Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

amplificator defect

Vizitator ivutza

Postări Recomandate

Vizitator ivutza

Ma poate ajuta cineva si pe mine cu niste idei despre care ar putea fi problema unui amplificator care imi scoate 50V pe iesire ? Amplificatorul este alimentat de un transformator de +/- 55 V iar pe iesire imi scoate cam 50V.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• remus68

3

• emy_dx

1

• ari_panterra

1

• georgel29

1

Top autori în acest subiect

Vizitator ivutza

nu stiu ce amplificator este pentru ca pe carcasa nu scrie absolut nimic..incerc sa pun cateva poze cu el ( am amplificatorul de la un prieten care a vrut sa il 'repare' si in locul unei rezistente arse a pus o dioda..am inlocuit-o si acum are aceeasi problema cu iesirea ),,finalii cum se masoara..sunt tranzistori

Link spre comentariu

finalii cum se masoara.sunt tranzistori

Se vede ca nu te pricepi si daca te apuci sa-l repari tu, vei mai strica cite ceva prin el si reparatia te va costa mult mai scump. Dute cu el la cineva care se pricepe.
Link spre comentariu

nu stiu ce amplificator este pentru ca pe carcasa nu scrie absolut nimic..incerc sa pun cateva poze cu el ( am amplificatorul de la un prieten care a vrut sa il 'repare' si in locul unei rezistente arse a pus o dioda..am inlocuit-o si acum are aceeasi problema cu iesirea ),,finalii cum se masoara..sunt tranzistori

la baie puiule :101cati ani ai?
Link spre comentariu

Rezistenta aia e o victima colaterala in urma "sarmuirii" unuia dintre finali. Daca mu e prevazut cu sigurante sau daca nu sunt dimensionate corect o sa se transforme intro mina de aur pentru vanzatorul de tranzistoare.1 poza (clara si cuprinzatoare) = 1001 cuvine te poveste.

Link spre comentariu
Vizitator ivutza

deci amplificatorul are cate 4 finali 3n2772 pe canal pe care nu stiu cum sa ii verifica daca sunt sau nu buni.. in rest am verificat cam tot ce era pe placa si pare totuul in regula.. varsta nu cred ca ar avea vreo importanta legata de faptul ca nu ma pricep sa imi repar amplificatorul( defapt sunt si anul 3 la fac de electronic.... dar nu mi-a placut sa frecventez cursurile:) ) sigurantele sunt in regula pe canalul despre care vorbeam.. La celalalt canal problema e alta cum il alimentez se arde o siguranta. Ms pt cei care si-au dat interesul si au dat un raspuns care ar putea sa ma ajute

Link spre comentariu

Uite aşa domnu student:

La multimetrele digitale testerul roşu are tensiune + ptr măsurarea rezistenţelor.

Ptr măsurarea rez inverse a joncţiunilor, dar şi e-c şi c-e, e bun un aparat cu scala de 200MOhmi.

Tot ce are ca valoare sub 200MOhmi se înlocuieşte.

Pe scala cu semnul diodă se pot face comparaţii între mărimea aşchiei de Si şi a joncţiunilor din trz,

astfel se descoperă uşor cei falsificaţi (după oarecare experienţă). Cu cît mai mică indicaţia,

cu atît mai mare joncţiunea şi deci mai capabilă în curent.

Măsurătorile se fac fără a ţine trz cu mîna, că influenţează valoarea afişată,

se pune pe un suport izolant, dar în nici un caz hîrtie cretată, sau de revistă colorată,

ori linoleum, sînt higroscopice şi pot deschide trz.

La cele în capsulă TO3, TO67 se va evita iluminarea terminalelor cu tub de Ne sau la soare,

ptr a nu deveni fototranzistor.

Cred că nu mai trebuie să-ţi spun că trz se scot din montaj ptr verificare, ca şi diodele, condensatorii, mai puţin rezistenţele, care pot rămîne acolo, după ce ai scos celelalte piese.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări