Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

transformare 220v in 110v la 1000w

Vizitator alexino

Postări Recomandate

• 1 lună mai târziu...
  • Răspunsuri 67
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Vizitator cstrifu

buna ziua deci in cursul verii voi aduce in tara o serie de electronice(tv , dvd , calculatoare , home theatre) si un frigider si A/C care functioneaza toate la 110-120 v si 60 hz .am cumparat pt acestea transformatoare de 3000W care transforma 220v in 110 v dar nu si 50 hz in 60 hz.intrebarea mea este daca cele de mai sus vor functiona(in special tv urile) .multumesc tare mult pt eventualele raspunsuri .PS : pe siteul producatorului de trfuri scrie ca electronicele moderne vor functiona si la 50 de hz

Link spre comentariu

Da si tu o cautare inainte de a deschide subiecte noi...Acum,toate aparatele care se alimenteaza intern printr-o sursa in comutatie (tv , dvd , calculatoare ,posibil si home theatre) or sa mearga bine-mersi. Problema apare cu friguderul,ac-ul si cu alte aparate alimentate intern prin transformatoare (posibil home theatreul) s-ar putea sa se incalzeasca mai tare in timpul functionarii...

Link spre comentariu
Vizitator cstrifu

ok merci dar un aragaz(impropriu zis, caci merge pe curent) care fuctioneaza la 240 v plitele si la 110 v electronica interne va fuctiona(nevasta mea ar cam vrea sa l ia in ro).

Link spre comentariu

buna ziua deci in cursul verii voi aduce in tara o serie de electronice(tv , dvd , calculatoare , home theatre) si un frigider si A/C care functioneaza toate la 110-120 v si 60 hz .am cumparat pt acestea transformatoare de 3000W care transforma 220v in 110 v dar nu si 50 hz in 60 hz.intrebarea mea este daca cele de mai sus vor functiona(in special tv urile) .multumesc tare mult pt eventualele raspunsuri .PS : pe siteul producatorului de trfuri scrie ca electronicele moderne vor functiona si la 50 de hz

1. Multe din aparatele moderne cu surse in comutatie functioneaza intre 90-240V. Trebuie verificat pe fiecare aparat in parte.2. Aparatele cu surse in comutatie care au nevoie totusi de transformator TREBUIE puse prin transformator PE TOLE si nu tipul acela electronic. 3. Plita electrica de unde isi ia 240V in USA? probabil e vorba de trifazicul american care este 200V (intre doua faze). In acest caz nu o sa-i faca bine 240V romanesti care inseamna totusi 20% in plus.
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

buna seara! am un robot de bucatarie pe care scrie 120 V 60HZ 3.8 AMPS(max.) credeti ca ar functiona cu un montaj pe care l-a postat Spitfire pe prima pagina sau mai bine dau comanda de un transformator? multumesc

Iesiti incomparabil mai ieftin cu un variator de lumina, avand un triac BT138, si un semireglabil in loc de potentiometru, pe care il reglati cam la jumatate...

Posted Image

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Salut!Am un bec cu halogen alimentat la 110V si putere 300W.Trebuie sa-i modific luminozitatea in functie de cerinte.Poate fi alimentat in AC sau DC.O schema probata ar fi de folos sau ceva gata facut.O zi buna!

Cumpara un variator de tensiune de la un magazin de electrice care se monteaza inseriat cu becul.Puterea variatorului 500w pentru a nu avea probleme.
Link spre comentariu

Salut!Am un bec cu halogen alimentat la 110V si putere 300W.Trebuie sa-i modific luminozitatea in functie de cerinte.Poate fi alimentat in AC sau DC.O schema probata ar fi de folos sau ceva gata facut.O zi buna!

Cumpara un variator de tensiune de la un magazin de electrice care se monteaza inseriat cu becul.Puterea variatorului 500w pentru a nu avea probleme.
Ajutor sovietic!Becul este alimentat la max120V! Sursa trebuie sa limiteze tensiunea la aceasta valoare.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări