Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cum masor un releu

EL-GABRY

Postări Recomandate

Buna ziua,

Postez aici,sa ramana informatia pentru cine mai cauta.

Intr-un sistem audio 2.1 (CJC-5000R),am gasit acest releu (SRS-12VDC-SL).Va rog sa imi spuneti daca este defect sau nu si daca da...se gaseste echivalent?E un minireleu,mai mic decat cele folosite de mine prin soft-starturi.Pun valorile obtinute pe aparatul de masura si numerotarea pinilor.Cand dau ON la sistem,''bazaie'' fantastic acest releu (de fapt,senzatia e ca zgomotul provine ori din releu ori din afisajul pe tub - functional,dar tind sa cred ca releul e buba).

1+2 = scurtcircuit

3+4 = 400ohm

5+6 = 0

1+3 = 0

1+4 = 0

1+5 = 0

1+6 = scurtcircuit

2+3 = 0

2+4 = 0

2+5 = 0

2+6 = scurtcircuit

3+5 = 0

3+6 = 0

4+5 = 0

4+6 = 0

Multumesc.

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• The Stressmaker

2

• EL-GABRY

2

• Relav

1

• BUGHIU

1

Top autori în acest subiect

Posted Image

Posted Image

Asta este placa de pe care provine releul.Se vede de unde e scos.Firele negru,galben si albastru sunt alimentarea cu curent alternativ (31V-0-4V cu firul negru comun).

Este posibil ca afisajul pe tub sa ''bazaie''?

Mufa alba e de la comenzi (volum,on-off,3D,bass).

Asta e sistemul,si eu am scos partea din fata,cu afisajul:

http://static.cauti.ro/images/produse/C ... _021_1.jpg

Ideea e sa scap de zgomotul puternic,ca de transformator pe tole-care nu sunt stranse.

Pe placa sunt doua CI :

1.Un SC9149A - pe partea de infrarosu

2.Un LM324N - amplifiicator operational (nu stiu rolul lui in schema).

Pe placa a doua (din spate,care include si amplificarea),mai este un CI PT2353...daca e asta ars,nu cred ca am sanse sa gasesc altul.

Revin : intr-adevar,am lipit releul inapoi si el vibreaza.Daca scot mufa alba lata,nu se mai intampla nimic.O fi ars acel PT?

Link spre comentariu

Verifica condesatorii si diodele din punte din alimentarea releului, urmareste traseele de la bobina releului pentru identificare circuit. Cel mai probabil ai condesatori uscati sau devalorizati. Cel mai probabil acel releu alimenteaza restul montajului si daca ai filtrajul defectuos de aceea bazaie.

Link spre comentariu

Sunt eu chior, sau nu se vede redresarea si condensatorii de filtraj pe alimentari? :nas: Din ce se vede pe cablaj (straluceste nasol de la blitz), trece galbenul prin el, probabil alimentarea de putere a finalului. Verifica eventual si tranzistorul ala gen BC, si dioda paralel cu bobina. Daca au pus protectie de curent (cum era pe la stk-uri) si e pocnit integratul final, e posibil sa iti decupleze releul, desi e suspect sa bazaie.

Link spre comentariu

Ai vazut bine, redresarea si filtrajul sunt pe alta placa, de aceea am mentionat sa le verifice. Daca ai o dioda din punte intrerupta si tensiunea pe releul acela scade la 70% din tensiunea normala, releul decupleaza, decupland si sarcina. Dupa incarcarea condesatorului releul cupleaza si ciclul se reia. Daca era dioda in scurt se strapungea tranzistorul sau se intrerupea, releul nemaifiind comandat de electronica si nu genera bazaitul acela.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări