te intereseaza sa incarci acumulatorii. Cred ca este mai simplu decat sa te complici cu modificarea celui la 110. Doar o parere...Cer scuze, nu am avut intentia sa deranjez postand intrebarile de mai sus.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări