EL-GABRY Postat Decembrie 19, 2010 Partajează Postat Decembrie 19, 2010 Buna ziua, Postez aici,sa ramana informatia pentru cine mai cauta. Intr-un sistem audio 2.1 (CJC-5000R),am gasit acest releu (SRS-12VDC-SL).Va rog sa imi spuneti daca este defect sau nu si daca da...se gaseste echivalent?E un minireleu,mai mic decat cele folosite de mine prin soft-starturi.Pun valorile obtinute pe aparatul de masura si numerotarea pinilor.Cand dau ON la sistem,''bazaie'' fantastic acest releu (de fapt,senzatia e ca zgomotul provine ori din releu ori din afisajul pe tub - functional,dar tind sa cred ca releul e buba). 1+2 = scurtcircuit 3+4 = 400ohm 5+6 = 0 1+3 = 0 1+4 = 0 1+5 = 0 1+6 = scurtcircuit 2+3 = 0 2+4 = 0 2+5 = 0 2+6 = scurtcircuit 3+5 = 0 3+6 = 0 4+5 = 0 4+6 = 0 Multumesc. Link spre comentariu
BUGHIU Postat Decembrie 19, 2010 Partajează Postat Decembrie 19, 2010 In primul rind ce: cupleaza sau decupleaza acest releu?Alimentarea vreunui etaj din sistem,alimentarea generala din sursa(220v c.a)....sau ce? Link spre comentariu
Relav Postat Decembrie 19, 2010 Partajează Postat Decembrie 19, 2010 Nu poti sa-i scoti capacul de plastic si sa vezi ce e in el? E lipit? Unde ai pus 0 ( in masuratori) de fapt e infinit ? Uita-te si aici http://www.anovay.com/Relay/209020000.html Link spre comentariu
Mindware Postat Decembrie 19, 2010 Partajează Postat Decembrie 19, 2010 Releul pare sa fie bun dupa masuratoare si linkul catre pin-out postat inaintea mea. Plus ca de obicei,daca un releu vibreaza, comanda e d vina,nu releul. Link spre comentariu
EL-GABRY Postat Decembrie 19, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 19, 2010 Asta este placa de pe care provine releul.Se vede de unde e scos.Firele negru,galben si albastru sunt alimentarea cu curent alternativ (31V-0-4V cu firul negru comun). Este posibil ca afisajul pe tub sa ''bazaie''? Mufa alba e de la comenzi (volum,on-off,3D,bass). Asta e sistemul,si eu am scos partea din fata,cu afisajul: http://static.cauti.ro/images/produse/C ... _021_1.jpg Ideea e sa scap de zgomotul puternic,ca de transformator pe tole-care nu sunt stranse. Pe placa sunt doua CI : 1.Un SC9149A - pe partea de infrarosu 2.Un LM324N - amplifiicator operational (nu stiu rolul lui in schema). Pe placa a doua (din spate,care include si amplificarea),mai este un CI PT2353...daca e asta ars,nu cred ca am sanse sa gasesc altul. Revin : intr-adevar,am lipit releul inapoi si el vibreaza.Daca scot mufa alba lata,nu se mai intampla nimic.O fi ars acel PT? Link spre comentariu
The Stressmaker Postat Decembrie 19, 2010 Partajează Postat Decembrie 19, 2010 Verifica condesatorii si diodele din punte din alimentarea releului, urmareste traseele de la bobina releului pentru identificare circuit. Cel mai probabil ai condesatori uscati sau devalorizati. Cel mai probabil acel releu alimenteaza restul montajului si daca ai filtrajul defectuos de aceea bazaie. Link spre comentariu
bolek Postat Decembrie 19, 2010 Partajează Postat Decembrie 19, 2010 Sunt eu chior, sau nu se vede redresarea si condensatorii de filtraj pe alimentari? Din ce se vede pe cablaj (straluceste nasol de la blitz), trece galbenul prin el, probabil alimentarea de putere a finalului. Verifica eventual si tranzistorul ala gen BC, si dioda paralel cu bobina. Daca au pus protectie de curent (cum era pe la stk-uri) si e pocnit integratul final, e posibil sa iti decupleze releul, desi e suspect sa bazaie. Link spre comentariu
The Stressmaker Postat Decembrie 20, 2010 Partajează Postat Decembrie 20, 2010 Ai vazut bine, redresarea si filtrajul sunt pe alta placa, de aceea am mentionat sa le verifice. Daca ai o dioda din punte intrerupta si tensiunea pe releul acela scade la 70% din tensiunea normala, releul decupleaza, decupland si sarcina. Dupa incarcarea condesatorului releul cupleaza si ciclul se reia. Daca era dioda in scurt se strapungea tranzistorul sau se intrerupea, releul nemaifiind comandat de electronica si nu genera bazaitul acela. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum